Dodaj do ulubionych

prośba o poradę

31.05.12, 10:25
Prosze powiedzcie mi czy jeśli mam takie niewielkie objawy depresji ( nie mam lęków, nie boje sie niczego, ale jestem przygnebiona, tak mnie od srodkat telepie ) i lekarz przepisał mi na noc lek i powiedział żeby rano go też brać jak sie będe źle czuła, to nie wiem czy lepiej żebym go brała czy lepiej starać się samej z tym poradzić ?? ) Dam rade pracować, tylko dłużej sie kocentruję. Jak to jest , lepiej nawet w niewielkich objawach brać leki czy wychodzić z tego samemu?
Obserwuj wątek
    • ichnia Re: prośba o poradę 31.05.12, 10:50
      Nie ma reguły. Nieraz bez leków się nie obędzie. Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć, dla każdego co innego będzie dobre, nie każdemu pomaga to samo.
      Nic nie piszesz na temat przyczyn, miałaś jakieś przykre wydarzenia, przeżycia, jak długo to trwa.
    • mskaiq Re: prośba o poradę 31.05.12, 14:14
      Przede wszystkim zastanów sie dla czego jesteś przygnębiona. Zawsze jest
      przyczyna przygnębienia. Warto ją znaleść i usnąć. Leki nie usuwają przyczyn.
      Serdeczne pozdrowienia.
    • monika2174 Re: prośba o poradę 31.05.12, 14:32
      Nie mam własnie jednej konkretnej przyczyny . W ogóle się zastanawiam co może być przyczyna tego przygnebienia. Jestem szczęśliwa, nic takiego złego się mi nie przytrafiło, jestem po prostu zabiegana, dużo spraw na głowie , moze jakieś małe problemy ale to jak wszyscy. Widocznie mam słaby organizm.
      • lucyna_n Re: prośba o poradę 31.05.12, 15:05
        a zrobiłaś sobie podstawowe badania? w tym na tarczycę? możesz też mieć lekką anemię. Jakiś stan zapalny, może warto odwiedzić ginekologa , zrobić cytologię?
        Jeżeli nie masz specjalnych powodow do depresji może Twoje samopoczucie mieć źródlo w Twoim stanie zdrowia? Nie każdy lekarz o tym mowi, a warto to sprawdzić zanim się zacznie brać antydepresanty, bo może niepotrzebnie będziesz je łykać kiedy źrodło problemu tkwić będzie np w niedoborze mikroelementów.
      • mskaiq Re: prośba o poradę 01.06.12, 11:40
        Myśle że istnieje przyczyna tylko jesteś jej nieświadoma. Warto iść do psychoterapeuty
        i odnaleść tą przyczyne. Najgorsza jest nieświadomość, tego co wywołuje przygnebienie.
        Kiedy ja znajdziesz możesz zmienić i pozbyc sie problemu.
        Piszesz ze jesteś zabiegana. bardzo ważne jesrt znalezienie dla siebie troche czasu,
        jesteś bardzo wazna dla siebie, chociaz zdajesz sie do tego nie przywiązywać wiekszej
        wagi.
        Serdeczne pozdrowienia.
    • zoliborski_goral Re: prośba o poradę 31.05.12, 23:31
      Masz chyba okazję żeby się zahartować, bo kwardym trza być, ciężko stękać i se nie folgować! Takie jest moje podejście. Albo nie stękać, dać sobie na luz i wziąć te leki...
    • joanna1287 Re: prośba o poradę 19.06.12, 15:21
      hmmm, piszesz że masz dużo spraw na głowie. To może być przyczyną twojego problemu i nawet sobie z tego nie zdajesz sprawy. Ja bym się tak nie śpieszyła z tymi lekami. Może być tak że kiedy będziesz miała mniej do załatwienia twoje problemy ustąpią. Ważne jest też żebyś mogła w ciągu dnia odetchnąć od tego zabiegania i zrelaksować się. Uważam też że twój stan i jego nasilenie może się zmieniać wraz ze zmieniającą się pogodą. Piszę o tym bo sama tak mam, jak tylko jest biomet niekorzystny to od razu występują u mnie objawy depresji i nie mogę się ogarnąć.
    • berta-death Re: prośba o poradę 20.06.12, 14:32
      Brać leki, samo nie przejdzie.
      • tlustaklucha Re: prośba o poradę 21.06.12, 00:43
        a co to za lek, co możesz rano wziąć, a możesz nie wziąć?
        • lucyna_n Re: prośba o poradę 21.06.12, 02:11
          faktycznie, jakieś dziwne dawkowanie
        • evee1 Re: prośba o poradę 21.06.12, 09:01
          Moze waleriana...
          • tlustaklucha Re: prośba o poradę 21.06.12, 17:26
            no to by był optymistyczny wariant, gorzej, jeśli benzo
            • lucyna_n Re: prośba o poradę 21.06.12, 17:28
              może hydroksyzyna?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka