stonedeaf 05.05.04, 19:20 Czy ktos slyszal o skutecznej terapii leczenia tej przypadlosci? mialem problemy z natrectwami ruchowymi, teraz mam z myslowymi jak sobie skutecznie pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malarawka Re: Nerwica natrectw 05.05.04, 19:27 a o jakie natrectwa ci konkretnie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
malarawka Re: Nerwica natrectw 05.05.04, 19:28 hej a o jakie ci naterctwa chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: Nerwica natrectw 05.05.04, 19:32 malarawka, masz natręctwo mówienia wszystkiego 2 razy???? :) Odpowiedz Link Zgłoś
stonedeaf Re: Nerwica natrectw 05.05.04, 20:00 qrwa glupawe wbijam sobie do glowy ze to co robilem to robilem na pokaz sluchalem muzy, czytalem ksiazki itd zeby zaimponowac innym, to mi przeszkadza jak sqrwysyn bo mnie moje dawne hobby nie bawi max kretynskie natrectwo bo wydaje mi sie jakbym pol zycia spedzil bez sensu hehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
bperczak Re: Nerwica natrectw 05.05.04, 20:05 Mysle, ze w takim przypadku najlepsza bedzie terapia poznawcza. Odpowiedz Link Zgłoś
stonedeaf Re: Nerwica natrectw 05.05.04, 21:26 co to jest terapia poznawcza....ja w ramach terapii duzo pracuje, ciwcze i pomaga mi jak se fajke zapale (dziwne) Odpowiedz Link Zgłoś
abyss0 Re: Nerwica natrectw 08.05.04, 13:54 > qrwa glupawe wbijam sobie do glowy ze to co robilem to robilem na pokaz > sluchalem muzy, czytalem ksiazki itd zeby zaimponowac innym, to mi przeszkadza > jak sqrwysyn bo mnie moje dawne hobby nie bawi no stary, wreszcie trafil sie ktos kto ma podobnie jak ja ja mam tez inne, bardziej przejebane. np natretne mysli kazace analizowac moje pozytywne emocje i odczucia, mysli ze to nie jestem naprawde ja z takimi emocjami i odczuciami, ze w rzeczywistosci jestem inny. takimi myslami rozpieprzam sobie dobry stan w jakim sie czasami znajduje. jak cos mi dobrze idzie to zawsze sobie musze to w ten sposob rozpieprzyc. w polsce beda dobrze leczyc z natrectw moze za jakies 20 lat,narazie psycholodzy i psychiatrzy maja mgliste pojecie na ten temat albo nie maja wogole pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
laura_21 Re: Nerwica natrectw 06.05.04, 11:56 To ja mam dopiero..ohoho podam 1 przyklad z wielu , które mnnie nękają otóż zwykła czynnosc wylączania monitora jest dla mnie niezwykla!!! musze z kilkanascie razy nacisnąc przycisk bo jezeli tego nie zrobie to mam wrazenie,ze cos nie pójdzie po mojej mysli, cos bedzie nie tak....wiem juz dawno powinnam ti leczyc tym bardziej ,ze mój ojciec ma takie same objawy i wiem ,ze to odziedziczylam.Jak narazie biore Bioxetin , ale na to nic nie skutkuje , biore bo mam trudny okres emocjonalny.... Odpowiedz Link Zgłoś
malcolm-x Re: Nerwica natrectw 08.05.04, 11:58 > sa jakies leki na to? temat powraca na forum jak bumerang leki? oczywiescie ze są - natręctwa leczy sie przede wszystkim klomipraminą (ANAFRANIL), podobno bardzo skuteczny. Ale na pewno nie bioxetin. Odpowiedz Link Zgłoś
lovelinka Re: Nerwica natrectw 09.05.04, 20:37 przezylam 2 razy w swoim zyciu nerwice natrectw naipierw cierpialam na nia przez 7 lat, balal sie isc do lekarz az w koncu chodzilo o moje zycie wiec poszlam zapisal mi anafranil po 3 miesiacach pomoglo po 2 latach nawrot przez rok nic mi nie pomagalo tysiace lekow i nic w koncu trafilam do prof. dr hab Janusza Rybakowskiego przepisaB mi seroxat 3 tabletki na dobe pomigBo teraz jestem na bioxetinie 4 tabletki i tez nie jest zle dzis odstawilam seroxat pozostal mi tylko bioxetin zobaczymy jak bede funkcjonowac natrectwa byly straszne nawet nie chce ich wspominac jak masz jakies dokladniejsze pytania to czekam ma meilpozdrawiam i trzymam kciuki w walce z ta okropna choroba Odpowiedz Link Zgłoś
lovelinka Re: Nerwica natrectw 10.05.04, 19:13 jak masz jakies szczególowe pytania to pytaj z na pewno ci odpowiem lovelinka@wp.pl lub lovelinka @gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś