kwap666
17.07.11, 22:29
czytam te posty o pozycji lezacej w samochodzie i sie zastanawiam ilu z was widzialo i montowalo oba fotele w samochodach. takie moje male przemyslenie:
ned77 skoncz pitolic o bazie do faira i cudownym polozeniu w samochodzie bo obawiam sie ze fotele widziales tylko na fakturze. baza faira faktycznie fajnie lezy w poziomie ale pod warunkami dwoma: a) kanapa jest plaska lub b) kanapa ma spadek ale isofix jest w oparciu kanapy i spdek lezy pod baza. jezeli isofix jest na styku siedziska i oparcia w kanapie z duzym nachyleniem fair nie ma mozliwosci naciagniecia do poziomu. jezeli potrafisz to zrobic powiedz mi jak bo oprocz wygranej z trudem walki z pokretlami to sie akurat mi sie nie udalo. w bs na isofixie nachylenie fotela mozna wyregulowac za pomoca palaka opierajacego sie o kanape. niewielu sprzedawcow o tym wie, jeszcze mniej klientow pewnie. ale mozna to zrobic w jakies 30sekund. przycisniecie brzegu fotelika i dokrecenie palaka czyni cuda. sprawdzilem to w tym tygodniu jakies 15 razy w roznych samochodach. dziala, dziekuje. jak ktos nie umie zapraszam do wroclawia. z bs na pasach sprawa wyglada podobnie, tylko nieco wiecej mocy trzeba zeby to zrobic. z calym szacunkiem do wszystkich forumowiczow, nie wiem jaka wiedze o fotelikach maja sprzedawcy u ktorych sie zaopatrujecie ale czasami sama instrukcja i dobre checi nie wystarcza.