Dodaj do ulubionych

3 fotele opel astra - da się?

09.12.14, 18:27
Czy jest szansą zamontować 3 fotele w polu astra III 2007 r.? Aktualnie 4-latek jeździ jeszcze w mc priori xp, 10 miesięczniak w kg Cabrio. Powoli przymierzam się do zmiany foteli, dla dwójki dzieci, planujemy 3 dziecko i się zastanawiam czy da się zamontować w nasz samochód 3 fotele, (15-36, 9-18, 0-13 a później 2szt 9-18) czy najpierw zmienić auto a później fotele? Nie chciałabym takiej sytuacji ze wydam pieniądze na foteliki których później nie zamontuje w ewentualnym nowym aucie.
Obserwuj wątek
    • lukaszko_82 Re: 3 fotele opel astra - da się? 10.12.14, 08:38
      Nie ma szans. Jeszcze dwie kołyski plus inny może się da ale trzy większe fotele nie ma szans. Ja mam mondeo mk4 kombi czyli dużo większe auto i trzech fotelików z większej grupy bym nie zmieścił. Tylko Vany i to szerokie w środku dadzą radę. Np Zefira II powinna dać radę(ale trzeba sprawdzić).
    • tylempl Re: 3 fotele opel astra - da się? 10.12.14, 09:06
      Najpierw samochód, potem foteliki.
      Inny samochód - inna kanapa, inna ilość miejsca.
      Czy w nowym będzie kanapa czy będą fotele?

Da radę - trzeba dopasować, trochę przymiarek ale da radę.

Polecam foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy - są dużo bezpieczniejsze.
      • grajfrutt Re: 3 fotele opel astra - da się? 10.12.14, 18:49
        Generalnie wolelibysmy auta nie zmieniać, dlatego pytam czy da się zamontować 3 fotele w naszym. 3 dziecko jest na razie w planach, więc tak naprawdę nie wiadomo czy i kiedy się pojawi.
        >Da radę - trzeba dopasować, trochę przymiarki ale da radę.
        czy to się tyczy astry? Bo że w jakimś innym da radę to wiem... Przymierzając to mogę ile wlezie smile
        • thea19 nie da sie 14.12.14, 00:28
          nawet w aucie z segmentu d ciezko upchac 3 fotele. do tego potrzebne sa 3 osobne fotele o przyzwoitej szerokosci z isofixami lub pelnymi pasami. w astrze masz z tylu 3 iso lub 3 pelne pasy?
          • grajfrutt Re: nie da sie 14.12.14, 11:30
            3 pelne pasy są, co do isofixu nie wiem, muszę sprawdzić. W poprzednim aucie (też astra tyle że starsza) mieściły się z tyłu 3 fotele 9-18 ( mc priori xp) lub 2 fotele 9-18 i jeden 15-36. Była u mnie siostra z dziećmi i dawało się tak fotele przypiąć bez większego problemu.
            • thea19 Re: nie da sie 14.12.14, 13:54
              mialam astre h kombi. jak zamontowalam besafe izi combi to obok mogla usiasc tylko jedna osoba lub jeden fotel. teraz mam wieksze auto, fotel podobny - besafe izi plus i dalej obok ciasno. fotelikow nie mozna upychac jak sledzie - musza miec luz. w toyocie avensis tez nie wchodza 3 fotele - nie da sie zamknac drzwi. astra jest mniejsza.
              • jotka_k Re: nie da sie 14.12.14, 14:40
                też obstawiam, że do Astry 3 fotele nie wejdą. Tam nie ma trzeciego, pełnowymiarowego siedzenia.
                • grajfrutt Re: nie da sie 14.12.14, 16:06
                  Dlatego pytań, bo "na oko" też mi się wydaje że raczej ciężko. Dziękuję za odpowiedzi.
    • motylanoga71 Re: 3 fotele opel astra - da się? 10.12.14, 09:11
      jesli to mozliwe to auto na takie z 3 osobnymi fotelami z tylu, cos w typie xsara picasso itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka