Dodaj do ulubionych

Recaro young sport

29.11.11, 12:48
dziecko mi dobija do 18 kilo , ma ok 106cm jeździ w Recaro ale jeszcze z pasami wewnętrznym.
fotelik bez isofixa montowany w mercedesie c klasa. czy po zdjęciu pasów na system 15-36 po prostu stawia się fotelik na siedzeniu i przypina pasem czy jakoś trzeba go umocować. coś mi głowie świta o jakiś mocowaniach do zagłówka?
pyt. 2 czy to Recaro nadaje się do corsy 98 r czy kupić jakiś inny?
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Recaro young sport 29.11.11, 13:32
      Demontuje się pasy i zapina pasem samochodowym dziecko to jest pierwsza opcja. Druga opcja jeżeli fotel jest w dobrym stanie to sprzedajemy go dokładamy parę groszy i kupujemy typowy 15-36kg. Do Corsy powinien pasować ale warto przymierzyć smile
      • karolinka251 Re: Recaro young sport 29.11.11, 13:39
        Fotelik na niecały rok i bardzo go lubimy. A są jakieś przeciwwskazania do używania go 15-36? jeśli nie ten co proponujesz?
        • mrukumaster Re: Recaro young sport 29.11.11, 14:24
          Przeciwwskazań nie ma jeżeli będzie siedział stabilnie w samochodzie. Wiadomo fotele 15-36kg zawsze się troszkę ruszają. Jeżeli okaże się, że rusza się mocno spokojnie można fotel sprzedać i kupić typowy 15-36kg dopasowany do samochodu. Dzieje się tak ponieważ z reguły fotele 9-36kg z wyższej półki takiej ja ten Recato czy np. Britax Evolva są bardziej masywne aniżeli typowe 15-36kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka