depik 14.07.07, 14:12 witam, czy moze mi ktos powiedziec na jakim etapie znajduje sie budynek E.czy wystaje juz cos ponad poziom gruntu:)pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holyy1 Re: budynek E 14.07.07, 14:43 Tak wystaje. Jak ostatnio byłem na budowie okolo 2 tygodni temu to juz nawet cześć parteru byla zrobiona Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: budynek E 15.07.07, 08:17 Najświeższe zdjęcia jakie są w necie obejrzysz tutaj: picasaweb.google.pl/amiknr1/GP01072007 Odpowiedz Link Zgłoś
zbt1 Re: budynek E 02.08.07, 13:20 ja w klatce 2 to chyba jedyna klatka z winda w tym bloku witam Sąsiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
piwin_1 Re: budynek E 22.07.07, 10:44 jako jeden z pracownikow tej budowy moge chyba udzielic najswiezszych informacji na temat budynku E. W piątek 24.07.2007r wylano 3 stropy nad 1 pietrem.od poniedziaklu stawiane beda slupy 2 pietra. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 22.07.07, 10:46 Piwin_1 jako osba ktora tam czest przebywa powiedz prosze czy czuć tam ta zlewnie Odpowiedz Link Zgłoś
piwin_1 Re: budynek E 22.07.07, 11:14 zlewnia to napewno spory problem,ale do tej pory poczulem jej obecnosc 3 moze 4 razy.Chociaz sa tacy co jej wogole nie czuja.Z tego co sie orientuje to za 2 etapem ma powstac droga i z moich obserwacji wynika ze ta zlewnia bedzie musiala zniknac z tego miejsca i przeniesc sie w inne miejsce(nawet ze wzgledu na to ze w tym miejscu zageszcza sie zabudowa).Ale to sa tylko moje obserwacje Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: budynek E 23.07.07, 17:49 ..."Droga" - masz na myśli Nowoziemowita? Może wiesz w jakiej odległości od budynku E będzie przebiegała? Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 23.07.07, 18:38 Z tego co ja sie orientuje to niedaleka wg mnie max 20 Odpowiedz Link Zgłoś
piwin_1 Re: budynek E 23.07.07, 21:47 Tak mam na mysli ul.Nowoziemowita. Nie wiem w jakiej odlegosci od budynkow e i f bedzie przebiegac,musialbym sprawdzicm w planach zagospodarowania terenu bo tam widzialem ta ulice. Z mojego punktu widzenia ta ulica musi powstac jak najpredzej z kilku powodow. 1.w 3 kwartalach bedzie ok.300 mieszkan co daje ok.250 do 275 samochodow, i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie godziny 7 rano gdy wiekszosc bedzie chciala wyjechac do pracy majac do dyspozycji tylko brame od strony ul. Skrajnej 2.z tego co wiem dalsza czesc GP(calkiem inne bloki) ma sie znajdowac po drugiej stronie tej ulicy i raczej nie zacznie powstawac dopóki nie powstanie ulica Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: budynek E 24.07.07, 07:07 Z tego co czytałem,a raczej oglądałem nie planuje się w tym miejscu żadnej ochrony przeciw hałasowi. Tu (GP) nie będzie dało się mieszkać! Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 24.07.07, 08:41 A gdzie widziałeś plany NowoZiemowita, jak do tej pory słyszałem jedynie o rezerwie pod tą drogę ale nigdy nie widziałem planów tej drogi. Co do TOG to jej plany są juz nieaktualne a jesli bedzie sie chciało do koncepcji TOG to plany trzeba robić od nowa a w tym żeby była dobrze ekranowana to już nasza głowa. A tak na logike to czy będzie sens jej budowania, popatrzmy, Wschodnia Obwodnica Warszawy, Zołnierska, Obwodnica Pragi, w promieniu 4-5 kilometrów wiec czy jest sen budowanie jeszcze TOG, wątpie. Co do NowiZiemowita to powiem więcej będą robione plany opłacalności puszczenia po jej śladzie tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
gardenplaza1 Re: budynek E 24.07.07, 09:05 Ale na miejscu gdzie miała być Nowoziemowita do Żołnierskiej stoją bloki mieszkalne!!!!- i co zakończy sie rondem na wysokości Maczka? Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 24.07.07, 10:16 e-zabki.pl/index.php?/content/view/142/ tak było mówione ostatnio na Radzie powyżej link do artykułu, www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&&news_cat_id=245&news_id=164450&layout=1&forum_id=40410&page=text NowoZiemowita miała byc przedłużeiem Trasy Świętokrzyskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gardenplaza1 Re: budynek E 24.07.07, 10:38 Masz racje miała.........! Za garden plazy w czynie społecznym wykonamy połączenie z warszawską i do centrum janowiecką-ząbkowską -plac wileński - jechałem tą trasą 10 min.do pałacu kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 24.07.07, 10:40 Szczególnie po deszczach i w zime. Ale ok bądzmy optymistami ze tak bedzie, a taką droge chyba rada planuje Odpowiedz Link Zgłoś
kando1 Re: budynek E 24.07.07, 11:06 Radę z tego co słuchałem obrad to bardziej obchodzi jakis tam park leśny niz zbudowanie dodatkowych połączeń drogowych które rozwiązały by i tak juz robiące sie duże korki. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 24.07.07, 11:12 Wiec nic nam nie pozostało tylko za łopaty:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kando1 Re: budynek E 24.07.07, 11:17 Możemy jeszcze wspomóc naszego przyszlego burmistrza pismami lub meilami bo ma plany co do rozładowania zakorkowanych wyjazdów ale obecnie wydaje mi się że jest w mniejszości i ciężko idzie przekonanie rady o słuszności budowy dodatkowych połaczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 24.07.07, 11:34 Jesli bedziesz pisał/a maila wklej tresc i adres email to ja rowniez napisze Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 24.07.07, 12:19 "Panie Burmistrzu chciałem podziękować za dotychczasowe działania na rzecz infrastruktury komunikacyjnej w Ząbkach i podkreślić, że zgadzam się ze stanowiskiem Pana dotyczących inwestycji w Ząbkach. Z mojego punktu widzenia do dalszego rozwoju Ząbek niezbędna jest dobra infrastruktura drogowa, kosztem zaniechania prac Np. nad parkiem (propozycja p. Małgorzaty Stachery). Jako przyszły mieszkaniec ul. Skrajnej, jestem jak najbardziej za budową ulicy Nowoprojektowanej od ulicy Skrajnej do Janowieckiej" na mail: sekretariat@zabki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 24.07.07, 17:05 To jest ta ulica pomiedzy działkami przedłużenie Swojskiej Odpowiedz Link Zgłoś
gardenplaza1 Re: budynek E 24.07.07, 07:53 Ludzie zobaczcie co jest dalej na trasie planowanej Nowoziemowita w kierunku Ząbek.(osiedla mieszkaniowe) Ta trasa nigdy nie powstanie. A co do TOG temat może wróci po 2020 r. ale ma być zrobione nowe syudium terenowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kando1 Re: budynek E 24.07.07, 08:13 Mi też bardziej prawdopodobne wydaje się iz szybciej powstanie droga łacząca Skrajną z Warszawską ( o której cały czas dyskutuja radni )niz Nowoziemowita,a przyjmująć iż planowana jest rozbudowa tej części Ząbek o dalsze nowe osiedla to za chwilę może niebyć już miejsca na powstanie ulicy Nowoziemowita. Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: budynek E 22.07.07, 12:12 Ja nigdy nie czułem niemiłych zapachów, ale byłem może ze 3-4 razy i zawsze około godziny 17-19. Za to w upały, kiedy fetor lepiej się rozprzestrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
piwin_1 Re: budynek E 25.07.07, 18:47 W dniu dzisiejszym na budynku E rozpoczeto wznoszenie scian osłonowych,miedzylokalowych i dzialowych. Przy tej okazji powstaje prosba ze by wszystkie osoby majace mieszkania na budynkach E , F i chca cos w nich zmienic,jak najpredzej zglosily sie do inwestora i dokonaly ich tak aby rysunki w niedalekiej przyszlosci trafily na budowe. To znacznie usprwni i przyspieszy wznoszenie scian. Od jutra rusza murowanie na budynku F. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: budynek E 26.07.07, 08:50 piwin_1 Czy ty tez kupileś mieszkaie na GardenPlazie?? Czy tylko tam pracujesz. Jak oceniasz jakośc wykonania prac, jak podoba Ci umiejscoweinie osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
piwin_1 Re: budynek E 27.07.07, 13:41 mysle ze jakosc wykonania w zasadzie nie odbiega od standartu. mieszkania nie kupilem,tylko tam pracuje:). donosnie lokalizacji mozna powiedziec ze sasiedztwo lasku i ogrodkow dzialkowych to duzy plus,ale sa moim zdaniem takze minusy takie jak dojazd(ktory z tego co wiem ma byc poprawiany).Ogolnie podoba mi sie bo jest cicho. Zapraszam na strone www.agmet.pl tam mozecie sobie poczytac o AGMECIE jako firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbt1 Re: budynek E 02.08.07, 13:46 piwin_1 czy wiesz moze kiedy jest realny termin oddania budynku E w przyszlym roku? czy to duzo moze odbiegac od planow? Odpowiedz Link Zgłoś
piwin_1 Re: budynek E 08.08.07, 08:52 prace na budowie ida w dobrym tempie,dokladnego terminu zakonczenia budowy nie moge jednak podac. Zauwazylem ze duza czesc przyszlych mieszkancow powplacala juz calosc lub prawie calosc pieniedzy i obawia sie ze mac-plast wzial juz kase i teraz bedzie sie ociagal. Nic bardziej mylnego,pieniadze tak jak agmetowi i macowi sa wyplacane transzami na podstawie ogledzin "FACHOWCÓW" ;) z bankow w ktorych braliscie pozyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: budynek E 26.11.07, 16:16 Ktoś wie jak postępy prac w naszej części osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
zbt1 Re: budynek E 05.12.07, 12:03 mam pytanie do Dewelopera: w jakim zakresie bedzie mozna ogladac budynek E w sobote 8 grudnia? czy beda jakies ograniczenia ze wzgledu na wykonywane prace. dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
gardenplaza Re: budynek E 05.12.07, 17:37 Witam. W budynku E i F nie będzie żadnych ograniczeń w oglądaniu mieszkań. Proszę nie zapomnieć o obuwiu typu "kalosze" Pozdrawiam JK Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: budynek E 08.03.08, 10:50 Czy wie ktoś na jakim etapie jest budowa budynku, czy coś się tam dzieje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kantika Re: budynek E 09.03.08, 15:20 witam, my bardzo byśmy chcieli wejść na budowę, żeby zmierzyć kilka rzeczy dla naszego architekta dlatego planujemy w tym tygodniu zwrócić się z ta prośbą do Developera, jeśli sie uda, napisze co się dzieje, ewentualnie jakieś zdjęcia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: budynek E 10.03.08, 07:40 Nie ma sensu nic mierzyć, do póki nie będzie położonych tynków. Odpowiedz Link Zgłoś