Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!!!!!!!

11.02.11, 20:47
Witam, mam 22 lata nigdy do tej pory nie miałem problemów ze sobą, zawsze byłem pogodny, uśmiechniety i pozytywnie nastawiony do świata, chociaz tez duzo myślałem i kryłem w sobie. Chociaż byłem nerwowy, z byle powodu.Niecaly miesiac temu gdy skonczyłem prace, dostałem dziwnego ataku. Po pracy gdy malo spałem z jakies 2h przed snem zrobiłem sobie jescze intensywny trening.Dziewczyna w tym samym dniu zauważyła ze jestem strasznie nerwowy i sam sie nakręcam. Póżniej połozyłem sie spać, serce waliło mi jak młot, wtedy doszło do rozmowy miedzy na a dziewczyna o naszym zwiazku. Dziewczyna sie popłakała, potym ja powiedziałem do niej, ze chyba mam chore serce i dostane zawału, chociaż nie wiem czemu tak powiedziałem. Jak na zawołanie dostałem ataku, który trwał chwile. Którego ciezko mi opisacmiałem ciemno przed oczami, dziwnie sie czułem, myślalem ze pojade na pogotowie. Po jakiś dniach zdarzyło sie podobnie, ale troche inaczej. NIe myslałem o niczym nie bałem sie, a wszystko w środku mi drżało i było mi duszno. PO tym ataku mialem przerwe ok tygodnia. Jednego dnia gdy bya pochmurna pogoda zaczaem duzo myślec świat wydawał sie jakby nie taki, wyczytałem ze to najprawdopodobniej depresja, pozniej po 2 dniach dostałem ataki paniki w autobusie. Od tej pory prawie codziennie chodze struty, nic mi sie niechce i myśle o tym i o wszytskim. Nie mam checi do życia, czuje że wariuje, jestem taki słaby. Prosze o jakieś rady!!! z góry dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • berta-live Re: Pomóżcie!!!!!!!! 11.02.11, 22:24
      Idź do lekarza. Możesz od razu do psychiatry, możesz wcześniej wstąpić do ogólnego. Nie zaszkodzi sprawdzić, czy przyczyny tego stanu nie są jakieś niepsychiatryczne.
      • pietrass89 Re: Pomóżcie!!!!!!!! 12.02.11, 13:24
        Co do leków, to biore tylko jakieś witaminki magnez itd, białko w proszku, kreatyne tak nic poza tym. Chociaz teraz i to odstawiłem.Jestem sportowcem i wiem że trzeba o siebie dbać i zdrowo sie odżywiać. Ale teraz jakos mniej jem, nie mam takiego apetytu. Zmęczenie to tez swoja drogą, robiłem na dwie prace mało spałem, ale teraz juz prawie normalnie sie wysypiam tylko budze sie w nocy co jest najgorsze:/. Ale nic sie nie poprawilo w glowie ciagle rózne myśli.
      • ella-4 Re: Pomóżcie!!!!!!!! 14.02.11, 10:17
        Powodem takich zachowań mogą być narkotyki i alkohol, są to środki psychoaktywne, które powodują zmiany w mózgu, oraz często są powodem silnej depresji. Nie piszesz nic o używaniu tych używek, ale wartko żebyś się zastanowił, jeśli korzystasz z "usług" takich środków chemicznych, ale nie tylko może też być hazard.
        Mogę podać mojego bloga www.ella-mojapasja-uzaleznienie.blogspot.com
    • panna.m.igotka Re: Pomóżcie!!!!!!!! 11.02.11, 22:51
      Bierzesz jakieś leki? One moga powodować przyspieszenie pracy serca. Jeżeli nie to zapewne ze zmęcznia. Może ci się ostatnio przytyło? Ale lepiej abyś skosultował się z lekarzem rodzinnym, bo w efekcie możesz mieć większe obniżenie nastroju, a w konsekwencji depresję. Może na początek lekarz i psycholog, który zadecyduje co dalej. A przede wszystkim się wyśpij i nie przesadzaj z treningami. Pozdrawiam.
      • pietrass89 Re: Pomóżcie!!!!!!!! 12.02.11, 13:13
        Dziekuje za odpowiedz. Własnie nie dodałem że byłem juz u lekarza rodzinnego on wysłał mnie to psychiatry, udałem sie tam lekarz stwierdzi że nic takiego mi nie jest, żebym za dużo nie myślał, abym zrobił badania na tarczyce, wypisal jakieś tabletki i w razie potrzeby je zażywac i umówiłem sie na kolejną wizytę. Czuje że potrzebuje dużo wsparcia rozmowy z kims kto ma podobne problemy. Chciałbym również zapisac sie do psychologa. Jest mi naprawde trudno i cieżko, ale bardzo sie staram, dziewczyna bardzo mnie wspiera. Może jest ktoś kto by chetnie ze mną popisał np na gg. Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
        • berta-live Re: Pomóżcie!!!!!!!! 12.02.11, 13:47
          Od gadania ci się nie polepszy. Porób wszystkie podstawowe badania jaki lekarz zlecił i jeżeli wyniki będą ok, to zacznij łykać to co przepisze psychiatra.

Piszesz, że zajmujesz się sportem. Nie przeholowałeś przypadkiem z dopingiem?
          • lucyna_n Re: Pomóżcie!!!!!!!! 12.02.11, 15:18
            od gadania z tobą z pewnością mu się pogorszy, ale od pogadanua z terapeutą prawdopodobnie znacznie polepszy.
            • berta-live Re: Pomóżcie!!!!!!!! 12.02.11, 18:25
              bla, bla, bla
              • 2maya Re: Pomóżcie!!!!!!!! 20.02.11, 13:40
                od rozmowy na pewno się mu polepszy .... masz dziewczynę, rozmawiaj z nią, rodzice ? bliscy? przyjaciele? nieznajomi - przed nimi czasem łatwiej się otworzyć ...
    • kkarolinak Re: Pomóżcie!!!!!!!! 21.02.11, 09:32
      Witaj,
      Moim zdaniem problem nie tkwi w zdrowiu fizycznym, a w psychice. Nie odsyłam Cię do psyciatry, ani innego specjalisty, bo takich, którzy faktycznie pomogą ciężko znaleźć.
      Może opowiem Ci pokrótce na swoim przykładzie - u mnie objawy były zbliżone. Serce mi kołatało, dusiłam się, męczyły mnie różnego rodzaju choroby - zakażenia, przeziębienia itp.
      I pewnego dnia, internista wysłał mnie do szpitala (po wykonanym ekg) na cały tydzień, gdzie zrobiono mi stertę badań. Okazało się, że mam małą wadę - ale to od przyjmowanych antybiotyków. Co z tego, jak problem się nie rozwiązał.
      Doprowadziłam się do stanu, w którym płakałam z byle powodu - codzienne życie sprawiało mi trudność - nie miałam myśli samobójczych, po prostu nie chciało mi się żyć, a wszystko dookoła stało mi się obojętne. Dzisiaj przyjmuję Parogen i wiem, że mam depresję. Nauczyłam się z nią żyć, pogodziłam się z nią i wiem, że moja walka trwać będzie dłużej niż leczenie zwykłego przeziębienia czy grypy.
      Dużo pracuję nad sobą. Mam przyjaciółkę z Fundacji, która dużo ze mną rozmawia, która mnie wspiera i wiem, że te właśnie rozmowy dużo mi dają.
      Moim zdaniem, najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem będzie znalezienie kogoś, kto zechce z Tobą dużo (ale to bardzo dużo) i o każdej porze rozmawiać. Najlepiej byłoby, gdyby była to osoba obca - takiej łatwiej się zwierzyć. No i moim zdaniem nie unikniesz leków przeciwdepresyjnych. One nie wyleczą przyczyny, ale wspomogą Twoją walkę.
      Jeśli będziesz potrzebował porozmawiać to zapraszam - k.karolina@op.pl Dodam, ze udzielam się w Fundacji, która zszerza i pomaga ludziom szukających siebie i swojego celu w życiu, która pomaga łączyć ludzi z problemami, stanąć im na nogi i pokazać jakie wartości w życiu człowieka są tak naprawdę ważne.. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka