ilhenny 07.05.10, 23:34 www.autoliitto.fi/testit_ja_ajoneuvot/lasten_turvaistuimet/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bitabob Re: linki do filmów i testów 08.05.10, 12:07 Test użytkowy fotelika 15-36 kg Sunshine Kids Monterey. Aby obejrzeć wymagana rejestracja. Test użytkowy Sunshine Kids Monterey Odpowiedz Link
bitabob Re: linki do filmów i testów 10.05.10, 09:03 Na filmach mozna zobaczyć w jaki sposób montuje się i jak wygladają poszczegulne modele fotelików. Filmy po polsku. Prezentacja fotelików link alternatywny Prezentacja fotelików Odpowiedz Link
b.bujak Re: linki do filmów i testów 10.05.10, 13:12 bitabob - jestes irytująco niekonsekwentny! używasz mylącyh skrótów myślowych, że "foteliki bez testów ADAC to foteliki bez testów"... a teraz linkujesz testy jakiegoś TUVa... po co? w końcu to nie ADAC, czyli nieliczące się testy... styl wypowiedzi forumowych nie powinien pozostawiać zbytniego pola do interpretacji "co poeta miał na myśli" - trzeba starać się wypowiadać precyzyjnie a Twoje teksty, że dany "fotelik nie był testowany" są po prostu bzdurą! każdy fotelik musi być przetestowany! można najwyżej mieć obiekcje co do metodyki lub wykonawcy testu... ale to juz inna historia... Odpowiedz Link
bitabob Re: linki do filmów i testów 10.05.10, 14:06 b.bujak napisała: > bitabob - jestes irytująco niekonsekwentny! > > używasz mylącyh skrótów myślowych, że "foteliki bez testów ADAC to foteliki bez > testów"... > a teraz linkujesz testy jakiegoś TUVa... po co? w końcu to nie ADAC, czyli > nieliczące się testy... > > styl wypowiedzi forumowych nie powinien pozostawiać zbytniego pola do > interpretacji "co poeta miał na myśli" - trzeba starać się wypowiadać > precyzyjnie a Twoje teksty, że dany "fotelik nie był testowany" są po prostu bz > durą! > każdy fotelik musi być przetestowany! można najwyżej mieć obiekcje co do > metodyki lub wykonawcy testu... ale to juz inna historia... Każdy fotelik musi mieć homologację. Homologacja to nie to samo co test konsumencki mówiąc test mam na myśli (tak jak zresztą większość ludzi) test przeprowadzony przez niezależną organizację mówiąc homolagacja mam na myśli to co mówię Link który podałem ma cechy testu konsumenckiego. pozdrawiam Odpowiedz Link
ilhenny Re: linki do filmów i testów 08.05.10, 20:56 www.testberichte.de/testsieger/level3_auto_ausstattung_zubehoer_kindersitze_29.html Odpowiedz Link
ilhenny Re: linki do filmów i testów 29.05.10, 07:34 nowe crashtesty Autor: emma6666 28.05.10, 13:45 fotelik.info/pl/news/testy_fotelikow_2010,92.html Odpowiedz Link
bitabob Re: linki do filmów i testów 13.12.10, 17:38 Czasami sam fakt montażu tyłem dla niektórych osób jest argumentem i przesłanką do uznania takiego fotelika za bezpieczny. Niestety mało jest informacji na temat crash testów foteli RWF, ten system nie jest zbyt popularny oprócz krajów skandynawskich. Poniżej link do strony Szweckiej strony testfakta. Raczej test gazetowy, nie ma tak rygorystycznych reguł jak ADAC, brakuje wielokrotnych powtórzeń, wynik może (choć nie musi) być dziełem przypadku. Jednak tak jak napisałem na wstępie. Dla wielu ludzi sam fakt że jest to fotel RWF wystarczy. Niestety zapominają oni że fotelik, nieważne czy RWF czy FWF musi byś poprawnie zamontowany. Więc jeśli nawet test jest błędny, to przynajmniej na filmie widać skutki tych błędów. testfakta testfakta filmy Jeśli link nie zadziała, proszę użyć "odśwież". Odpowiedz Link
ilhenny Re: linki do filmów i testów 19.01.11, 20:12 www.ntf.se/konsument/bilbarnstolar.asp Odpowiedz Link
bitabob Re: linki do filmów i testów 21.10.11, 11:31 Keeping children safe in crashes: Overview Tłumaczenie Odpowiedz Link
bitabob Re: linki do filmów i testów 06.01.12, 11:53 Auto Motor i Sport test fotelików dziecięcych Odpowiedz Link
ciociacesia a bez fotelika/pasow 07.01.12, 15:26 macie moze jakies filmy z crash testów przy malych predkosciach bez pasów/fotelikow doroslych i dzieci 5-6-7 lat? Odpowiedz Link
bitabob Re: a bez fotelika/pasow 07.01.12, 16:19 A jak nie odniesie skutku Film 2 Uwaga film przedstawia prawdziwy wypadek! Odpowiedz Link
ciociacesia chodzilo mi o male predkosci 07.01.12, 17:10 ten drugi filmik mocny, ale osiedlowa droga to to nie jest Odpowiedz Link
ilhenny Re: chodzilo mi o male predkosci 07.01.12, 22:40 muszę wsadzić bo nie wiem czy płakać czy się śmiać www.wiocha.pl/385623,Wyobraznia Odpowiedz Link
bitabob Błędny montaż fotelika. 14.04.12, 19:32 Nawet najlepszy fotelik nie zapewni dziecku ochrony jeśli będzie niestabilny lub zamontowany niezgodnie z instrukcją. Niestety rodzice nie zdają sobie z tego sprawy jak ważne jest dopasowanie i stabilny montaż fotelika w samochodzie. Nagminne jest też zbyt luźne zapinanie pasów uprzęży. Im ciaśniej tym lepiej. Czasami kilka centymetrów luzu decyduje o wszystkim... Importance of proper forward-facing child restraint installation Correct vs. Incorrect Child Car Seat Installation Odpowiedz Link