Dodaj do ulubionych

cybex pallas a mazda

26.04.11, 23:12
Proszę o pomoc, potrzebujemy większego fotelika dla mojej 2 letniej córki, bo 9 - 18 kg Graco niestety wyrosła. Jest dość duzym dzieckiem i raczej nie zatrzyma sie ze swoim wzrostem.
Zastanawialiśmy się nad fotelikiem Cybex pallas, ale nie mamy możliwości przymierzenia go do naszego samochodu. Czy bedzie ten typ pasował do mazdy 626 z 99 roku. Nie mamy isofixa.
Ewentualnie jaki inny fotelik w przedziale 9-36 możecie mi polecić do mazdy.
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: cybex pallas a mazda 27.04.11, 00:17
      Pallas potrzebuje długich pasów niestety nie wiem jaka jest długość w 626 i nie mamy pewności czy dziewczyna zaakceptuje barierkę ile ma wzrostu i wagi
      • mrukumaster Re: cybex pallas a mazda 27.04.11, 09:46
        Mazda 626 ma, krótkie pasy i bardzo długie zamki. Bez przymiarki będzie ciężko. Ja tu bym dał klasyka w postaci Recaro Young Sport
      • borowik80 Re: cybex pallas a mazda 27.04.11, 16:43
        Moja córeczka waży 15,5 kg i ma 105 cm wzrostu. Pasy chyba raczej krótkie są. Niestety nie mamy możliwości przymierzenia fotelika do samochodu, ponieważ w pobliżu nie mamy sklepu z dużym wyborem fotelików i zostaje nam jedynie możliwość zakupu przez internet. A córka jest ugodowa. Jaki ewentualnie inny fotelik możecie polecić?
        • mrukumaster Re: cybex pallas a mazda 28.04.11, 09:39
          to po co w ogóle pallasa kupować dla tak dużego już dziecka smile Wybierajcie z pośród foteli 15-36kg. Casualplay protector, besafe izi up x2, romer kid,romer kidsict, cybex
          • borowik80 Re: cybex pallas a mazda 28.04.11, 15:33
            byłabym za, tylko takie foteliki są niby od 4 roku życia i zostały nam odradzone już w dwóch naszych sklepach, ale niestety nie umieli nic doradzić innego, zaproponowano nam graco nautilus ale niestety nie pasuje, ponoć nie trzyma się tak jak powinien po przymierzeniu i jeszcze jedna propozycja maxi cosi axiss - co jest dla mnie w tej chwili całkowicie bezsensowne.
            • mrukumaster Re: cybex pallas a mazda 29.04.11, 09:23
              Niby tak, tylko do większości 9-36kg już jest za wysoka do pasów bo najczęściej do 104cm starczają. Musicie podjechać i sprawdzić fotel w samochodzie bo po pierwsze nie każde dziecko toleruje barierki po drugie fotel może nie pasować do samochodu ze względu na pasy. Dla przykładu podam, że szef marketingu Martin z Besafe swoje 2,5 letnie dziecko woził w Besafe izi up x2. Nie zaleca się 2 latka dawać do fotela 15-36kg ale czasem po prostu nie ma wyjścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka