Dodaj do ulubionych

casualplay protector fix to kicha

03.09.11, 07:44
Casualplay protector fix (15-36) kupiłam z 4 miesiące temu. Sugerowałam się bezpieczeństwem (4* i izofix), wygodą rozkładanego oparcia i siedziska oraz przede wszystkim pozytywnymi opiniami specjalistów na forum.
Na pierwszy rzut oka fotelik sprawia super wrażenie, ale ostatnio chciałam uprać pokrowiec i przy zdejmowaniu go z zagłówka okazało się, że pod spodem jest styropian; w dodatku między oparciem na plecy a głową jest tak cienki, że bez wysiłku mi pękł przy zdejmowaniu pokrowca. Jestem zła, bo wydałam kasę (ok. 700zł) na fotelik styropianowy, który łatwo się łamie. Wcześniej miałam coneco zenith i też był na styropianie, ale się nie łamał i kosztował tylko ok. 250zł. Teraz nie wiem, czy ten fotelik jest nadal dla mojego dziecka bezpieczny, bo gdy umieszczam fotelik w aucie to ten styropianowy zagłówek już jest mobilny na boki. Próbowałam skleić to cienkie miejsce klejem specjalnym, ale to nie pomaga. Miejsce jest tak niefortunnie cienkie, że przy lekkim dotknięciu dalej się łamie. Ludzie o co chodzi z tą jakością? Dla mnie ten styropian to kicha! Szkoda producentowi na mocniejszy plastik czy może ktoś mi sprzedał jakiś bubel?
Obserwuj wątek
    • sabina_online Re: casualplay protector fix to kicha 03.09.11, 07:57
      Niech wypowiedzą się specjaliści, ale może warto zareklamować?
      • negri18 Re: casualplay protector fix to kicha 03.09.11, 08:09
        Też się nad tym zastanawiałam...
    • renowa Re: casualplay protector fix to kicha 03.09.11, 09:05
      Mam Protectora bez isofix. Kupiłam w kwietniu br. ale nie prałam jeszcze tapicerki.
      Będę zatem uważać przy zdrjmowaniu/zakładaniu jej na zagłówek....

A na Twoim miejscu zareklamowałabym fotelik bo przecież tak być nie powinno, żeby styropian łamał się w trakcie zdejmowania/zakładania tapicerki fotelika. Może trafiłaś na wadliwy egzemplarz? Reklamuj nic przecież nie tracisz z tego pwodu, nie?
      • negri18 Re: casualplay protector fix to kicha 03.09.11, 09:59
        Idę szukać gwarancji. Ale jeśli mi to uznają to nie wiem czy chcę mieć znowu taki fotelik. Chyba wolę już coś innego, może maxi cosi....? Ta firma się sprawdziła przy foteliku dla niemowląt.
        • ktm123 Re: casualplay protector fix to kicha 03.09.11, 10:10
          Nie wiem jak wyobrażasz sobie, żeby plastikowy fotelik chronil i amortyzował- tylko styropian + tapicerk araczej ma takie wlasciwości.
          Podobnie jest zbudowana większosc fotelikow.
          Mialam tez Prtoectora i wg mnie jest jednak wart swojej oceny.
          Na pocieszeni epowiem ci, ze Romery tez mają taki cienki styropian na oparciu fotelika- tez pralam i się nie złamało- trzeb apo prostu uwazac. Podejrzewam, ze jak kazda częśc jest możliwośc dokupienia sprowadzenia. Idź moze do sklepu gdzie nabyłaś, niech ci zamówią.
          Wydaje mi sie, ze powinna byc taka mozliwosc, jak i w przypadku Romera.
        • mrukumaster Re: casualplay protector fix to kicha 03.09.11, 10:11
          Styropian masz w 99% fotelikach a w tych które mają 4* bezpieczeństwa to w każdym i po prosty trzeba uważać przy zdejmowaniu tapicerki. Co do Zenitha to miałaś akurat szczęście że się Tobie styropian nie połamał wink
    • kwap666 Re: casualplay protector fix to kicha 03.09.11, 10:20
      nie nazywalbym tego fotela kicha, chocby z racji 4* smile w kazdym foteliku jest styropian, czy to maxi cosi czy romer czy coneco. ma swoja funkcje i gdyby producenci chcieli wstawiac inny material o podobnych wlasciwosciach to musieliby taki wynalesc a klienci za to zaplacic, nie chcielibyscie tego. ja od 10lat bawie sie fotelami, montuje, skladam, rozkladam, tapicerki tez mi sie zdarza sciagac i nigdy nie uszkodzilem zadnego - a mam takie co kosztuja i 200zl i 1500zl. reklamuj, napewno nie bedzie problemu, ale zrozum jedno: fotelik jest projektowany zeby zapewnic bezpieczenstwo dziecku, inne rzeczy (takie jak sciaganie tapicerki) sa rzeczami drugoplanowymi. poprostu nastepnym razem uwazaj troche bardziej wink a i rada: jak bedziesz reklamowac to nie startuj do sprzedawcy ze fotelik kicha i co to ma byc w ogole, tylko spokojnie i rzeczowo powiedz jak bylo. w pierwszym przypadku jak sie zdenerwuje to moze odpowiedziec ze uszkodzenia mechaniczne nie podlegaja reklamacji, w drugim raczej pomoze wink
      • ilhenny Re: casualplay protector fix to kicha 03.09.11, 11:08
        z ciekawości czytałaś instrukcję
        zamiast pieniactwa w żenującym stylu wystarczyło napisać do importera albo nawet tutaj firma jest przygotowana na takie błędy przy zdejmowaniu tapicerki sam złamałem styropian dwa razy a zdejmowałem tapicerkę dziesiątki razy

sprzedawcy najczęściej mają u siebie ten styropian bo zdarzają się takie przypadki i od ręki go wymieniają
        tak samo importer wystarczy tylko napisać

rada dla innych sprawdzona w praktyce zdejmując tapicerkę w Protectorze lepiej odkleić cały rzep delikatnie i w czasie prania nie wirować

• ultralilly Re: casualplay protector fix to kicha 07.10.11, 09:53
          Rewelacyjna rada! Bardzo za nią dziękuję.
          Właśnie zakupiłam casualplay protector i coś co mnie w nim niepokoiło
          (po uzywaniu bardzo stabilnego i masywnego MaxiCosi), to to, że buja się na boki. Przypięłam go strepsami do zagłówka.
          Ale właśnie w Maxi Cosi mój Synek odgryzł kawałeczek styropianu podczas ściągania tapicerki do prania ;o) i żałuję, ze nie wiedziałam wcześniej, ze wystarczy podjechać do sprzedawcy, aby dał zapasowy.
          Co do Casualplay jest bardzo wygodny, szeroki no i 4* mówią same za siebie. Mój Synek jest przeszczęśliwy, bo wszędzie może sięgnąć i wszystko widzi przez okna na boki, chociaz teraz jest niżej niż w MaxiCosi.
          Jedyny feler tego fotelika, to to że nieuważnie pierwszy raz zakładałam pas i przeciągając przez czerwony punkt(metalowy uchwyt) przeszorowałam pasem bezpieczeństwa i zniszczyłam go o ostrą krawędź tego uchwytu. Na pewno należy na to uważać podczas zakładania.
          • meg1108 Re: casualplay protector fix to kicha 18.10.11, 10:43
            a czym dokładnie przypinasz ten fotelik do zagłówka?to, że się gibie na boki , szczególnie przy ostrych zakrętach to jedyny defekt. ja mam fotelik bez isofixa,jak kupowala prawie 3 lata temu to nie było.szkoda.myślałam, że może można dokupić?Dla mnie fotelik super.teraz bedę kupować dla drugiej córki ale już z isofixem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka