Dodaj do ulubionych

Podkładka pod pupę

18.09.14, 18:00
Mam problem smile
Ogólnie podkładkom jestem przeciwna, syn ma Monze i Izi Up ale... 2 x w tygodniu odbiera go ze szkoły babcia. Maja do przejechania 3km po spokojnej dzielnicy, na razie wozimy jej IziUp ale jest to kłopotliwe organizacyjnie.
Czy w takim wypadku podkładka będzie OK? Jesli tak to czy się różnią między sobą jakością, bezpieczeństwem itd?? Którą wybrać? Przed badziewiem z supermarketu za 15PLN mnie wzdryga smile ale moze niesłusznie?
Czy lepiej szukac tańszego fotelika 15-36? Jeśli tak to jaki do Punto?
Syn ma 128cm i wazy 28kg.
Obserwuj wątek
    • tylempl Re: Podkładka pod pupę 19.09.14, 09:16
      Polecamy raczej fotel 15> a nie podstawkę

www.fotelik24.pl/blog/fotelik-czy-podstawka-czyli-co-jest-wymagane-przepisami
      i
      www.fotelik24.pl/blog/podstawka-to-nie-fotelik-samochodowy
    • zuza-nka88 Re: Podkładka pod pupę 21.09.14, 20:52
      my mamy w samochodzie u babci uzywany fotelik z testami...kupiony po sprawdzeniu dat produkcji itp, u drugiej babci mamy nasz 9-18 dopóki córka sie miesci to jezdzi, moze warto kupic chociazby cos z tych tanszych testowanych np nanie ?
    • zuza-nka88 Re: Podkładka pod pupę 21.09.14, 20:53
      dodam tylko ze mieszkam na wsi....babcie tez takze u nas przewaznzie foteliki sa uzywane w sytuacjach awaryjnych niby na drogach cisza i spokoj ale wypadki tez sie zdazaja a lepiej nie ryzykowac na własnym dziecku
      • opium74 Re: Podkładka pod pupę 22.09.14, 13:17
        Syn jest dość duży. Na osiedlu ograniczenie prędkości do 30km/h i dużo "hopek"
        Podkładka jest o tyle wygodniejsza w tym wypadku że nie zabiera babci miejsca w samochodzie i w razie co babcia może przewozic inne osoby. Fotelik ciężko upchnąc do bagaznika i niewygodnie też jest go nosić z parkingu na 2 piętro.
        Na razie wozimy jej nasz fotelik ale szukam komfortowego i bezpiecznego rozwiązania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka