Dodaj do ulubionych

Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix

12.11.10, 09:32
Proszę o podpowiedź bo zgłupiałem smile
Nie widzę różnic zasadniczych czyli kierować się ceną ? free- 459 zł x-fix- 566 zł.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 12.11.10, 10:22
      Zasadnicza różnica to to że w solution X jest dodatkowo w zagłówku regulacja w 3 stopniach odchył główki, inaczej jest zbudowany system ochrony bocznej. No i tapicerki przyjemniejsze.
      • todob1 Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 12.11.10, 10:59
        Generalnie - inaczej prowadzona osłona boczna. Tylko która lepsza- w testach porównywalna.
        Zagłówek jak się jeździ dwa razy do roku na dłuższe trasy uważam można przeżyć,materiały cóż kwestia gustu ale fakt gorsze. Ale to i tak nie czyni go zdecydowanie lepszym.
        No bo jak już x-fix za 599 zł to czemu by nie concord transformer fix za 620 lub recaro monza seatfix za 650 lub Casualplay Protector Fix za 700 zł wink

Pozdro
        • mrukumaster Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 12.11.10, 12:59
          Ceny pozostałych foteli na isofix to są mega promocyjne pewnie dla jakiś tapicerek bo teoretycznie monza seatfix to koszt 819zł no na allegro 749zł tyle samo romer kidfix. Jeżeli mówimy o cenie to tańszy a fajnie wykonany od freefixa jest Sunshine kids monterey, który nie ma stricte typowego isofixa(w sumie w kategori 15-36 isofit) bo pasuje także do amerykańskiego systemu lachs i jest troszke trudniejszy do montażu ale tez ma 4 gwiazdki. Ogólnie w tej grupie wagowej jest full foteli 4* bez isofixa bo często nie zwiększa on tu bezpieczeństwa dziecka za bardzo. Są inne plusy typu trzymanie fotelika jak nie ma w nim dziecka. Więc jeżeli zalezy Ci na tanim fotelu z takim systemem to można kupić sunshinekidsa. Cybex w necie ma chore ceny niestety.
    • todob1 Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 15.11.10, 09:08
      Ok. ale mam tylko te dwa do wyboru i dlatego pytam. A x-free w cenie 460 zł więc uważam że nie najdrożej.
      Pozdrawia m
      • mrukumaster Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 15.11.10, 14:36
        To między tymi dwoma jak już bym musiał wybrać to ja bym wziął Solutiona X za lepsze wykonanie i regulację w zagłówku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka