Dodaj do ulubionych

ADVANSAFIX

04.09.14, 08:54
Widzę że pojawił się następca xtensafixa czyli ADVANSAFIX. Próbuję znaleźć różnice między nimi i naprawdę ciężko je dostrzec. Ciekawe czy udało im się znaleźć sposób na dobry wynik w ADAC.
Mi ten fotelik bardzo się podoba jako następny fotelik po 9-18. Uprząż do 25KG powinna wystarczyć do 6-7 lat. Jakoś nie mam zaufania żeby 4 latka przypinać pasami samochodowymi.
Co sądzicie o tym foteliku?
Obserwuj wątek
    • gom1 Re: ADVANSAFIX 12.09.14, 11:32
      lukaszko_82 napisał:
      > Próbuję znaleźć różnice między nimi i naprawdę ciężko je dostrzec.

Jak napisali na swoim profilu na FB "naprawiona (została) prowadnica wskazana przez ADAC". Reszta bez zmian.

> Mi ten fotelik bardzo się podoba jako następny fotelik po 9-18.

A ja się zastanawiam czy przesadzić do niego (przyszłą) trzylatkę. Obecnie jeździ tyłem w Axkidzie, ale za jakiś czas (rok?) będzie musiała zwolnić fotel dla siostry. Trochę boli, że jest to fotelik 9-36, ale uprząż do 25 kg kusi.
      • lukaszko_82 Re: ADVANSAFIX 12.09.14, 12:19
        W międzyczasie trochę poczytałem a xtensafixie i zniechęciłem się do tych fotelików. Podobno jest bardzo mały jak na tą klasę i ludzie piszę że może być ciężko żeby 25 kg dziecko komfortowo się w nim mieściło. Siedzisko jest płytkie a fotelik wąski, wymiarami bardziej zbliżony do 9-18. Musiałbym go zobaczyć na żywo ale wydaj mi się że to jest opcja dla bardzo szczupłych dzieci.
        Ja chyba wyczekam jak najdłużej w foteliku 9-18 i przesiądę się do 15-36 np kidfix xp ale to za około rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka