Dodaj do ulubionych

pernazinum

30.09.11, 19:47
czy ktoś stosował?
Obserwuj wątek
    • awanturka Re: pernazinum 01.10.11, 02:40
      Tak, w niewielkiej dawce. Byłam zadowolona. Przeczytaj ulotkę ale się nie przeraź, że piszą, że to lek na schizofrenię. To oprócz tego lek stosowany w nerwicach i depresjach z pobudzeniem, napięciem, lękim - bardzo wycisza. to lek z innej grupy niż leki przewaznie stosowane w celu wycis uspokojenia (neuroleptyk), dużo bezpieczniejszy od np. relanium czy oxezapamu bo nie uzależnia.

Daje skutki uboczne czasem. (ulotka)
      u mnie nie dawał żadnych.

Biorąc go przestałam obgryzać paznokcie i tak już zostało!
      • m-b Re: pernazinum 01.10.11, 11:27
        małe dawki na nerwice tzn. ile?
    • awanturka Re: pernazinum 01.10.11, 12:03
      maksymalna dawka to 600mg (wiem na pewno), w nerwicy chyba do 100mg (tu mogę się mylić)
      • bellaana Re: pernazinum 01.10.11, 14:25
        U mnie tak do końca nie wiadomo czy nerwica,czy zaburzenia schizoidalne. Dostawałam neuroleptyki nowszej generacji, ale powodowały straszną senność. A,że mam małe dzieci nie mogłam sobie pozwolić na bycie otępiałą. Pernazyna nie powoduje u mnie senności i to mnie cieszy, ale to dość stary lek i boję się czy nie wpłynie negatywnie na zdrowie.
        • a.g.g.a Re: pernazinum 18.10.11, 22:14
          Mnie na początku pernazyna silnie uspokajała,póżniej powodowała stan nieprzyjemnego rozbicia,więc odstawiłam
          • sicucha Re: pernazinum 19.10.11, 13:11
            i jak u Ciebie było z odstawieniem?miałaś skutki odstawienia?
            • awanturka Re: pernazinum 19.10.11, 14:15
              nie powinno być żadnych
              jednak lekarze tak na wszelki wypadek zalecają powolne schodzenie z dawki (pewnie pójdzie to dość szybko, bo w depresji pernazynę stosuje sie przeważnie w dawkach bardzo małych, wręcz symbolicznych)
              • sicucha Re: pernazinum 19.10.11, 14:29
                Brałam 75 mg na dzień. Będę schodzić stopniowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka