Dodaj do ulubionych

który fotelik 9-18 ??

23.05.11, 20:24
jaka jest różnica między fotelikami britax king TS plus,britax king,i britax king plus??
wybieram aktualnie między nimi a Maxi cosi priori xp,i tobi.który z tych 5 ciu jest ....najbezpieczniejszy??
bez isofix niestety
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: który fotelik 9-18 ?? 23.05.11, 20:30
      najbezpieczniejszy jest ten który jest dobrze zamontowany
      zakładam że mieszkasz na wyspach więc dla tego pytasz o Britax a nie jak inni o Romer jednak nie ma to znaczenia bo są takie same nawet nazwy tapicerek
      wracając do początku do jakiego samochodu chcesz je zamontować
      • benignusia Re: który fotelik 9-18 ?? 23.05.11, 21:17
        dokładnie dlatego pytam o Britax,widziałam że na stronie pisze Britax Roamer wiec na szczęscie wiem że to dobre foteliki...
        Mamy Renault Espace,fotele są oddzielnie.
        pewnie fotelik zamontujemy w środku.
        Wiem że dobre zamontowanie jest najważniejsze ,dlatego lubiałam priori bo zawsze bardzo stabilnie szło go zamontować,jednak dziś zauważyłam że zaczyna mi się pas zacinać,nie szło zapiąć dziecka.chyba przez 4 lata troche brudu naleciało do środka,więc nie będę ryzykować....
        • ilhenny Re: który fotelik 9-18 ?? 23.05.11, 21:41
          czyli tak naprawdę każdy pasuje
          najwyższe noty dostały King Plus i Tobi bo 4*, a który lepszy, ja do dzisiaj po 1,5 roku używania nie mogę się zdecydować
          • benignusia Re: który fotelik 9-18 ?? 23.05.11, 22:07
            king plus-nie king plus ts??
            a czy Tobi nie jest...dość mały??
            możliwe ze oglądałam Tobi gdzie ten zagłówek był najniżej,wydawał mi się wąski,a maluch dla którego chciałam kupić ten fotelik ma w lipcu 2 lata i do małych nie należy smile
            obejrze jeszcze raz oba.Mój faworyt odpadł bo faktycznie priori xp ma tylko 3 gwiazdki,a znowu britaxa nigdy nie miałam....przynajmniej 2 do wyboru zostały smile
            • ilhenny Re: który fotelik 9-18 ?? 23.05.11, 22:24
              skoro jest większy niż normal i ma już 2 lata to jednak poszedłbym w kierunku Priori XP i Recaro Young Sport niby 3 gwiazdki ale są większe niż King i Tobi i wystarczą na dłuższą jazdę w pasach
              TS to transcośtam czyli system napinania pasa samochodowego, King Plus ma takowy
              i faktycznie wtedy King TS bez zagłówka powinien też być na dłużej
              przy takiej ilości dzieci zawsze przyda się uniwersalny fotelik jak nie dla własnych dzieci to może kiedyś przytrafi się pożyczone od sąsiadów mi przydał się już kilka razy Young Sport a młoda swobodnie w nim śpi
              • benignusia Re: który fotelik 9-18 ?? 24.05.11, 00:25
                może dobrym pomysłem będzie kupienie Tobi(nigdy go nie chciałam,ale ma 4 gwiazdki jednak...)i jeśłi kupie go teraz,mały pojezdzi nim w lato,to za pół roku odda go siostrze.wtedy ta będzie miała ok roku,a mały w wieku 2 i pół roku(pewnie będzie za mały na 15-36 choć aktualnie ma 12 i pół kilo )moge kupić właśnie recaro ....tylko dlaczego wszyscy polecają recaro a on ma tylko 3 gwiazdki??
                widziałam że pisałeś że jeśli fotelik ma 1 czy 2 gwiazdki to jest bardzo kiepski,a jeśli 3 to chyba też nie najlepszy??
                starsze dzieci maja swoje rodi xr więc teraz szukam fotelików dla młodszej dwójki,mała aktualnie w cabrio z bazą więc mam nadzieję że do conajmniej 10 m-cy pojezdzi...choć jej rodzeństwo zaczynało się buntować w foteliku 0-13 w tym wieku.
                • ilhenny Re: który fotelik 9-18 ?? 24.05.11, 00:52
                  czemu Recaro, bo nikomu innemu nie udało się zrobić równie dobrego fotelika 9-36, barierkowce nie przekonały mnie, a innym zawsze czegoś brakuje
                  zobaczyliśmy już pogląd na wszystkie warianty więc pozostaje tylko podjąć decyzję, jakie rozwiązanie będzie najlepsze dla was
    • benignusia Re: który fotelik 9-18 ?? 24.05.11, 18:51
      to ja mam ostatnie pytanie.przepraszam za męczenie...byłam w sklepie samochodowym,przymierzaliśmy synka do tobi,ma na styk,ale mimo wszystko jestesmy go w stanie kupić bo za pół roku córke do niego włożę a małemu kupie cos nowego...
      tylko jedno pytanie,maxi cosi axiss(kiedyś był innej firmy jak dobrze pamiętam...)
      ma 3 gwiazdki w testach zderzeniowych??czyli 4 gwiazdkowy jest tylko tobi i roamer/britax z dostępnych mi tutaj.
      sama niewiem czy prawidlowo uparłam się na te 4 gwiazdki....
      • ilhenny Re: który fotelik 9-18 ?? 24.05.11, 19:25
        Axiss w innym samochodzie niż w testowanej Astrze dostałby 4* ale problemem są wystające zamki pasów i w czasie zderzenia połamały się prowadnice Axiss jest jeszcze mniejszy ale w takim samochodzie jak masz bardzo wygodny
        masz dość dobry plan
        ale przypomnę lepiej mieć 3 dopasowane niż 4 źle zamontowane
        • benignusia Re: który fotelik 9-18 ?? 25.05.11, 11:38
          dzięki bardzo.Przemyslelismy że Axiss jednak się nie przyda bo....mamy fotelik w środku.
          Kupimy Tobi.dzięki jeszcze raz za rady....czytałam że pasy w Tobi się zacinają,i ludzie mają z nimi problemy-oby nie ja!!
          • ilhenny Re: który fotelik 9-18 ?? 25.05.11, 12:10
            zasada działania pasów w Tobi jest bardzo prosta, zamek musi leżeć i wtedy nic się nie zacina,
            ja akurat mam założoną matę AeroSleep i czasami też muszę docisnąć zamek żeby poluzować pasy, ale jak się wie czemu tak się dzieje wszystko jest proste i nic się nie zacina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka