Dodaj do ulubionych

Pasy w MC cabrio

13.03.11, 22:38
Witam,
Mam problem z zapięciem pasami dziecka w foteliku MC cabrio. Obecnie dziecię ma 2 miesiące, ale już wcześniej było trudno, szczególnie, kiedy mały ma na sobie kurtkę. Nie mogę go dopiąć. Nie da się ich już bardziej wyregulować. Mam wrażenie jakby pasy były za krótkie. Wszystkie tak mają, czy może my mamy jakiś "wybrakowany" fotelik, albo coś robię nie tak?
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Pasy w MC cabrio 13.03.11, 22:39
      otwórz z tyłu schowek i zobacz czy nie zacina się o instrukcję obsługi
      • emma6666 Re: Pasy w MC cabrio 13.03.11, 23:52
        mój ma 8 msc i nie mam problemu z pasami
        • anuarita3 Re: Pasy w MC cabrio 22.03.11, 20:21
          Witam ponownie.
          Dziękuje za odpowiedzi. Sprawdzałam. O instrukcję nie zahaczają.
          Przy okazji postanowiłam zmierzyć te pasy. Jeden pas od oparcia do zapięcia ma około 40 cm. Czy tyle powinien mieć? Czy moje dziecko jakieś niewymiarowe?
          Pozdrawiam!
          • jotka_k Re: Pasy w MC cabrio 23.03.11, 07:51
            nie zmierzę Ci teraz pasów bo fotelik spakowany i schowany czeka na drugiego użytkownika ale wierzyć mi się nie chce w to co piszesz, bez urazy wink córka jeździła w MC Cabrio 14 miesięcy i nigdy pasów nie brakowało, a porównaj sobie 2-miesięczniaka do 14-miesięczniaka
            • mrukumaster Re: Pasy w MC cabrio 23.03.11, 10:52
              Albo masz rypnięty fotelik albo robisz jakiś bład przy wyciąganiu pasów. Rozumiem że wciskasz guzik i pociagasz za pasy piersiowe (najlepiej za pasy tuż nad klamerkami) i nie chcą się wyciągnąć? Jak tak ro reklamuj fotel albo podjedź do sklepu gdzie kupiłaś (no chyba że w necie) i po sprawie.
              • anuarita3 Re: Pasy w MC cabrio 23.03.11, 20:58
                Tak właśnie robię. Zaglądałam też pod spód i widać, że te pasy są już na maksa napięte. Nie da się bardziej wyciągnąć. Proszę kogoś o zmierzenie, czy wyciągnięte maksymalnie mają mieć więcej niż 40 cm. Dziękuję.
                • ilhenny Re: Pasy w MC cabrio 23.03.11, 21:14
                  jutro sprawdzę miarką ale gdzieś tyle właśnie jest
                  • emma6666 Re: Pasy w MC cabrio 23.03.11, 22:39
                    u mnie w tej chwili pasy wyciągnięte na 33 cm i prawie 9 msc dziecko się mieści, tzn ma ciasno ale ma być ciasno bo o to w tym chodzi, w każdym razie użytkownik fotelika się nie buntuje więc jest dobrze.
                    Nie wierzę że Twoje małe dziecko się nie mieści, mój jeździł w kombinezonie i było ok
    • moni0302 Re: Pasy w MC cabrio 24.03.11, 11:52
      My też mamy ten fotelik, pamiętam, że jak córcia była młodsza też pojawiła się u nas taki problem, wyjeliśmy wtedy wkładkę dla noworodków i było już o.k., teraz ma prawie 14 miesięcy, jest wyższa od swoich rówieśników i nadal jeździ w MC Cabrio.
      • ilhenny Re: Pasy w MC cabrio 24.03.11, 19:37
        ma niecałe 40 cm
        • anuarita3 Re: Pasy w MC cabrio 25.03.11, 20:02
          Dziękuję jeszcze raz za pomoc i mam kolejne pytania.
          Kiedy mogę wyjąć tą wkładkę? Od początku mam problem z upchnięciem Młodego w tym foteliku oprócz problemu z pasami. Jakos taki jest ściśnięty. Mam wrażenie, że mu kark złamię jak go tam wkładam. Pomimo dwóch miesięcy synuś jest spory, waży ponad 7 kg i mierzy 66 cm.
          Inna sprawa... Czy te nakładki na pasy wpływają jakoś na bezpieczeństwo? Są konieczne, kiedy dziecko ma na sobie gdubszą kurtkę?
          • emma6666 Re: Pasy w MC cabrio 25.03.11, 21:25
            nakładki na pasy wpływają na bezpieczeństwo
            • ilhenny Re: Pasy w MC cabrio 25.03.11, 22:22
              nakładki wpływają na bezpieczeństwo ale w fotelikach tyłem w mniejszy sposób niż przodem
              wkładkę wyjmuje się jak dzieć ma około 4 miesiące w górę pasy powinny wychodzić z wysokości ramion w fotelikach tyłem mogą być troszkę niżej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka