16.02.11, 11:31
Prawdę powiedziawszy nie zdawałam sobie sprawy czy mogę je mieć czy też nie.Psychiatra w szpitalu powiedział tylko żebym szukała męża z grupą krwi rh-.Tak jakby nie wchodziło w grę żadne zagrożenie dziedziczenia choroby psychicznej.
To było dawno,ciekawa jestem czy teraz lekarze ostrzegają,odradzają?
Obserwuj wątek
    • czubata Re: Dzieci. 16.02.11, 13:54
      Wiem tyle tylko co mogłam poczytać o doświadczenia innych. Jeden lekarz odradzał,wręcz był oburzony że ktoś "taki" chce mieć dzieci,a inni nic nie mówią. A jeśli o mnie chodzi to myślę-a dlaczego by nie?- jeżeli ktoś się czuje na siłach.Ja wyboru nie miałam zbytnio,bo o chorobie dowiedziałam się w czasie kiedy dzieci były juz na świecie.
      • ditta12 Re: Dzieci. 16.02.11, 15:10
        Znalazłam kwestionariusz dotyczący chorych psychicznie.Może Cię zainteresuje?
        z1.przeklej.pl/prze1166/5a9a646f00000a764d4e29aa/kwestionariusz-postaw-wobec-osob-chorych-psychicznie-doc
        • czubata Re: Dzieci. 16.02.11, 15:23
          Rozważmy to:

>|Czy miałaś/miałeś kiedykolwiek kontakt z osobą chorą psychicznie?

2.raczej tak :D :D :D

>Uważam, że osoby chore psychicznie, które podejmują leczenie mają szansę na powrót do normalnego funkcjonowania w społeczeństwie

3.Nie wiem :D daj im Boże.

>Sądzę, że osoby chore psychicznie powinno się leczyć, nawet wbrew ich woli.

6.Nie ma w prawdzie takiej odpowiedzi ale to zależy od sytuacji.

>Myślę, że osoby chore psychicznie mogą stanowić zagrożenie dla innych

4.Raczej nie.

>Życzyłabym/życzyłbym sobie, aby społeczeństwo było bardziej |tolerancyjne wobec osób chorych psychicznie.

1.Nooooooooooo

>Cieszę się, że państwo udziela wsparcia materialnego osobom| chorym psychicznie.

?. Tak? Mnie nie wspiera.

>Doceniam placówki i organizacje, które udzielają wsparcia osobom chorym psychicznie.

1.Tak.Zwłaszcza oddziały zamknięte gdzie stacjonuję ale tylko od czasu do czasu.

>Jestem pełna/pełen współczucia dla osób chorych psychicznie.

1. Taaaaaaaaaak

>Byłabym/byłbym gotowa pomagać osobom chorym psychicznie, |gdybym miała taką możliwość.

1.Zostałabym psychiatrą :D

>Pomagając osobom chorym psychicznie, |odczuwałabym/odczuwałbym radość.

1.Z pewnością :)

• ditta12 Re: Dzieci. 16.02.11, 15:33
            >Pomagając osobom chorym psychicznie, |odczuwałabym/odczuwałbym radość.>
            Na każdym kroku odczuwamy tę pomoc :D:D:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka