Dodaj do ulubionych

szukam prawnika

12.02.07, 10:51
Witam,
Wiem, że niektórzy z was prześwietlali swoje umowy z prawnikami. Czy moge
prosić o jakieś info, zależy mi na namiarach, bo chciałabym poddać takiej
"ekspertyzie" swoją. Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • bmfg Re: szukam prawnika 13.02.07, 09:43
      Witam,

Umowa Engela jest bardzo kiepska, niespojna i mase w niej niescislosci, ja
      swoja przerobilem gruntownie i zwiekszylem maksymalnie swoje uprawnienia tam
      gdzie bylo to konieczne. Ponadto prosze bardzo szczegolowo czytac umowe przed
      podpisaniem, gdyz dane wprowadzaja albo Panie z Engela, albo Panie z Emmersona,
      wiec pojawiaja sie takie kwiatki, ze szkoda gadac. Moja umowa przed podpisaniem
      byla 5 razy zmieniana bo cos sie nie zgadzala, az Yaron Shama zaczal opieprzac
      Panie z Enegla, zeby w koncu zrobili ja dobrze.
      Pozdr.
      M.
      • kaluchna Re: szukam prawnika 13.02.07, 14:16
        Halo,
        Zrobiłes to sam czy za pomocą prawnika? U mnie to już musztarda po obiedzie.
        Jestem tuz przed odbiorem i zastanawiam się , jakie mam prawa gdy engel spóźni
        się z usuwaniem usterek. w umowie mam 14 dni ale nie dluzej niz 30 . a potem
        brak wyjaśnień co dalej:(
        • bmfg Re: szukam prawnika 18.02.07, 19:54
          Witam ponownie,

Ja zrobilem to sam, gdz zawodowo zajmuje sie prawem, w tym obrotem
          nieruchomościmi i developerami, ale z reguly jestem po drogiej stronie. Jestem
          teraz w takiej samej sutuacji jak ty, tj. etap II i odbiory niedlugo. Co do 14
          dni to jak sie wyrobią to wezwanie pod rygorem zastępczego wykonania robót i
          zwrotu kosztów. Oczywiście jak nie zapłacą to tylko droga sądowa, a to już inna
          bajka.
          \Pozdro.
          MB

ps. ktory numer mieszkania
          • janetap Re: szukam prawnika 19.02.07, 09:07
            ja też przejrzałam umowe z osoba kompetentna w tym temacie i mam sporo uwag do
            tej umowy, chciałabym wprowadzic te zmiany do umowy, zastanawiam sie jednak czy
            engel dopuszcza taka mozliwośc, czy zgadza sie na modyfikacje umowy? proszę o
            informacje od osob ktore to przerabiały? mam pytanie jeszcze czy zgadzacie sie
            na odbiór techniczny mieszkań jak nie jest ukończona budowa tj jak budynek nie
            zostanie przekazany do urzytkowania? bo nasza umowa tak własnie to przewiduje..
            prosze o informacje na forum albo na maila janetap@gazeta.pl
            Pozdr.,
          • janetap Re: szukam prawnika 21.02.07, 11:49
            bmfg napisał:

> Witam ponownie,
            >
            > Ja zrobilem to sam, gdz zawodowo zajmuje sie prawem, w tym obrotem
            > nieruchomościmi i developerami, ale z reguly jestem po drogiej stronie. Jestem
            > teraz w takiej samej sutuacji jak ty, tj. etap II i odbiory niedlugo. Co do 14
            > dni to jak sie wyrobią to wezwanie pod rygorem zastępczego wykonania robót i
            > zwrotu kosztów. Oczywiście jak nie zapłacą to tylko droga sądowa, a to już inna
            >
            > bajka.
            > \Pozdro.
            > MB
            >
            > ps. ktory numer mieszkania

bmfg bardzo proszę o kontakt na miala (janeta@gazeta.pl)albo na formu, bede
            wdzieczna za odpowiedz czy Engel zaakceptował Twoją poprawiona umowę
            Pozdr.,
            jp
          • kaluchna Re: szukam prawnika 21.02.07, 22:16
            czyli w takim razie wiesz wszystko co dotyczy poslizgu, ja juz zdurnialam, ma w
            koncu engel obowiazek placic czy moze wykorzystac swoje magiczne 3 miesiace.
            jesli nie chcesz pisac o tym na forum to czy mozemy na priv?
          • kaluchna Re: szukam prawnika 21.02.07, 22:18
            zalogujcie sie na www.lesnapolana.z.pl tam wszystko sie przenioslo i tam mamy
            dostep tylko my mieszkancy
            • marom71 Re: szukam prawnika 21.03.07, 13:28
              cześć wszystkim nowym sąsiadom. Kupiłam mieszkanie w IV budynku. nr. 26. martwi
              mnie to co czytam o nieścisłościach w umowach. Ja swojej nie sprawdzałam z
              prawnikiem. jakoś miałam zaufanie do emmersona. Martwię się tym bardziej że
              przesunięto termin oddania. czy ktoś wie co się dzieje na budowie? szukam
              sąsiadów do korespondencji - wymiany uwag i doświadczeń.:marom71@wp.pl
              • basiaczer Re: szukam prawnika 21.03.07, 15:45
                witam cały opis obecnej sytuacj znajdziesz na forum mieszkańców pod adresem
                sebos.webd.pl/lesnapolana/Pozdrowionka
                • basiaczer Re: szukam prawnika 21.03.07, 15:46
                  oczywiście bez słówka Pozdrowionka
          • bamoba Re: szukam prawnika 08.05.07, 19:17
            Witamy na forum!!!
            Mamy nadzieję, że już niebawem staniemy się nowymi mieszkańcami "Leśnej
            polany". Jesteśmy zainteresowani mieszkaniem w etapie IV. Wstępnie umówiliśmy
            się już na podpisanie umowy, ale po przeczytaniu Waszych opinii jesteśmy trochę
            zaniepokojeni. Zastanawiamy się bardzo poważnie nad prawnikiem, ale nie wiemy
            czy Engel dopuszca jakiekolwiek zmiany do umowy. Prosimy o szybką wiadomość,
            jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie. Sprawa BARDZO PILNA!!!
            Pozdrawiamy.
            • m.tarnas Re: szukam prawnika 10.05.07, 15:28
              Witamy :)

U mnie engel nie zgodzil sie na ani jedna zmiane w umowie :(
              Good luck!

To w 4 etapie sa jeszcze wolne mieszkania?
              • ascaro30 Re: szukam prawnika 24.05.07, 16:27
                Witam wszystkich
                W IV etapie są jeszcze mieszkania, a z tego co opowiadały Panie z Emmersona i
                Engela to nawet w III coś by się znalazło. Sama jestem zainteresowana, ale tak
                jak moi przedmówcy mam duże obawy co do developera i ich umów. Dzisiaj właśnie
                dostałam projekt przedwstepnej i rezerwacyjnej i nie wiem co mam o tym myśleć.
                Jak zagwarantować swoje roszczenia kiedy Engel nie akceptuje zmian w
                umowach???!! Jeżeli ktoś ma na tym polu jakieś doświadczenia , to proszę
                podzielcie się nimi również i na tym formum, skoro my nie będący
                jeszcze "szczęśliwymi" posiadaczmi mieszkań na leśnej polanie, z wiadomych
                względów nie możemy zalogować się na forum osiedla.
                Pozdrawiam wszystkich serdecznie - mam nadzieję przyszła mieszkanka leśnej
                polany:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka