Dodaj do ulubionych

Opel Vectra Combi fotelik 15-36kg

22.02.12, 12:03
Witajcie jestem tu nowa i proszę o rady w sprawie zakupu fotelika.
Obecnie moja córka jeździ w MC Priori XP. W marcu kończy 3 lata i ma 15kg. Córka jest dobna.
Chciałabym kupić dobry fotelik który będzie jej służył od lata, bo wteddy to będziemy mieli do pokonania ok 4000km. Fotelik ma być przede wszytkim bezpieczny i wygodny, ważne aby rozchylał się do spania.
Auto do którego go potrzebuję to Opel Vectra Combi z 2008r. bez Isofixa.
Pytam już teraz, bo akurat mam odłożone trochę pieniędzy i nie chcę kupować wszystkiego na raz przed wakacjami.
Fotelik będzie również sporadycznie używany we Fiacie Panda ale to rzadko, bo głównie jeżdże Oplem.

Z góry dzięki.

Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Opel Vectra Combi fotelik 15-36kg 22.02.12, 14:15
      Besafe izi up x2
      • monna16 Re: Opel Vectra Combi fotelik 15-36kg 22.02.12, 17:33
        BeSafe to dobry wybór, choć ja osobiście nie zmieniałabym jeszcze fotelika. Piszesz, że córka jest drobna i w marcu kończy 3 lata. Zastanawiam się dlaczego już chcesz zmienić fotel? Ja też jeszcze wożę swoją córkę w Priori XP (ma 4 lata i 17,5kg). Wydaje mi się że lepiej jak najdłużej wozić dzieci w fotelikach 9-18 (bo co 5-pkt pasy to nie 3) i naprawdę nie ma co śpieszyć się ze zmianą, jeśli dziecko nie przekracza 18kg i nie wystaje mu głowa ponad linię oczu.
    • piotr_do Re: Opel Vectra Combi fotelik 15-36kg 29.02.12, 19:05
      Mam to samo auto, wersja gts i przymierzaliśmy już foteliki z działki 15-36. Idealnie pasującym jest Recaro Monza, jakby do vectry robiony fotelik. Drugim, który dał sie stabilnie zamontować był Concord. Cała reszta latała jak żyd po pustym sklepie (montował przeszkolony człowiek z obsługi, co wykluczało ewentualne nasze błędy)

BTW. Nasz córek ma 3 lata i 7 mc i jeszcze spokojnie jeździ w fotelu 9-18. Do lata pojeździ.
      • mamusia_oliwki Re: Opel Vectra Combi fotelik 15-36kg 04.03.12, 21:43
        Dziękuje za podpowiedzi. Wiem, że Młoda spokojnie mogłaby jeszcze jeździć w MC ale problem w tym, że na jesień będę musiała go oddać szwagrowi.
        Mamy jeszcze trochę czasu i na pewno jeszcze w nim pojeździmy ale muszę się już jakoś zacząć orientować tematem większych fotelikówsmile
    • liveveb Re: Opel Vectra Combi fotelik 15-36kg 04.03.12, 22:22
      Moja córka jest o miesiąc młodsza, ale niestety waży już ponad 18.
      U nas izi up x2 się sprawdza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka