Dodaj do ulubionych

Ptaki z mózgiem

17.02.14, 12:45
... przyleciały :D Znaczy się żurawie.
A w foliaku 24 stopnie, w słońcu niewiele mniej bo 19!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 13:16
      ogóry na początku maja będą jak nic. Edzia jesteś Ty na mojej drodze do domu ? może ja osobiście Ci te trytome dostarczę ;D
    • yoma Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 13:37
      Sąsiedzi jeszcze nie wylegli :)
      • lellapolella Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 15:08
        U mnie 5 stopni;) Ile w foliaku, nie wiem, ale sprawdzę, bo sobie dziś zakupiłam termometr na miejsce zeżartego przez Harolda:) To wszystko, co wywlokłam ze słynnego centrum ogrodniczego w K. Obrazki włoskie po 49 zł- kłącze w kapersie:-O
        Widziałam pana, który wpadł w czerwony szał przy kasie, nie tylko ja mam śmiertelne uczulenie na przymuła, który tam zasiada...
        • yoma Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 15:24
          To gdzie to jest dokładniej, żebym wiedziała, czego unikać? :)

U mnie 7 albo 8, nie widzę dobrze. Od północy. Zastanawiam się nad wyniesieniem opuncji na balkon.
          • edziakrys Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 15:49
            Leloop, zależy którędy jedziesz :)
          • lellapolella Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 16:10
            Jeśli to do mnie, Yoma, to Koszalin. Szlag Cię trafi na miejscu, jak wielu przed Tobą.
            • yoma Re: Ptaki z mózgiem 17.02.14, 16:34
              Do cię. Psiapsiółka mi ostatnio popadła w te okolice. Warto wiedzieć.
    • horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 21.02.14, 16:47
      Rozmawiałam dziś z kobitką mieszkającą pod Olsztynem, gdzie jest dużo chłodniej. Tam też już pokazały się żurawie - widocznie wiedzą, co robią. Bardzo mnie to cieszy.
      • yoma Re: Ptaki z mózgiem 21.02.14, 17:06
        Sąsiadka wyległa i usunęła torebkę foliową z donicy z bluszczem :)

A ja mam jutro wychodne, la lalla la.
        • horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 21.02.14, 19:44
          Do sklepu z nasionami?
          • yoma Re: Ptaki z mózgiem 21.02.14, 20:45
            Nafś. A po drodze, i owszem, ogrodnik...

Gęsi także nad Mokotowem :)
            • horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 23.02.14, 17:29
              Gęsi to mały pikuś. U mnie dziś latało sporo pszczół nad łączką rannikową.
              • yoma Re: Ptaki z mózgiem 23.02.14, 22:24
                W kwietniu będą truskawki. Nie zdążyłam posiać grochu...
                • horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 24.02.14, 07:45
                  A wczoraj wieczorem zatłukłam komara. Siedział bezczelnie w wannie i czaił się.

Co do grochu, to pisałam przecież, że mogę kupić nasiona i podrzucić, skoro uziemiona (a ściślej udomowiona) jesteś. Dla mnie żadna fatyga w taką pogodę, mieszkamy zresztą nie tak daleko od siebie.
                  • yoma Re: Ptaki z mózgiem 24.02.14, 08:03
                    Owszem, i dziękuję, ale skoro i tak miałam wychodne, to żaden problem kupić sobie po drodze groch :) Zresztą fajnie, bo dorwałam Polkę - ten wielki płaski cukrowy.

Muszę jeszcze naciągnąć chłopa, żeby kupił ziemię, na balkon. O kwiaciarnię to chyba chętnie zahaczy. Nie wiem, co z następnym wychodnym, bo moje wychodne wyraźnie rozkłada chłopa...
                    • yoma Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 11:21
                      Bajkę, nie Polkę, ośla łąko...
                      • dorkasz1 Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 14:03
                        A już myślałam, że jakaś nowa odmiana...
                        • yoma Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 14:25
                          Teleturniej "Skojarzenia" wnet wykaże twe zboczenia.
    • yoma Re: Ptaki z mózgiem 24.02.14, 08:20
      Zaprzyjaźnione kociary donoszą, że kleszcze się obudziły/wylęgły/przyleciały czy co one tam robią, w każdym razie są.
      • horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 24.02.14, 10:01
        Czytałam. To może już nie będzie zimy?
        • yoma Re: Ptaki z mózgiem 24.02.14, 10:27
          No :)
          • yoma Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 14:32
            A właśnie, zapomniałam powiedzieć. Klony cięłam w niedzielę i płakały. Już ruszyły. Wiosna.
            • horpyna4 Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 22:04
              Przecież wczoraj było Macieja, a mądrość ludowa głosi "Święty Maciej zimę straci, albo ją wzbogaci".

Wynika z tego, że skoro wczoraj nie nastąpiło oziębienie, śnieżyca i takie tam, to zima odeszła. Bo wielokrotnie już bywał nawrót zimy właśnie na Macieja, pamiętam takie sytuacje.
              • yoma Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 22:16
                A i księżyc na nowiu, czyl na zmianę pogody, a tu nadal Teneryfa.
              • yoma Re: Ptaki z mózgiem 25.02.14, 22:17
                Ps O dzięki! nie mogłam sobie przypomnieć, jak mój gin ma na imię!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka