Dodaj do ulubionych

NIE BĘDZIE PLACU ZABAW

08.03.07, 08:43
witam, ten post powinien zainteresować wszsytkich, którzy mają dzieci, będą
mieli lub liczyli na plac zabaw na osiedlu.
Wczoraj, z wmiarę wiarygodnych źródeł, dowiedziam się, że nasz developer nie
zainstaluje na placu zabaw nic. Będziemy musieli sobie postawić plac zabaw na
własny koszt???
Co wy na to????
Obserwuj wątek
    • zygzak14 Re: NIE BĘDZIE PLACU ZABAW 08.03.07, 08:57
      hej
      w sumie to nikt mi nigdy nie mówił że taki plac zabaw będzie (w sensie że będą
      zjeżdżalnie itd). plac na osiedlu został na to przeznaczony, ale co z
      wyposażeniem - ustalimy na następnym zebraniu. ale w umowach nic na ten temat
      nie mamy...
      jeśli będziemy to finansować ze środków wspólnoty (co jest najbardziej
      prawdopodobne) - to poczekamy na zasiedlenie 3 pozostałych bloków.
      • pospieszka1 Re: NIE BĘDZIE PLACU ZABAW 08.03.07, 09:05
        zygzak14 napisała:

> hej
        > w sumie to nikt mi nigdy nie mówił że taki plac zabaw będzie (w sensie że
        będą
        > zjeżdżalnie itd). plac na osiedlu został na to przeznaczony, ale co z
        > wyposażeniem - ustalimy na następnym zebraniu. ale w umowach nic na ten temat
        > nie mamy...
        Wiem, ale np w prospektach było napisane, na wizualizacji osiedla też, po
        prostu jestem troche niemile zaskoczona.
        Takie "drobne szczegóły" które wychodzą po pewnym czasie.
        A tak na marginesie o zagospodarowaniu przez firmę ogrodnicza też nie mieliśmy
        w umowach, a takowa się pojawiła. Też nam mogli powiedzieć, że drzewka sobie
        mamy sami posadzić:)
        Taniej posadzić drzewka niż zrobić plac zabaw "bezpieczny" dla dzieci. Fakt
        • zygzak14 Re: NIE BĘDZIE PLACU ZABAW 08.03.07, 10:21
          trzeba będzie coś z tym zrobić.
          a co do zielini, to w sumie drzewka są, a trawa miała być jak sie zrobi ciepło.
          ciepło jest, trawy nie widać. może sama urośnie..:)
          • aj7778 Re: NIE BĘDZIE PLACU ZABAW 08.03.07, 21:16
            hej
            jak podpisywaliśmy akt "Rychu" chwalił się że wydał na plac zabaw na bajkowym
            1 - 100 tyś. moim zdaniem warto zająć się na zebraniu placem zabaw tzn. jego
            stworzeniem.
            Na razie widziałam kilkoro dzieci reszta lokatorów napewno będzie się starać o
            potomstwo więc trzeba się tą kwestią zająć.

• aguchab1 Re: NIE BĘDZIE PLACU ZABAW 09.03.07, 09:48
      ja rowniez mam dziecko 3 letnie i nie bardzo usmiecha mi sie pomysl ze mamy
      dokladac do tego interesu. Nie dosc ze Atrex robi nas w konia krotko mowiac bo
      juz 3 m-ce spoznia sie z oddaniem bloku B-1 a na dzien dzisiejszy mowia o koncu
      czerwca, jezeli chodzi o odsetki to tez nie mamy na co liczyc bo jak znam zycie
      i z tego co czytalam umowe to sie zabezpieczyli. Ale mam nadzieje ze jak juz
      wszyscy zamieszkamy to wymusimy na Arcie przynajmniej to zeby zrobili plac tak
      jak obiecali.
      • pospieszka1 Re: NIE BĘDZIE PLACU ZABAW 12.03.07, 09:54
        Ale mam nadzieje ze jak juz
        > wszyscy zamieszkamy to wymusimy na Arcie przynajmniej to zeby zrobili plac
        tak
        > jak obiecali.
        Zgadzam się, tylko jest jednen warunek, musimy działac wspolnie i jakos sie
        dogadac bo formalnie kazdy blok to bedzie oddzielna wspolnota.
        • pyzaptys Re: NIE BĘDZIE PLACU ZABAW 26.03.07, 11:05
          Tak. Myślę że jak zamierzają budować następny etap i sprzedac wszystko po
          dobrej cenie to powinni się trochę jeszcze starać. Wydaje się że jest miejsce
          na negocjacje z zarzadem Max-Artu. Zwłaszcza że prezes wygląda na sensownego -
          nie mylić z zarządcą i paniami z biura - a koszt placu zabaw nie jest wysoki...

Może ktoś mógłby się dowiedzieć jaki moze być koszt sensownie zagospodarowanego
          i bezpiecznego placu zabaw?

pozdr
          mariusz
          • burzynp Re: NIE BĘDZIE PLACU ZABAW 26.03.07, 13:58
            Witam

Na tym malutkim terenie jaki Maxart zostawił na plac zabaw (w folderach
            reklamowych jest o wiele większy) można za 15-20tys. zł postawić w miarę
            porządny plac zabaw.
            Przykładowy cennik jest tutaj: www.rodo.com.pl/RODO_cennik.pdf
            Więcej firm na google.pl

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka