todob1 12.11.10, 09:32 Proszę o podpowiedź bo zgłupiałem Nie widzę różnic zasadniczych czyli kierować się ceną ? free- 459 zł x-fix- 566 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrukumaster Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 12.11.10, 10:22 Zasadnicza różnica to to że w solution X jest dodatkowo w zagłówku regulacja w 3 stopniach odchył główki, inaczej jest zbudowany system ochrony bocznej. No i tapicerki przyjemniejsze. Odpowiedz Link
todob1 Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 12.11.10, 10:59 Generalnie - inaczej prowadzona osłona boczna. Tylko która lepsza- w testach porównywalna. Zagłówek jak się jeździ dwa razy do roku na dłuższe trasy uważam można przeżyć,materiały cóż kwestia gustu ale fakt gorsze. Ale to i tak nie czyni go zdecydowanie lepszym. No bo jak już x-fix za 599 zł to czemu by nie concord transformer fix za 620 lub recaro monza seatfix za 650 lub Casualplay Protector Fix za 700 zł Pozdro Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 12.11.10, 12:59 Ceny pozostałych foteli na isofix to są mega promocyjne pewnie dla jakiś tapicerek bo teoretycznie monza seatfix to koszt 819zł no na allegro 749zł tyle samo romer kidfix. Jeżeli mówimy o cenie to tańszy a fajnie wykonany od freefixa jest Sunshine kids monterey, który nie ma stricte typowego isofixa(w sumie w kategori 15-36 isofit) bo pasuje także do amerykańskiego systemu lachs i jest troszke trudniejszy do montażu ale tez ma 4 gwiazdki. Ogólnie w tej grupie wagowej jest full foteli 4* bez isofixa bo często nie zwiększa on tu bezpieczeństwa dziecka za bardzo. Są inne plusy typu trzymanie fotelika jak nie ma w nim dziecka. Więc jeżeli zalezy Ci na tanim fotelu z takim systemem to można kupić sunshinekidsa. Cybex w necie ma chore ceny niestety. Odpowiedz Link
todob1 Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 15.11.10, 09:08 Ok. ale mam tylko te dwa do wyboru i dlatego pytam. A x-free w cenie 460 zł więc uważam że nie najdrożej. Pozdrawia m Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Cybex Solution x-fix czy cybex free-fix 15.11.10, 14:36 To między tymi dwoma jak już bym musiał wybrać to ja bym wziął Solutiona X za lepsze wykonanie i regulację w zagłówku. Odpowiedz Link