Dodaj do ulubionych

CZY TO JEST DEPRESJA?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:36
WITAM WSZYSTKICH!
PISZE TEN WĄTEK CHYBA JUŻ Z BEZSILNOŚCI,
Mój koszmar zaczął sie 2,5 roku temu,od tamtej pory czuje ciągłe
przygnębienie, lęk -obawe-brak chęci do życia chociaż mam córeczke,mam
uczucie że dusze sie we własnym ciele-mam wrażenie że to co mówie do innych
jest bez sensu, słysze wszystkie swoje słowa co powoduje brak naturalności i
swobody ducha.Ciągle czuje sie śpiąca,ociężała.Słuchajcie mam obrzydzenie do
innych-wrecz ludzie mnie denerwuja!!!!!!!!!-ja chce być normalna jak kiedyś-
wesołą zawsze -towarzyska-kochająca życie-BOJĘ SIE IŚĆ DO SPECJALISTÓW-
WSTYDZE WRĘCZ-PROSZĘ RATUJCIE BO W TYM STANIE DŁUGO NIE WYTRZYMAM!
Obserwuj wątek
    • gloom Re: CZY TO JEST DEPRESJA? 15.08.04, 21:43
      Dobrze, zenapisalas. Jesli widzisz u siebie wszystkie wspominane objawy i
      czujesz sie tak, jak czujesz, na pewno powinnas skontaktowac sie w tej sprawie
      z lekarzem i/lub terapeuta. To bardzo prawdopodobne, zwlaszcza ze wzgledu na
      dlugotrwalosc objawow, ze zmagasz sie wlasnie z depresja. W tej sytuacji nie ma
      na co czekac. Jest szansa, ze na tym forum - jesli jest taka potrzeba - ktos
      poda Ci namiar na dobrych, sprawdzonych specjalistow w Twojej miejscowosci. Na
      pewno warto rozpoczac walke o siebie. Trzymaj sie.
    • Gość: SANDRA Re: CZY TO JEST DEPRESJA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 22:00
      Najgorsze że ja to ukrywam przed wszystkimi- udaje ze jest ok-wszyscy mi mówią
      jaką jestem ładną dziewczyna i inteligentną ale co z tego jak nie mogę się
      przełamać -Boże co ja w życiu takiego zrobiłam!!!!!!!- wiecie mam wrażenie ze
      wiele bym zrobiła aby czuć że żyję-DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI I POZD
      • o-ren_ishi Re: CZY TO JEST DEPRESJA? 15.08.04, 22:11
        Nie mozesz ukrywac przed swiatem swoich prawdziwych uczuc. Niepotrzebne to, i
        strasznie wycienczajace. Proponuje porzucic maske i komu sie zwierzyc. Ja wiem,
        ze ciezko sie przyznac, powiedziec, ze to "nie jest tak pieknie" jak widac na
        obrazku. Uwierz mi, nawet te "piekne i inteligetne" maja prawo do swoich
        rozterek. Nikt z nas nie ma certyfikatu na szczescie, warto jednak o nie troche
        powalczyc. A zreszta? Na co nam Ci bliscy, przyjaciele, jesli nie mozna na nich
        liczyc wtedy kiedy ciezko? Zaufaj im.
      • Gość: marcin Re: CZY TO JEST DEPRESJA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:39
        witaj smutasku bardzo ci wspolczuje z tego powodu bo sam jestem chory
        bynajmniej tak mi sie wydaje ale zrobilem pierwszy krok cztery dni temu
        wybralem sie ze swoja mama do lekarza byla tam mila pani i przepisala mi
        lekarstwa,biore codziennie po jednej tabletce wielkiej poprawy nie ma ale te
        leki maja dzialac dopiero po trzech tygodniach jedna dobra rada nie ukrywaj teg
        w sobie tylko wybierz sie do lekarza .Pozdrawiam cie
        Marcin o to moj email m.zagor@poczta.fm napisz do mnie
        jak sie czujesz pa smutasku
    • lucyna_n Re: CZY TO JEST DEPRESJA? 15.08.04, 22:17
      idz koniecznie do lekarza, te objawy nie zaskocza go , a bez terapii to bedzie tylko coraz gorzej,
      bac sie nie ma czego, wstydzic tym bardziej, jak trafisz na konowala to go na forum napietnujemy i
      juz:)
      Walcz o siebie dla siebie i dla dziecka, tak trzeba, zreszta chyba kusi Cie dawne zycie, to niech Cie
      zdopinguje ta pokusa do konstruktywnego dzialania, nie zastanawiaj sie i koniecznie udaj sie do
      psychiatry po leki a do psychologa po reszte:)
    • carlabruni Re: CZY TO JEST DEPRESJA? 21.08.04, 09:23
      Ja też tak miałam, że wstydziłam się iść do psychiatry, ale jednak poszłam i
      wiesz co? Zrozumiałam, że wstyd to nie jest to, że człowiek chce sobie pomóc,
      ale to, że nic w tym kierunku nie robi. Przemyśl to i podejmij mądrą decyzję.
    • t_torro Re: CZY TO JEST DEPRESJA? 21.08.04, 18:59
      Nie bój się!!!
      Nie wstydź się!!!
      NIE WOLNO CI !!!
      Wyślij mi maila - odeślę Ci zwrotnie parę ciekawych inofmacji.

Trzymam kciuki,
      Tomek
    • Gość: an_mat Re: CZY TO JEST DEPRESJA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:06
      Witam Cię SANDRO!!!.MySlę,że to na co cierpisz to typowe objawy depresji.wiem
      dośc dużna ten temat bo sam chorowałem przez 4 lata.Proszę zebierz siłyi odwagę
      i idź do specjalisty.To nie wstyd tochoroba jak każda inna.Ponocne są też leki
      ziołowe np.DEPRIM. ZYCZĘ SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA.Jeśli chcesz to możemy
      podzielić się doświadczeniami na ten temat .oto mój adres
      maila .an_mat@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka