suzy_sue 21.07.04, 12:53 a ja mam wraznie, z traz wszyscy klamia, wszyscy bajeruja, zeby sobie po prawic image. takich ludzi jest wiekszosc. znam wiecej osob, ktore klamia niz takich, ktore tego nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzeznia_nr_5 Re: MOwicie o mitomanii 21.07.04, 12:55 suzy_sue napisała: > a ja mam wraznie, z traz wszyscy klamia, wszyscy bajeruja, zeby sobie po > prawic image. takich ludzi jest wiekszosc. znam wiecej osob, ktore klamia niz > takich, ktore tego nie robia. Ależ odkrycie... Odpowiedz Link Zgłoś
beekeeper Re: MOwicie o mitomanii 21.07.04, 13:19 suzy_sue napisała: > a ja mam wraznie, z traz wszyscy klamia, wszyscy bajeruja, zeby sobie po > prawic image. takich ludzi jest wiekszosc. znam wiecej osob, ktore klamia niz > takich, ktore tego nie robia. kłamstwa? po co te wielkie słowa? to po prostu kreowanie i ochrona wizerunku marki, albo inaczej: efektywne zarządzanie reputacją haha. przyzna pani, że przy dzisiejszych, lekko utowarowionych relacjach międzyludzkich - powyższe umiejętności są na wagę złota ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: MOwicie o mitomanii 21.07.04, 16:56 Bardzo wiele osob klamie, wierza ze tak jest lepiej ze w ten sposob wiecej sie osiagnie. Niestety klamstwo zwykle zdradza nas szybko i wtedy zostaje wstyd. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
o0oo Re: MOwicie o mitomanii 21.07.04, 17:10 ale ludzie ci klamia w jakims celu, i wiedza ze klamia. mitoman natomiast nie odroznia swoich fantazji od rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysica_krakow Re: MOwicie o mitomanii 21.07.04, 18:53 Kłamanie po to by porawić sobie image to nie mitomania. Mitomania to stan gdy przestaje się odróżniac kłamstwo od prawdy, zaczyna się myśleć, że jeśli się coś powiedziało to to na prawdę się stało i wogóle dorabianie sobie jakby nowej rzeczywistości. O mitomanii rzeczywiście powinno się mówić bo to dość rzadko poruszany problem, a gdy pojawi się w naszym bliskim otoczeniu mitoman problem ten staje się powazny. Odpowiedz Link Zgłoś