Dodaj do ulubionych

nowy cybex

05.09.12, 11:21
cybex-online.com/sirona/
brawo dla cybexa ze jako ostatni z liczacych sie producentow zrobil fotel rwf i przyznal:
80% LESS RISK
A rear-facing child seat reduces the risk of injury in a head-on collision by more than 80 % when compared to a conventional forward-facing seat with harness system.

co prawda zaznaczyli ze tyczy sie to foteli z pasami, ale milo ze zwrocili uwage ze cztero czy pieciogwiazdkowe fotele przodem nie sa tak bezpieczne jak to wyglada w tabelkach. ciekawe czy nie chcieli sobie strzelac sobie w noge i dewaluowac wynalazkow typu juno czy pallas, czy poprostu nie maja danych na ile rzeczywiscie poducha wplywa na bezpieczenstwo. tak czy siak pewnie za miesiac bedziemy mieli kolejny rwf do 18kg. minus za montaz tylko na isofix, plus za kolejna podrobke konkurencji i siedzisko zywcem sciagniete od trifixa big_grin
Obserwuj wątek
    • abigail83 Re: nowy cybex 06.09.12, 14:39
      Nie mam zaufania do foteli z rotacją, czy mi się wydaje, czy takie fotele na ogól polegały w crashtestach?
      Linie ma ladna, ale w porownaniu z np besafe dziecko siedzi strasznie nisko. I jakos nie widzi mi sie to "plenty of legroom".
      • mrukumaster Re: nowy cybex 06.09.12, 18:49
        Klasycznie wzorowali się na romerze. Chociaż to może dobrze. Ciekawie wygląda. Jeszcze niech cena cybexowa będzie i dobry wynik w testach skandynawskich tyłem i może być ciekawy fotel. Jako przodem ma poduchę więc w adacu dostanie pewnie 10*.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka