mikrus.pl 13.06.10, 12:42 poddając sie surowej krytyce (na którą w większości zasłużyłem), odwołuję się do WASZEJ opinii. Czy mam zamknąć to forum ...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czyzewskaewa Re: CZY MAM ZAMNKNĄĆ TO FORUM ???? 13.06.10, 14:39 Absolutnie nie zamykaj! Ja zaglądam codziennie licząc na ciekawe wypowiedzi i wspomnienia ludzi wracających z wysp greckich. Jadę dopiero za dwa tygodnie do Agios Georgios na Korfu i po 12 lipca na pewno napiszę parę zdań o apartamentach, miejscowości itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikrus.pl Re: CZY MAM ZAMNKNĄĆ TO FORUM ???? 14.06.10, 07:28 witaj EWA. dzięki za wsparcie. Strasznie Ci zazdroszczę tego KORFU, tam jeszcze nie byłem, ale dużo czytałem. Wiele osób twierdzi że to najpiękniejsza grecka wyspa. Z niecierpliwością czekam na TWOJE wrażenia z podróży. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: CZY MAM ZAMNKNĄĆ TO FORUM ???? 13.06.10, 15:40 Cześć, nie wiem Mikrusie, Twoje forum i tylko Ty decyzję możesz podjąć. Mnie osobiście oczywiście nie przeszkadza Twoje forum choć jak widzisz merytorycznie tutaj się nie udzielam z podstawowego powodu (to nie żadne personalne wycieczki w Twoim kierunku): istnieje od lat założone przez nas forum (o którym świetnie wiesz, bo zajrzałeś do nas przecież): "Grecja i wyspy greckie", piszemy tam sobie o naszych wędrówkach po Helladzie takich i owakich, sami to forum stworzyliśmy kilka lat temu mając dość tego "państwowego" gdzie quasi rozmowy sprowadzały się do pytań o hotele, all inc i biura podróży, co - sorry - dla większości z nas ma znaczenie dalekorzędne, o popularność nie zabiegamy, bo nam jest w sumie do niczego nie potrzebna ale nie zamykamy się na nowe buźki przecież, jesteśmy z niektórymi bardziej zaprzyjaźnieni i spotykamy się w realu a z niektórymi mniej i to w sumie zupełnie naturalne skoro od lat sobie rozmawiamy o tym co nas łączy choć nie tylko o tym, i od samego początku obserwując to Twoje forum zastanawiam się dlaczego ono w ogóle powstało. Toż to bliźniacze forum i nie wiem jak inni grekomaniacy z "naszego" forum (poza, wpadkowo, wielkim żeglarzem naszym czyli Amigo, póki co nikogo tu nie dojrzałam a jest nas ponad setka), ale mnie się zwyczajnie nie chce dwa razy pisać tego samego czy rozwijać wątków, które wcześniej czy później pojawią się u nas, albo już u nas istnieją - toż doprawdy od paru lat sobie gawędzimy w tematach greckich. To, że Ty nie masz Grecji lądowej a tylko wyspy nie zmienia faktu, że u nas wyspy dominują, bo jak pewnie wiesz Grecja to głównie wyspy właśnie i na wyspy wszelakie sobie jeździmy. Miej swoje forum, bo w sumie każdemu wolno, ale sam musisz podjąć decyzję czy "tak" czy "nie", ja mogę Ci życzyć jedynie fantastycznych wędrówek po boskiej Helladzie i oczywiście zapraszam do gawędzenia u nas gdyby Ci się np. bardzo kiedyś nudziło:-) Pozdrawiam serdecznie. B. Odpowiedz Link Zgłoś
fjordka Re: CZY MAM ZAMNKNĄĆ TO FORUM ???? 23.06.10, 12:56 Witaj Bebiaczku :) A pamietasz takie forum Grecja i Cypr, tam chyba wszystko sie zaczelo.... Zaczelam tam pisac w 2005 roku pod nickiem aim potem z powodu zakretow zyciowych przestalam udzielac sie na necie, teraz planuje powrot ale probuje zalogowac sie na Wasze prywatne forum i nie dostaje zadnych odpowiedzi od ellady??? Moze dlatego niektorzy wybieraja fora publiczne bo nie sa one zamkniete i nie trzeba sie do nich dobijac, a mnie przykro ze moje prosby pozostaja bez echa... :( Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: CZY MAM ZAMNKNĄĆ TO FORUM ???? 23.06.10, 21:18 fjordka napisała: > probuje zalogowac sie na Wasze prywatne forum i nie dostaje >zadnych odpowiedzi od ellady??? Nie wiem dlaczego Marta nie odpowiada - poczekaj na Barbelka tyle, że on dopiero wyjechał w niedzielę i wróci za dwa tygodnie. Oczywiście, że musisz się tam znaleźć - Ty, taki zasłużony forumowicz wiekowo-helladowy? :-) > Moze dlatego niektorzy wybieraja fora publiczne bo nie sa one >zamkniete i nie trzeba sie do nich dobijac, Przyznam, że swego czasu sama optowałam za zamknięciem naszego forum, bo przychodziły różniste trolle i wymyślały nam od nawiedzonych i takich tam.. Przykre to w sumie było, choć staraliśmy się olewać... > a mnie przykro ze moje prosby pozostaja bez echa... :( Aim, mnie cholernie również przykro zwłaszcza, że Martę widać w internecie..:( Może poczty nie sprawdza? Sama nie wiem - zaraz coś umyślimy. Już pisałam na tamtym "państwowym" forum, że strasznie się cieszę, iż się odnalazłaś:-) No qrczaki.. strasznie, strasznie.. aż Cię ściskam:-) B. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia-t-13 Re: CZY MAM ZAMNKNĄĆ TO FORUM ???? 13.06.10, 17:26 Czy zamknąć zdecydujesz sam, ale 1.Budowanie takiego forum to chyba lata a nie dni/tygodnie doświadczeń własnych admina i użytkowników.Tematów przecież przybywa głównie po naszych własnych podróżach, a niewielu jedzie częściej niż raz w roku. 2.Jak Bebiak napisała, zwyczajnie nie chce nam się powtarzać dwa razy tego samego, bo i po co? Istniejące już fora funkcjonują sprawnie i nikt nie broni nam pisać na jednym albo drugim, a każdy NOWY wątek jest mile widziany. 3.Wydzielanie „wysp greckich” wydaje się sztuczne bardzo.Przecież to ta sama Grecja, a żeby dostać się na wyspy trzeba stanąć na lądzie- wrażenia, o których trudno zapomnieć, więc już są. A np.Peloponez? PÓŁWYSEP- założyć nowe forum??? 4.Żeby nas przekonać do słuszności swojej decyzji, zacznij od własnych szczegółowych relacji z podróży do Hellady.Jeżeli jeszcze takich nie masz, to trochę poczekaj... Odpowiedz Link Zgłoś
mikrus.pl Re: CZY MAM ZAMNKNĄĆ TO FORUM ???? 14.06.10, 07:26 Do BEBIAKA i MAŁGOSI. W moim zamiarze nigdy nie było chęci rywalizowania z Waszym forum. Wręcz przeciwnie, sam je bardzo chętnie odwiedzałem. Założenie forum "wyspy greckie", miało raczej inny cel. Tak jak wspomniałem w słowie wstepnym. Chce aby tutaj nie były relacjonowane, chronologiczne wydarzenia z podróży. Raczej chodzi mi o opisy swoich odczuć i myśli. Każdy pojedzie na Kretę czy Rodos. Ale nie każdy patrząc dostrzeże to samo, lub wogóle cokolwiek zobaczy. Mnie nie interesuje opis gaju oliwnego, a raczej opis jego zapachu, smaku oliwek, szelestu wypalonej trawy, głosów ludzi. Czytałem Wasze forum i zauważyłem że takich ludzi jest mnóstwo. Mam nadzieje że od czasu do czasu coś u mnie napiszą. I jeszcze jedno cieszę się , że przynajmniej wirtualnie Was poznałem, bo wiem że takich ludzi, którzy tak myślą i czują jest dużo. A to bardzo dobrze. Na koniec powiem jeszcze : byłem na wielu greckich wyspach, byłem na wyspach hiszpańskich i włoskich, i jestem pewien że nic się nie da z tym porównać. To jak czytanie szalonej książki, po prostu przenosisz się w inną rzeczywistość, i tam istniejesz... NOWY TY Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: CZY MAM ZAMNKNĄĆ TO FORUM ???? 14.06.10, 19:44 Echhh Mikrusie, chyba się nie zrozumieliśmy zupełnie:-) Mnie nie chodzi o to, czy stwarzasz jakąś konkurencję tamtemu forum czy nie - no sorry, ale takie rzeczy jak jakaś konkurencja przy ludziach z pasją, dla których odkrywanie i doznawanie jest fantastyczną zabawą - to dla małych dzieci a ja już wyrosłam;-) Wciąż nie widzę sensu istnienia bliźniaczego forum (choć możesz je sobie mieć - co to mi przeszkadza)- toż my tam opowiadamy sobie właśnie o tym, czego doświadczamy, co poczuliśmy tu i tam. Mam Ci tu wklejać moje wypowiedzi z tamtego forum? A czemu ma to niby służyć? Tu staram się znaleźć sens - wierzę, że rozumiesz o co mi chodzi. Pytasz o Korfu? Toż wystarczy w wyszukiwarkę wrzucić na tamtym forum i już masz: forum.gazeta.pl/forum/w,37196,38826490,,warto_na_Korfu_.html? v=2 w tym również i moją wypowiedź o wrażeniach z tej wyspy. Toż myśmy tam o Korfu doprawdy nie jeden raz rozmawiali a i na Korfu wciąż ktoś sobie wybywa i opowieści snuje...:) O Korfu? O całej masie różnych różnistych wysp: tu mam to poprzeklejać czy co? No bez urazy ale doprawdy nie rozumiem choć staram się bardzo bardzo Pozdrawiam też. B. Odpowiedz Link Zgłoś
barbelek Re: CZY MAM ZAMNKNĄĆ TO FORUM ???? 16.06.10, 22:07 Mikrus- powiem szczerze- w momencie gdy na naszym zareklamowałeś swoje forum bardzo poważnie zastanawiałem się czy nie wywalić Twojego postu (w końcu reklama konkurencji nie leży w interesie firmy- to była pierwsza myśl). Ale potem przyszła druga- zobaczymy co z tego będzie, może nowe pomysły, nowi ludzie, nowe ciekawe wpisy, może coś dla "nas" z Twojego forum uszczknę. Zdradzę Ci tajemnicę, że trzy lata temu zastanawiałem się czy nowego, własnego forum o Krecie nie założyć- toż ta wielka, cudna wyspa na swoje zasługuje:). Pohamowałem się jednak i ... w żadnym momencie nie żałowałem. Wejdź na nasze i poczytaj założone przez Tomka Kozłowskiego wątki o przyrodzie w Grecji, Apostolisa o ciekawostkach archeologicznych, Amigo i swoich rejsach, impresje Jacka o Krecie, pełne miłości opisy Bebiaka o Cykladach, zobacz naszą pasję i uczucie do Grecji- tym się właśnie różni od forum Państwowego. Mi się wydaje że zwyczajnie- nie ma miejsca na Twoje forum, aczkolwiek decyzja tylko do Ciebie należy. Na państwowym ludzie wpadają i wychodzą z niego po wakacjach w Grecji. Na naszym pasjonaci są. Z ciekawością i życzliwością na Twoje zaglądam i widzę kto na nim głównie pisze:) Mikrus - chcesz to trzymaj dalej swoje forum, ale jeżeli uznasz, że straciło to sens- zawsze do Grecji i wysp greckich możesz wrócić- w końcu nikt Cię od nas nie wyrzucił, regulaminu nie złamałeś przecież:) Decyzja do Ciebie należy. PS. Co do pisowni- tez robię błędy ortograficzne, ale przy pisaniu podkreśla na czerwono z czego korzystam zawsze:) Pozdrawiam barbelek. Odpowiedz Link Zgłoś
tonle Forum..... 25.06.10, 00:39 Mikrus - rozumiem Twoje zniechęcenie, czy wątpliwości, ale...myślę że robisz podstawpwy błąd oceniając swoje forum i przede wszystkim PORÓWNUJĄC je z tymi działającymi od wielu lat! Nie tędy droga :) A forum raptem działą 2 miesiące, to nawet prężnie działająca firma nie zdobędzie od razu klientów - tu potrzeba czasu na rozkręcenie... Forum założyłeś, bo masz pasję, i ciekawi Cię konretny region geograficzny, chcesz o nim podyskutować. I to jest najważniejsze! Jeśli faktycznie chcesz zgłębiać tematykę samych greckich wysp, i jest to Twoj region docelowy zainteresowania na dłużej - to tym bardziej. U mnie np. zbyt wiele zainteresowań krajoznawczych, żebym była nawet w stanie skupić się na jednym kontynencie :) więc mija się z celem, ale chetnie się udzielę to tu, to tam... A rada co do wypowiedzi - jeśli np. problemy z literówkami (co sama często robię szybko pisząc), czy ortografią, to pisz w Wordzie, który podkreśli "wężykiem" "wężykiem" :) i bedziesz mógł skorygować - a potem Kopiuj/Wklej I nie zrażaj się!!! Nie od razu...Wawel zbudowano ;) To jest przestrzeń wolna dla wypowiedzi, i absolutnie nie zgadzam się, że "nie ma miejsca na Twoje forum" :( To że jest ono powiedzmy mniej profesjonalnie (bez urazy) merytorycznie, to nie znaczy, że nie masz prawa zakładać wątków, dyskutować, zachęcać do dyskusji, czy nawet opisywać swoich podróży - co pewnie stopniowo będzie sie powiekszać biblioteczka wspomnień, i bedziesz miał o czym pisać. A wiedza również przychodzi stopniowo - w miarę rozwoju zainteresowań - więc rada pozaforumowa, czytać, czytać, słuchać, oglądać. Dla zachęty powiem, że są fora, gdzie naprawdę jest totalna cisza, a powoli, stopniowo forumowicze zainteresowani wyspami greckimi samymi, ich kulturą, przyrodą, położeniem sami zaczną zakładać wątki :) I też nie zamykałabym drogi ludziom, któzy np. jadą na wyspy tylko na wakacje, a nie koniecznie chcą byc pasjonatami kultury greckiej, i słuchać do poduszki, czy uczyć języka - jak chcą pojechać odwiedzić to dla nich plus :) (no może też zależy od podejścia) Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
tonle Re: Forum..... 25.06.10, 01:04 takie jeszcze rady co mi przyszły do głowy: - przemyśl wątek, który chcesz założyć - dbaj o jakość języka wypowiedzi, czasem zanim klikniesz Wyślij, zrób Podgląd..., i niekoniecznie drukowane litery - usuń wątek CZY MAM ZAMKNĄĆ FORUM.... i ........ CIERPLIWOŚCI , aż forum samo i z pomocą własną się rozkręci. Zamknąć zawsze masz czas. A pytanie o zamknięcie, to jak strzelanie sobie w stopę.... Daj sobie ROK...tak rok na sprawdzenie, czy pasja nie minie, i jak będzie wyglądało forum. Jak się ostatnio popularnie pisze - Tyle w temacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikrus.pl Re: Forum..... 25.06.10, 07:30 dzięki TONLE powiem szczerze miałem zamiar przestac już tu co kolwiek pisać i komentowac, oraz zakładać nowe wątki. Cieszę się bardzo na takie słowa, jak od Ciebie. Moim zdaniem tak naprawdę to nie zwyciężamy my jako konkfretne osoby, to zwyciężą nasza pasja. Jeszcze raz bardzo za to dziękuje i pozdrawiam.............. Odpowiedz Link Zgłoś