Dodaj do ulubionych

Pytanie techniczne recaro i cybex

18.03.12, 20:16
starszy syn jeździ w besafe izi combi x3 9-18, ale że młodszy go goni i zajmie wkrótce jego miejsce, to muszę kupić nowy fotel starszemu. Po lekturze forum wybór padł na recaro young sport lub cybex pallas, w zależności w którym syn będzie się lepiej czuł. Musimy kupić fotel z przedziału 9-36, syn ma 3 lata, ale jest drobny, waży 13,5 kg, wzrost 92cm.
Starszak uwielbia spać w samochodzie, więc nie ukrywam że zależy mi aby w tych wybranych fotelach można było spokojnie drzemać.
I moje pytanie: czy w recaro i cybexie jest regulowane oparcie, podnoszony cały fotel? w cybexie wiem o zagłówku, ale czy są takie mechanizmy jak np. w MC rodi?
A może jeszcze jakiś inny fotelik polecić można dla mojego 3-latka? Jeździmy fordem mondeo z 2003 roku
Będę wdzięczna za wszelką pomocsmile

Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Pytanie techniczne recaro i cybex 19.03.12, 11:18
      W Pallasie nie ma żadnej regulacji w Recaro jest bardzo mała. Regulacja w zagłówku to pic na wodę fotomontaż big_grin Dla takiego szczuplaka oba fotele będą dobre. W sumie to chyba pallas lepszy bo jako 15-36kg będzie lepiej dopasowany ale dziecko musi barierkę zaakceptować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka