kaluchna 12.02.07, 10:51 Witam, Wiem, że niektórzy z was prześwietlali swoje umowy z prawnikami. Czy moge prosić o jakieś info, zależy mi na namiarach, bo chciałabym poddać takiej "ekspertyzie" swoją. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmfg Re: szukam prawnika 13.02.07, 09:43 Witam, Umowa Engela jest bardzo kiepska, niespojna i mase w niej niescislosci, ja swoja przerobilem gruntownie i zwiekszylem maksymalnie swoje uprawnienia tam gdzie bylo to konieczne. Ponadto prosze bardzo szczegolowo czytac umowe przed podpisaniem, gdyz dane wprowadzaja albo Panie z Engela, albo Panie z Emmersona, wiec pojawiaja sie takie kwiatki, ze szkoda gadac. Moja umowa przed podpisaniem byla 5 razy zmieniana bo cos sie nie zgadzala, az Yaron Shama zaczal opieprzac Panie z Enegla, zeby w koncu zrobili ja dobrze. Pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
kaluchna Re: szukam prawnika 13.02.07, 14:16 Halo, Zrobiłes to sam czy za pomocą prawnika? U mnie to już musztarda po obiedzie. Jestem tuz przed odbiorem i zastanawiam się , jakie mam prawa gdy engel spóźni się z usuwaniem usterek. w umowie mam 14 dni ale nie dluzej niz 30 . a potem brak wyjaśnień co dalej:( Odpowiedz Link Zgłoś
bmfg Re: szukam prawnika 18.02.07, 19:54 Witam ponownie, Ja zrobilem to sam, gdz zawodowo zajmuje sie prawem, w tym obrotem nieruchomościmi i developerami, ale z reguly jestem po drogiej stronie. Jestem teraz w takiej samej sutuacji jak ty, tj. etap II i odbiory niedlugo. Co do 14 dni to jak sie wyrobią to wezwanie pod rygorem zastępczego wykonania robót i zwrotu kosztów. Oczywiście jak nie zapłacą to tylko droga sądowa, a to już inna bajka. \Pozdro. MB ps. ktory numer mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
janetap Re: szukam prawnika 19.02.07, 09:07 ja też przejrzałam umowe z osoba kompetentna w tym temacie i mam sporo uwag do tej umowy, chciałabym wprowadzic te zmiany do umowy, zastanawiam sie jednak czy engel dopuszcza taka mozliwośc, czy zgadza sie na modyfikacje umowy? proszę o informacje od osob ktore to przerabiały? mam pytanie jeszcze czy zgadzacie sie na odbiór techniczny mieszkań jak nie jest ukończona budowa tj jak budynek nie zostanie przekazany do urzytkowania? bo nasza umowa tak własnie to przewiduje.. prosze o informacje na forum albo na maila janetap@gazeta.pl Pozdr., Odpowiedz Link Zgłoś
janetap Re: szukam prawnika 21.02.07, 11:49 bmfg napisał: > Witam ponownie, > > Ja zrobilem to sam, gdz zawodowo zajmuje sie prawem, w tym obrotem > nieruchomościmi i developerami, ale z reguly jestem po drogiej stronie. Jestem > teraz w takiej samej sutuacji jak ty, tj. etap II i odbiory niedlugo. Co do 14 > dni to jak sie wyrobią to wezwanie pod rygorem zastępczego wykonania robót i > zwrotu kosztów. Oczywiście jak nie zapłacą to tylko droga sądowa, a to już inna > > bajka. > \Pozdro. > MB > > ps. ktory numer mieszkania bmfg bardzo proszę o kontakt na miala (janeta@gazeta.pl)albo na formu, bede wdzieczna za odpowiedz czy Engel zaakceptował Twoją poprawiona umowę Pozdr., jp Odpowiedz Link Zgłoś
kaluchna Re: szukam prawnika 21.02.07, 22:16 czyli w takim razie wiesz wszystko co dotyczy poslizgu, ja juz zdurnialam, ma w koncu engel obowiazek placic czy moze wykorzystac swoje magiczne 3 miesiace. jesli nie chcesz pisac o tym na forum to czy mozemy na priv? Odpowiedz Link Zgłoś
kaluchna Re: szukam prawnika 21.02.07, 22:18 zalogujcie sie na www.lesnapolana.z.pl tam wszystko sie przenioslo i tam mamy dostep tylko my mieszkancy Odpowiedz Link Zgłoś
marom71 Re: szukam prawnika 21.03.07, 13:28 cześć wszystkim nowym sąsiadom. Kupiłam mieszkanie w IV budynku. nr. 26. martwi mnie to co czytam o nieścisłościach w umowach. Ja swojej nie sprawdzałam z prawnikiem. jakoś miałam zaufanie do emmersona. Martwię się tym bardziej że przesunięto termin oddania. czy ktoś wie co się dzieje na budowie? szukam sąsiadów do korespondencji - wymiany uwag i doświadczeń.:marom71@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
basiaczer Re: szukam prawnika 21.03.07, 15:45 witam cały opis obecnej sytuacj znajdziesz na forum mieszkańców pod adresem sebos.webd.pl/lesnapolana/Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
basiaczer Re: szukam prawnika 21.03.07, 15:46 oczywiście bez słówka Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
bamoba Re: szukam prawnika 08.05.07, 19:17 Witamy na forum!!! Mamy nadzieję, że już niebawem staniemy się nowymi mieszkańcami "Leśnej polany". Jesteśmy zainteresowani mieszkaniem w etapie IV. Wstępnie umówiliśmy się już na podpisanie umowy, ale po przeczytaniu Waszych opinii jesteśmy trochę zaniepokojeni. Zastanawiamy się bardzo poważnie nad prawnikiem, ale nie wiemy czy Engel dopuszca jakiekolwiek zmiany do umowy. Prosimy o szybką wiadomość, jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie. Sprawa BARDZO PILNA!!! Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.tarnas Re: szukam prawnika 10.05.07, 15:28 Witamy :) U mnie engel nie zgodzil sie na ani jedna zmiane w umowie :( Good luck! To w 4 etapie sa jeszcze wolne mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
ascaro30 Re: szukam prawnika 24.05.07, 16:27 Witam wszystkich W IV etapie są jeszcze mieszkania, a z tego co opowiadały Panie z Emmersona i Engela to nawet w III coś by się znalazło. Sama jestem zainteresowana, ale tak jak moi przedmówcy mam duże obawy co do developera i ich umów. Dzisiaj właśnie dostałam projekt przedwstepnej i rezerwacyjnej i nie wiem co mam o tym myśleć. Jak zagwarantować swoje roszczenia kiedy Engel nie akceptuje zmian w umowach???!! Jeżeli ktoś ma na tym polu jakieś doświadczenia , to proszę podzielcie się nimi również i na tym formum, skoro my nie będący jeszcze "szczęśliwymi" posiadaczmi mieszkań na leśnej polanie, z wiadomych względów nie możemy zalogować się na forum osiedla. Pozdrawiam wszystkich serdecznie - mam nadzieję przyszła mieszkanka leśnej polany:) Odpowiedz Link Zgłoś