Dodaj do ulubionych

Wiosna, kurcze

28.02.12, 12:53
obudzi się takie zielsko, chociaż nikt go o to nie prosił, i trzeba reanimować, a że nie ma gdzie postawić, to już zielska nie obchodzi.
Obserwuj wątek
    • kocia_noga Re: Wiosna, kurcze 28.02.12, 14:15
      E, przestańcie już, u mnie niby plusowo, ale śniegu znowuż napadało. Nic nie wychodzi oprócz starych tulipanów, które mam gdzieś.
      • asta6265 Re: Wiosna, kurcze 28.02.12, 15:17
        U mnie też dzisiaj brzydko. Cały dzień pada deszcz i dżdżysto bardzo.
        • yoma Re: Wiosna, kurcze 28.02.12, 15:42
          U mnie śnieg, a zielsko się w przechowalni obudziło. Chciałam budzić dopiero w kwietniu...
          • bakali Re: Wiosna, kurcze 28.02.12, 15:48
            U mnie głęboka jesień, mgłę to można kroić nożem. I zimno, wiatr wieje, na termometrze marne 5 stopni.
            Zielsko w przechowalni bardzo wyraźnie komunikuje, że zamierza zakwitnąć w trybie natychmiastowym. Nawozu mu dałam, niech kwitnie, skoro mu się tak spieszy.
            • yoma Re: Wiosna, kurcze 28.02.12, 16:45
              Ja ci powiem, marne 5 stopni w lutym...

Które zielsko, granat? [no wiem, wiem...]
              • bakali Re: Wiosna, kurcze 29.02.12, 08:57
                > Które zielsko, granat? [no wiem, wiem...]

Ależ skąd. Granatowiec :P :D
                Pąki naprodukował na końcówkach gałązek, są coraz większe. A słońca i ciepła nagle zabrakło, na pewno powyciąga się teraz jak przeżuta guma Donald.
                • lellapolella Re: Wiosna, kurcze 29.02.12, 11:45
                  dziś prawdziwa wiosna:) jakieś cebulowe wystawiają nosy, ostróżki i firletki kombinują już całkiem wyraźnie- nadchodzi czas wkroczenia z sekatorem:)
                  • yoma Re: Wiosna, kurcze 29.02.12, 14:03
                    Wiosna
                    cieplejszy wieje wiatr
                    Wiosna
                    znów nam ubyło lat
                    wszystko kwitnie wkoło, i ja i tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

ale fajnie!

Marcela siedzi na balkonie i się przeciąga. Pierwszy raz w tym roku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka