Dodaj do ulubionych

Chce zostac burmistrzem Zabek

16.03.06, 13:17
Czy ktos wie jakie sa wymagania by moc startowac na to szacowne stanowisko. A
jak z waszym poparciem dla mnie. Jestem mlody, mam wiele dobrych pomyslow,
wyksztalcony.
Obserwuj wątek
    • gooroo2 Re: Chce zostac burmistrzem Zabek 16.03.06, 13:30
      To fajnie - a ile płacisz za głos. Juz większej kompromitacji być nie może w
      tym kraju. Bo z tego co widzę innego interesu zwykły zjdacz chleba nie ma. PIS
      udowodnił to kompletnie. NIe dosc że realizuja program Samoobrony to staliśmy
      sie pośmiewiskiem Europy i jesteśmy postrzegani jak zaściankowy, zacofany,
      komunistyczny pipidówek. A w państwie zdezorientowani obywatele sami nie wiedzą
      co bedzie jutro. Ja ci daję szansę - daj piątaka na piwo i sobie rzadź, dorób
      się, kup mieszkanie, samochód a co miej tez cos od życia.
    • tijufit Re: Chce zostac burmistrzem Zabek 16.03.06, 15:19
      > Czy ktos wie jakie sa wymagania by moc startowac na to szacowne stanowisko. A
      > jak z waszym poparciem dla mnie. Jestem mlody, mam wiele dobrych pomyslow,
      > wyksztalcony.

Jakie konkretnie masz pomysły?
    • monic18 Re: Chce zostac burmistrzem Zabek 17.03.06, 07:28
      Co z ciebie za kandydat, że nawet nie znasz wymagań.

Zajrzyj do ustawy w sprawie bezpośrednich wyborów wójtów, burmistrzów i
      prezydentów miast.
      • dandar2 Re: Chce zostac burmistrzem Zabek 17.03.06, 21:09
        monic18 napisała:

> Co z ciebie za kandydat, że nawet nie znasz wymagań.
        >
        > Zajrzyj do ustawy w sprawie bezpośrednich wyborów wójtów, burmistrzów i
        > prezydentów miast.

A może jakiś link, skoro grzecznie prosi.............
        • monic18 Re: Chce zostac burmistrzem Zabek 23.03.06, 09:19
          proszę bardzo.

Ustawa z dnia 20 czerwca 2002 r. o bezpośrednim wyborze wójta, burmistrza i
          prezydenta miasta (Dz. U. z 2002 r. Nr 113, poz.984).

Nie wiem czy istnieje link do tych przepisów. Radzę zajrzeć do biblioteki lub
          skorzystać z komputerowej bazy prawniczej (Lex, Legalis, Lexis-Nexis itp.)

Życzę powodzenia w zbieraniu 1500 podpisów poparcia. Dotychczas było wymagane
          tylko 600, ale przekroczyliśmy 20.000 mieszkańców. Co ciekawe z tego faktu
          przybędzie radnych z 15 na 21. Burmistrz będzie także mógł także mieć 2
          zastępców a nie 1 jak dotychczas.
    • gooroo2 Re: Chce zostac burmistrzem Zabek 17.03.06, 07:42
      Dajcie mu spokój - chłopaczyna przynajmniej uczciwa - chce tylko zarobić na
      rodzinę i utrzymanie trochę rodziny obsadzić w urzędzie, dom postawić i auto
      kupić - nie zabierajcie mu marzeń.
    • dandar2 Re: Chce zostac burmistrzem Zabek 17.03.06, 21:12
      raf212 napisał:

> Czy ktos wie jakie sa wymagania by moc startowac na to szacowne stanowisko. A
      > jak z waszym poparciem dla mnie. Jestem mlody, mam wiele dobrych pomyslow,
      > wyksztalcony.

Rodzi sie wątpliwość co do twojego wykształcenia, radzenia sobie w trudnych
      sytuacjach kiedy trzeba bedzie podjąć decyzję, skoro kilku ustaw nie moższ
      sobie znaleść.
      Raczej należałoby zapytac ile w tym roku wystarczy głosów aby zostać
      burmistrzem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka