Dodaj do ulubionych

poodwijałam

21.03.11, 17:10
z włókniny i słomy donice na balkonie. jedna róża przeżyła a druga.. nie. przetrwał także klementis,, goździk, przetrwała lawenda i azalia.
i tak sobie poodwijałam, a tu w tv mówią, że w sobotę ma być 1 stopień w dzień. a w nocy - kto wie. Kobiety, do soboty daleko, ale jak myślicie: przykryć toto włókniną na noc? czy nie przykrywać? bo nie wiem jak się golasom temperatura nocna spodoba.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: poodwijałam 21.03.11, 17:42
      Zostawiłabym. Chyba że mróz siarczysty zapowiedzą. Wysoko masz ten balkon?
      • moonshana Re: poodwijałam 21.03.11, 21:15
        wysoko. wielce wysoko. ale jak mówisz, to zostawię.
        • yoma Re: poodwijałam 21.03.11, 21:22
          Jak wysoko, to dobrze, im wyżej, tym cieplej. Dla spokoju sumienia trzymaj to okrycie gdzieś pod ręką, ale -15 to już raczej nie będzie.
          • moonshana Re: poodwijałam 21.03.11, 21:46
            takoż uczynię. dzięki.
            • yoma Re: poodwijałam 23.03.11, 09:12
              Aha, a tego klematisa to urżnij brutalnie trzy oczka nad ziemią, powinien odrosnąć.
    • bei Roża 23.03.11, 11:19
      nie wyrzucaj jej, moje udawały umarlaki di polowy maja- a poźniej ruszyły .
      Kiedys jedna wyrzuciłam, moja sąsiadka zasugerowała się i tez wyrzuciła- a iteraz dreczy nas sumienie- bo moze tylko spały?
      • doratos Re: Roża 23.03.11, 11:33
        To ja się jeszcze do soboty wstrzymam z odwijaniem!
        I z wyrzucaniem też,bo faktycznie nieraz cuda się zdarzały:)
        • moonshana Re: Roża 23.03.11, 17:25
          dziękuję, kobiety:)
          Yoma, mówisz coby klementisa tak okaleczyć? ale to młody roślinek jest, w zeszłym roku kupiony jako wątła roślinka. to co, ucinać?
          ]
          • dorkasz1 Re: Roża 23.03.11, 18:54
            Yoma ma rację. Clematisy przez pierwsze dwa lata trzeba rżnąć prawie przy samej d... ziemi znaczy się. Na jakieś dwa-trzy oczka. A później to już w zależności od tego co one są. Bo niektóre wcale, a niektóre co roku przy samej ziemi. Dlatego ważne jest, aby wiedzieć co się ma. I później ciąć zgodnie z www.pnacza.pl/wms/wmsg.php/66080.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka