Dodaj do ulubionych

czemu isofix lepszy?

14.03.11, 12:53
hm...zabrakło mi argumentu ostatnio.
Koleżanka stwierdziła, że skoro z isofixem jest czwórka i bez isofixu jest czwórka znaczy taki sam bo jakby był isofixem bezpieczniejszy miałby piątkę, więc czemu miałaby przepłacać o kilka stów dla samego bajeru. W sumie trudno jej odmówić racji zwłaszcza że do dwóch samochodów zainwestowała w dobre foteliki.
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: czemu isofix lepszy? 14.03.11, 13:28
      To wszystko o jakiej grupie wagowej mówimy, bo w każdej ma swoje plusy i minusy.
      • slonko1335 Re: czemu isofix lepszy? 14.03.11, 14:57
        rozmawiałyśmy ogólnie ale akurat kupowała niedawno foteliki z przedziału 9-18, ja akurat wybieram 15-36 i nasze auto nie ma mocowania i właśnie stąd wyszło że ubolewałam nad tym faktem zupełnie niepotrzebnie...
        • falcon_eye Re: czemu isofix lepszy? 15.03.11, 09:04
          Koleżanka ma w sumie rację ale tylko pod warunkiem, że ma dobrze te foteliki zamontowane.
          • ponponka1 Re: czemu isofix lepszy? 15.03.11, 12:49
            Dokladnie

Izofix dodaje punktow fotelikowi za latwosc (czyli mniejsze niebezpiecznestwo niepoprawnego montazu) montazu, bo montaz jest jednym z elementow oceny funkcjonalnosci fotelika. Dobrze zamontowany fotelik na pasach chroni tak samo jak izofix - przykladem jest Izi KID na pasy i na izofix - oba montowane tylem i oba z ta sama iloscia punktow w testach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka