edziakrys 17.02.14, 12:45 ... przyleciały :D Znaczy się żurawie. A w foliaku 24 stopnie, w słońcu niewiele mniej bo 19!!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 13:16 ogóry na początku maja będą jak nic. Edzia jesteś Ty na mojej drodze do domu ? może ja osobiście Ci te trytome dostarczę ;D Odpowiedz Link
lellapolella Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 15:08 U mnie 5 stopni;) Ile w foliaku, nie wiem, ale sprawdzę, bo sobie dziś zakupiłam termometr na miejsce zeżartego przez Harolda:) To wszystko, co wywlokłam ze słynnego centrum ogrodniczego w K. Obrazki włoskie po 49 zł- kłącze w kapersie:-O Widziałam pana, który wpadł w czerwony szał przy kasie, nie tylko ja mam śmiertelne uczulenie na przymuła, który tam zasiada... Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 15:24 To gdzie to jest dokładniej, żebym wiedziała, czego unikać? :) U mnie 7 albo 8, nie widzę dobrze. Od północy. Zastanawiam się nad wyniesieniem opuncji na balkon. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 16:10 Jeśli to do mnie, Yoma, to Koszalin. Szlag Cię trafi na miejscu, jak wielu przed Tobą. Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 16:34 Do cię. Psiapsiółka mi ostatnio popadła w te okolice. Warto wiedzieć. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 21.02.14, 16:47 Rozmawiałam dziś z kobitką mieszkającą pod Olsztynem, gdzie jest dużo chłodniej. Tam też już pokazały się żurawie - widocznie wiedzą, co robią. Bardzo mnie to cieszy. Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 21.02.14, 17:06 Sąsiadka wyległa i usunęła torebkę foliową z donicy z bluszczem :) A ja mam jutro wychodne, la lalla la. Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 21.02.14, 20:45 Nafś. A po drodze, i owszem, ogrodnik... Gęsi także nad Mokotowem :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 23.02.14, 17:29 Gęsi to mały pikuś. U mnie dziś latało sporo pszczół nad łączką rannikową. Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 23.02.14, 22:24 W kwietniu będą truskawki. Nie zdążyłam posiać grochu... Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 24.02.14, 07:45 A wczoraj wieczorem zatłukłam komara. Siedział bezczelnie w wannie i czaił się. Co do grochu, to pisałam przecież, że mogę kupić nasiona i podrzucić, skoro uziemiona (a ściślej udomowiona) jesteś. Dla mnie żadna fatyga w taką pogodę, mieszkamy zresztą nie tak daleko od siebie. Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 24.02.14, 08:03 Owszem, i dziękuję, ale skoro i tak miałam wychodne, to żaden problem kupić sobie po drodze groch :) Zresztą fajnie, bo dorwałam Polkę - ten wielki płaski cukrowy. Muszę jeszcze naciągnąć chłopa, żeby kupił ziemię, na balkon. O kwiaciarnię to chyba chętnie zahaczy. Nie wiem, co z następnym wychodnym, bo moje wychodne wyraźnie rozkłada chłopa... Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 14:25 Teleturniej "Skojarzenia" wnet wykaże twe zboczenia. Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 24.02.14, 08:20 Zaprzyjaźnione kociary donoszą, że kleszcze się obudziły/wylęgły/przyleciały czy co one tam robią, w każdym razie są. Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 14:32 A właśnie, zapomniałam powiedzieć. Klony cięłam w niedzielę i płakały. Już ruszyły. Wiosna. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 22:04 Przecież wczoraj było Macieja, a mądrość ludowa głosi "Święty Maciej zimę straci, albo ją wzbogaci". Wynika z tego, że skoro wczoraj nie nastąpiło oziębienie, śnieżyca i takie tam, to zima odeszła. Bo wielokrotnie już bywał nawrót zimy właśnie na Macieja, pamiętam takie sytuacje. Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 22:16 A i księżyc na nowiu, czyl na zmianę pogody, a tu nadal Teneryfa. Odpowiedz Link
yoma Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 22:17 Ps O dzięki! nie mogłam sobie przypomnieć, jak mój gin ma na imię! Odpowiedz Link