Dodaj do ulubionych

seroxat + trilofan + stilnox

06.03.11, 14:56
ktoś zażywał ?
seroxat rano 20 mg
trilafon 2 tabl wieczorem
stilnox nasennie
Obserwuj wątek
    • ania_i_ja Re: seroxat + trilofan + stilnox 06.03.11, 15:08
      po stolnoxie urywał mi się film, dlatego zażywałam go już leżąc w łózku. Jeśli się nie położyłam nie pamiętałam co robiłam wieczorem i ze zgrozą odczytywałam wysyłane wieczorem smsy i bałagan w kuchni .
      • 2maya Re: seroxat + trilofan + stilnox 06.03.11, 15:31
        ile godzin spałaś po stilnoxie ?
        i jaką dawkę ?
        • ania_i_ja Re: seroxat + trilofan + stilnox 06.03.11, 20:56
          Brałam 10mg przed spaniem- koło 22. W dużej depresji spałam po tym około 5 godzin (tylko).
          • lucyna_n Re: seroxat + trilofan + stilnox 07.03.11, 00:00
            bo to jest lek który w swoim założeniu ma tylko ułatwiać zasypianie, nie przedłuża i nie poglębia snu, chodzi o to żeby osoba nerwowa z powodu chwilowego stresu życiowego mogla się odprężyć i zasnąć, a w depresji i przewlekłej bezsenności to lek-pułapka, szybko wytwarza się tolerancja, dawki leku trzeba podwajać i potrajać a po jakimś czasie już się wogóle nie da zasnąć bez tabletek. Takie leki można brać tylko od czasu do czasu w wyjątkowych sytuacjach, lub przez pierwsze dwa tygodnie leczenia antydepresyjnego zanim antydepresanty objawią jakieś lecznicze skutki (przypuszczam że tak właśnie ma je brać autorka wątku). W przeciwnym razie jest duże ryzyko uzależnienia się.
            W miarę leczenia depresji problem bezsenności powinien sam ustąpić, a dodatkowo warto poczytać i zastosować tzw "higienę snu".
            jeszcze ważne, alkohol też spłyca sen a za to pogłębia depresję.
            • tlenoterapia Re: seroxat + trilofan + stilnox 07.03.11, 01:10
              Ja go brałam 1/2 na noc i jak sie budziłam po paru godzinach drugi raz 1/2 i dało się przespać 8 godz.
              Na wielu ludzi nie działa nasennie wcale.
              Z niektórymi lekami powoduje lunatykowanie .
              Z tego co słyszałam i wypróbowałam(gdy przestał na mnie działać) to zwiększenie dawki ponad te normalnie stosowane nie powoduje zwiększenia senności.
              • canoine Re: seroxat + trilofan + stilnox 07.03.11, 05:49
                tak. większe dawki mogą za to wywoływać tzw. efekt odbicia - w tym wypadku: paradoksalną bezsenność i niemożność zaśnięcia, pobudzenie psychoruchowe.
                poza tym sporo już napisała Lucy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka