Dodaj do ulubionych

Bezzsenność ??!!

24.03.11, 10:56
Witam
Od pewnego czasu mam problemy ze spaniem, budzę się w nocy ok 3 i nie mogę zasnąć, wydaje mi się że słyszę jakieś dziwne głosy, i tak leżę i nasłuchuję. Mam lęki również związane ze śmiercią, boję się że zachoruję i umrę. Proszę...czy to depresja?? Chociaż w dzień jest w miarę ok.
Dziękuje z góry za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • tadzionalepa Re: Bezzsenność ??!! 24.03.11, 14:21
      hipochondria jak najbardziej jest nerwicowo-depresyjna , wiec chyba tak ...
    • lucyna_n Re: Bezzsenność ??!! 24.03.11, 15:46
      Takie wybudzanie z lękiem w środku nocy, kiepskie poranki, poprawa pod wieczór, to typowe objawy depresji. To najwyższy czas na wizytę u lekarza, nie ma sensu się męczyć, bo samo nie przejdzie a po lekach prawdopodobnie w ciągu kilku tygodni tak.
      • ichnia Re: Bezzsenność ??!! 27.03.11, 15:08
        lucyna_n napisała:
        > bo samo nie przejdzie a po lekach prawdopodobnie w ciągu kilku tyg
        > odni tak.
        >
        Z naciskiem na "prawdopodobnie".
        • lucyna_n Re: Bezzsenność ??!! 27.03.11, 16:15
          Zdajesz sobei sprawę że ci co się im nie poprawia po lekach i tkwią tutaj to jednak mniejszość?
          czy wydaje ci się że forum depresja to cały świat?
          • ichnia Re: Bezzsenność ??!! 27.03.11, 20:06
            lucyna_n napisała:
            > Zdajesz sobei sprawę że ci co się im nie poprawia po lekach i tkwią tutaj to je
            > dnak mniejszość?
            Nie wiem, nie znam takowych statystyk

> czy wydaje ci się że forum depresja to cały świat?
            Absolutnie nie.
          • tlenoterapia Re: Bezzsenność ??!! 28.03.11, 02:24
            lucyna_n napisała:
            > Zdajesz sobei sprawę że ci co się im nie poprawia po lekach i tkwią tutaj to je
            > dnak mniejszość?

Jak przeczytasz statystyki to ci którzy osiągają całkowitą remisje (test Hamiltona) to ok 20% czyli mniejszość.
            • lucyna_n Re: Bezzsenność ??!! 28.03.11, 15:31
              eee tam, w moim otoczeniu jakoś na wszystkich leki działają, ja jestem niczym wybryk natury z tymi efektami ubocznymi.
              • tlenoterapia Re: Bezzsenność ??!! 28.03.11, 22:13
                Nie jesteś wybrykiem.Chodzi o całkowitą remisje -jest mało prawdopodobna, mała poprawa jest możliwa.

Zabawne, ze producenci posuwają się tak daleko z reklama leków, ze wymyślili lek na lęk społeczny ,lub zmniejszający autyzm, i tak dalej...

Czyli już zapotrzebowanie na zmianę nastroju ,czy likwidacje urojeń nie wystarcza i rozszerzają działanie leku na inne płaszczyzny życia.
                To czysta ŚCIEMA !!!
                • lucyna_n Re: Bezzsenność ??!! 28.03.11, 22:35
                  Wiesz, ja widzę ludzi którzy łykają tabsy i po kilku tygodniach wracają do normalnego życia, zapominają o tym co się z nimi działo, wręcz wypierają to z pamięci i nie rozumieją jak ja mogę się tak długo leczyć i tak źle czuć na lekach, przecież po tym to takie "lekki luzik był". Dla mnie czasem to cale leczenie gorsze od choroby bywa.
                  • tlenoterapia Re: Bezzsenność ??!! 29.03.11, 23:29
                    Tak statystyki to jedno, a to co dookola sie widzi to drugie .

Mnie otaczają takie ludziska co chińskie zola pija ,wierzą w oczyszczanie aury na odległość,
                    cudowna moc karmy dla kanarków itp.
                    Dziwią się, ze nie umarłam jeszcze po psychotropach.

Możliwe, ze antydepresanty Ci nie służą ,neuroleptyki tez?
                    Ps.
                    Obejrzałam dokumentalny film - babka 50 lat pruje po górach i wędruje po dzikich plemionach -mówi ,ze cale życie przespała i przeleżała w łóżku i teraz to odkręca .

Co jest ,ze się ludzie zmieniają, znikają strachy i ograniczenia ?
                    To nie może być działanie psychoproszka ...ani luziku po nich.
                    • lucyna_n Re: Bezzsenność ??!! 02.04.11, 14:21
                      może w akcie desperacji kiedy człowiek czuje że to już oststni z ostatnich dzwonek, że mu życie zaraz bezpowrotnie wymknie się z rąk tak jakoś potrafią się zmobilizować? nie wiem, ale trudno na to liczyć. Na razie drobne przyjemności, małe radości i sukces że się je wogole umie odczuć.
                      • tlenoterapia Re: Bezzsenność ??!! 02.04.11, 15:02
                        W sumie to na luz trzeba życie wziaść ,wyżej tyłka nie podskoczysz, jak mówi przysłowie .
    • mieczakzkrakowa Re: Bezzsenność ??!! 02.04.11, 14:10
      Idż do lekarza
      bezsenność niszczy człowieka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka