czarna_wolga 08.03.12, 03:30 Zacznę od siebie: - bruksizm - niskie ciśnienie -zapewne reumatyzm kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_wolga Re: Choroby towarzycące 08.03.12, 03:41 Zapominałem zez Zez o kutwa moj internista nawet o tym nie wie skąd pomysł z nasze choroby.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_wolga Re: Choroby towarzycące 08.03.12, 03:51 Ja nawet nie wiem kto jest internistą - tak mamy mocną służbę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.g.a Re: Choroby towarzycące 08.03.12, 09:43 Nadciśnienie(mimo że "30"-tka dopiero tuż tuż),jelito drażliwe i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
schizy_20 Re: Choroby towarzycące 08.03.12, 11:59 A nie pomyślałeś, że to właśnie choroba/y fizyczne mogą powodować depresję? oczywiście idzie to w dwie strony ale jednak u mnie nie konieczenie. mnie w cały okres podstaw/gim wpędzało w załamanie atopowe zapalenie skóry. A co za tem idzie ciągłe dbanie o siebie, diety, kosmetyki, itd. do tego problemy ze sercem ( u mnie sprawa rodzinna- moja mama, babcia, dziadek-co za tem idzie wf w szkole-niet! :/ ) do tego mam po mamie bardzo zle ułożone korzenie zębów to się jakoś nazywa ale nie zwracałem na tę nazwę uwagi ( leczę się tylko prywatnie, wygląda to tak że co rok zaczyna znów chodzić do dentysty i chodzę przez parę miesięcy co tydzień albo dwa-olbrzymie nakłady pieniężne, ponieważ przy takim układzie korzeni wyrwanie zęba jest bardzo trudne więc psują się szybko i trzeba je ciągle leczyć, złe wyrwanie grozi paraliżem twarzy, w większości zębów jestem po leczeniu kanałowym, nerwów to tam prawie nie ma, nie mówiąc jak człowieka zimą owieje czuje się prąd w gębie- niestety nie koloryzuje ). Wydaje mi się, że nie wszystko można podciągnąć do depresji. To że ktoś ma depresję i pojawi się uszkodzenie słuchu i strun głosowych to nie jest spowodowane depresją ale, np. tym że ktoś jest aktorem albo muzykiem a tam rozwalone struny głosowe i niedosłuch to coś tak oczywistego jak telefon komórkowy w dzisiejszych czasach. depresja na pewno może wpłynąć na problemy jelitowe, cukrzycę i ciśnienie ale czy na zeza? Odpowiedz Link Zgłoś
depresja_gangstera Re: Choroby towarzycące 23.03.12, 21:52 - astma - atopowe zapalenie skóry - kamica żółciowa i nerkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_wolga Re: Choroby towarzycące 23.03.12, 22:33 byłem pijany jak pisałem ten watek a wy go ciagle odswiezacie o boshe Odpowiedz Link Zgłoś
depresja_gangstera Re: Choroby towarzycące 25.03.12, 13:33 czarna_wolga napisał: > byłem pijany jak pisałem ten watek a wy go ciagle odswiezacie o boshe wytrzeźwiałeś i ci głupio? Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zavodowiec Re: Choroby towarzycące 25.03.12, 13:44 wszystkie horoby fizyczne przewlekle powoduja przewlekly stres jesli nie sa wyleczone a przewlekly stres wyczerpuje nadnercza a to prowadzi do depresji, dlatego kofeina i tyrozyna pomaga osobom w depresji, pamietajcie stres zdropwego organizmu nie zabije a chorego tak po dluszym czasie a psychotropy to slepy zaulek ,iluzjia Odpowiedz Link Zgłoś
depresja_gangstera Re: Choroby towarzycące 25.03.12, 13:53 boski.zavodowiec napisała: > wszystkie horoby fizyczne przewlekle powoduja przewlekly stres jesli nie sa wyl > eczone a przewlekly stres wyczerpuje nadnercza a to prowadzi do depresji, dlate > go kofeina i tyrozyna pomaga osobom w depresji, pamietajcie stres zdropwego org > anizmu nie zabije a chorego tak po dluszym czasie a psychotropy to slepy zaulek > ,iluzjia Skąd opinia, że psychotropy to iluzja? Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek.monika34 Re: Choroby towarzycące 27.03.12, 11:24 poniewaz powoduje sztuczny stan otumanienia umysly i oddalaja od prawdziwych przyczyn depresji,ludzir staja sie cpunami Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Choroby towarzycące 27.03.12, 11:39 takim mądrym inaczej proponuję zaćpać się na śmierć fluuoksetyną lub citalopramem. powodzenia w świecie wiecznej szczęśliwości psychotropowej, tak tak, tabletka szczęścia, te sprawy, tak tak, doznania obłędne. Odpowiedz Link Zgłoś