Dodaj do ulubionych

KOCHANA SĄSIADKA

09.09.10, 10:09
Nie dosć, ze miła, kulturalna, artystyczna dusza, rozsadna to jeszcze zapalona ogrodniczka i kochana:)
Dostałam od Niej wczoraj świdośliwę .
Rosną już od Niej prezenty- liliowce, jeżyna bezkolcowa, malina, truskawki, szałwia, majeranek, bukszpan, biały fiołek, żonkile, trzmieliny.
A teraz miła bieganina po ogrodzie z doniczką i przymierzanie- gdzie posadzić:)
Nawet zią i deszcz niestraszny:)
Obserwuj wątek
    • yoma Re: KOCHANA SĄSIADKA 09.09.10, 11:16
      I kompletnie nie masz gdzie tego dać, a jak już dasz i utulisz, to się okaże, że wetknęłaś prosto w oko szkarłatnego wiesiołka :)

Kupiłam sobie wczoraj coś, co jest podobno skrzypem - mówię podobno, bo od tego ogrodnika, co jest na bakier z nomenklaturą - bo mi się zwizualizowało wedle skalniaka. Oczywiście wetknęłam gdzieś całkiem indziej :)
      • horpyna4 Re: KOCHANA SĄSIADKA 09.09.10, 11:34

A może kupiłaś przęśl skrzypowatą?
        • yoma Re: KOCHANA SĄSIADKA 09.09.10, 12:01
          A dzięki. Właśnie się zabieram za guglanie, co ja własciwie kupiłam :)
          • yoma Re: KOCHANA SĄSIADKA 09.09.10, 12:07
            No tak. Przęśl nie. Gdyby nie miało półtora metra wzrostu, to byłby skrzyp arktyczny...
            • yoma Re: KOCHANA SĄSIADKA 09.09.10, 12:11
              No i prawdopodobnie jest to skrzyp zimowy. Fajnie. Zimę przetrzyma, a na wiosnę dostanie strumień, mam nadzieję :)
    • leloop Re: KOCHANA SĄSIADKA 09.09.10, 13:54
      to dbaj o nią :) o sąsiadkę oczywiscie ;)
      • lellapolella Re: KOCHANA SĄSIADKA 09.09.10, 16:22
        dobry sąsiad to skarb:) Moja pracuje w miejscu, gdzie odbywają się wybory, na które chodzę głównie po to, żeby zerknąć, co tam nowego wyrosło:) A potem składam zamówienia na odnóżki lub nasiona.
        Ze swej strony też czasem odpalam im nadwyżkę, trzeba być karmicznie w porządku;-)
      • newill6 Re: KOCHANA SĄSIADKA 09.09.10, 17:32
        ..może i chopa da.....do ogrodu oczywiscie:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka