klaudia1508
16.02.15, 12:18
Witam, mam pytanie do eksperta, od jakiegoś czasu choruję na depresję, zaczeło się od silnej nerwicy, stanów lękowych, a później doszły wszystkie objawy silnej depresji, totalna bezsenność, zaczełam przyjmować Pramolan 3 tabletki dziennie, poprawa minimalna, dalej ciągłe lęki, smutek, myślałam, że już dłużej nie wytrzymam, ciągłe myśli samobójcze, zmiana leku na Cital 30mg dziennie czyli półtorej tabletki, poprawa po 3 tygodniach, lęki ustały, płacz i straszny ból psychiczny także, obecnie przylmuje Cital od 5 miesięcy, ale nie radze sobie nadal, stan psychiczny jest dobry, problemem natomiast jest silne zmęczenie, wydaje mi się, że jest to skutek uboczny leku. Wyczerpanie fizyczne jest tak silne, że nie pozwala mi normalnie funkcjonować, w poniedziałek i wtorek w pracy jest ok, w środe już nie mam na nic sił, nie wspominając o czwartku i piątku, w weekend śpie po 12-14godzin i dopiero wtedy jestem wypoczęta, jakoś snu jest straszna, ciągle się wybudzam jestem cała spocona, ciągle śpiąca i zmęczona, czy to możliwe żeby po tak długim przyjmowaniu leku na wieczór było takie zmęczenie w wyniku skutków ubocznych? Mam wizyte u lekarza dopiero w przyszłym tygodniu, często musze brać w tygodniu wolne w pracy z powodu zmęczenia, bo nie dam rade, w domu po pracy nie jestem wstanie nic zrobić, jestem taka zmęczona, nie dam rade tak funkcjonować. Nie chce stracić pracy, przecież musze z czegoś żyć, a moja praca jest bardzo nie wydajna, czuje się jak wrak. Znowu mam myśli rezygnacyjne. Co Pan doktor by zalecał? Czy spróbować zmienić lek? A jaki by Pan proponował. Poprawa po Citalu była bardzo szybko, tylko wykańcza mnie to zmęczenie, który lek jest pozbawiony takiego efektu ubocznego i czy może to być efekt uboczny Ciatlu? Proszę o pomoc