Dodaj do ulubionych

Foteliki RWF - pytanie do posiadaczy

05.02.13, 21:29
Napiszcie jakie modele macie - lub najlepiej jakie mieliście - i do jakiego wieku/wagi posłużyły Waszym pociechom. Jestem ciekawa, jak się mają granice wiekowe wskazane przez producenta vs. rzeczywistość.

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Concord Ultimax 06.02.13, 11:47
      Tyłem do kierunku jazdy młody jeździł do osiągnięcia górnej granicy wagowej 13 kg- tak mniej więcej przed drugim rokiem życia musieliśmy go przesadzić przodem do kierunku jazdy w tym fotelu. Producent określa fotelik jako do 4-tego roku życia do 18 kg przodem.
      Jak mały miał 2,5 roku to musiałam kupić inny bo wagowo jeszcze nie wyrósł z niego, wzrostem też nie bardzo bo głowa nie wystawała ale pasy były poniżej linii ramion- trzeba by mieć mikro-dziecko żeby pojeździło w tym foteliku do 4-tego roku życia.
      Obsługa fotelika łatwa, montaż tyłem też łatwy- bez problemu samemu można zamontować tak, że ani drgnie, jedyne co to te jego wymiary co nie starczają dziecku na długo no i ja miałam problem z niebieską tapicerką- młodemu się głowa spociła i mimo, że zdjęłam tapicerkę od razu do prania to plama została. Serwis za to ( w UK) bez zarzutu bo pogadałam, przesłałam im zdjęcia i nową tapicerkę przysłali gratis choć materiał (jakość) już nie była ta sama, z kolorem beżowo-czarnym nic się nie działo.
    • maeve_binchy Re: Foteliki RWF - pytanie do posiadaczy 06.02.13, 12:42
      besafe combi, jezdzil tylem do 3,5 r.z. Mial wtedy 101cm i 18kg. Przesiadl sie ze wzgledu na wage (ale na szerokosc fotelik byl ok). Paradoksalnie obecnie mierzy 10cm wiecej a wazy 17kg jako 4,5 latek, ale mysle, ze ze wgledu na wzrost, dociagnalby w besafe i tak do 4 r.z. maksymalnie
      • jotka_k Re: Foteliki RWF - pytanie do posiadaczy 06.02.13, 13:43
        BeSafe Izi Combi, jeździła do 3,5 roku, waga 16 kg wzrost ok 110cm
        • ponponka1 Re: Foteliki RWF - pytanie do posiadaczy 06.02.13, 14:03
          Izi Combi caly czas tylem. W pazdzierniku przekroczyla 18 kg - 103 cm.
          Britax Multi-Tech - ciagle tylem, ma za chwile 4 lata, 105 cm i wazy ciagle 18 kg smile Zaczyna sie buntowac, bo u taty do przedszkola jezdzi w Britaksie (w Polsce jako Rømer) Kidzie Plus SICT (przodem do kierunku jazdy, od 15 kg). Za rogiem urodziny i bedzie nowy Kid smile
          • ponponka1 Re: Foteliki RWF - pytanie do posiadaczy 06.02.13, 14:05
            Izi combi - juz nie jezdzi - zastapil go KID kiedy w padzierniku przekroczyla 18 kg smile
            • renowa Re: Foteliki RWF - pytanie do posiadaczy 07.02.13, 20:21
              Maxi Cosi Mobi.
              Jeździ jeszcze i mam nadziję, że jeszcze pojeździ z rok.
              Aktualnie dobija do 2,5 roku, waga 14,5kg i 92cm wzrostu. Pasy jeszcze na środkowym poziomie ale po zimie będę zmieniać na nawjższy poziom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka