Dodaj do ulubionych

psychotropy a miłość

19.02.16, 16:25
Witam. Od pół roku byłam we wspaniałym związku. Wszystko było prawie że idealne. Oczywiscie nie bez drobnych sprzeczek co mimo wszystko też jest potrzebne dla zdrowego związku.
Mój chłopak czesto miewa silne migreny czego nastepstwem może być depresja. Niby czuł sie dobrze ale na wszelki wypadek lekarz przepisal mu tabletki psychotropowe. Bierze je od jakiegos miesiaca a kilka dni temu powiedzial mi ze już mnie nie kocha. Od tak. Bez podania konkretnego powodu. Czy to mozliwe ze te leki wyczyścily go z uczuć?
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: psychotropy a miłość 20.02.16, 23:01
      Nie, to nie jest możliwe, chyba że dostał haloperidol.
    • zoliborski_goral Re: psychotropy a miłość 21.02.16, 11:54
      Nie jest tak że jak ktoś mówi ze kocha to kocha (cokolwiek przez to rozumiemy) a gdy mówi że już nie kocha to faktycznie nie kocha...Kobiety jak wiadomo zbytnio polegają na słowach. Sprawa bywa nieco bardziej złożona.
    • ya-rn Re: psychotropy a miłość 21.02.16, 13:53
      patuuuu napisał(a):

> Czy to mozliwe ze te leki
      > wyczyścily go z uczuć?
      Nie sądzę. Raczej dały mu pewność siebie potrzebną do mówienia tego, co naprawdę myśli i czuje.
    • nvv Re: psychotropy a miłość 22.02.16, 20:47
      To zależy od tabletek, są różne. Mogły np. spłycić odczuwanie uczuć i może faktycznie teraz nie czuje miłości.
      • dariak89 Re: psychotropy a miłość 23.02.16, 20:50
        A czy depresja zabija miłość w człowieku? Moj partner nie wie czy mnie kocha i czy chce ze mna byc. Mowi w kółko ze chce byc sam i potrzebuje spokoju. Spodziewamy sie dziecka i o tym wogole juz nie rozmawia.
        • lucyna_n Re: psychotropy a miłość 23.02.16, 21:59
          Depresja zaburza widzenie siebie i świata, w depresji człowiek reaguje inaczej, nie odczuwa pozytywnych emocji, to co przedtem sprawiało radość czy przyjemność już takie nie jest. To patrzenie na świat jak w bardzo pokrzywionym ponurym lustrze.
          Z tego co Pani napisała w innym wątku ciąża pojawiła się w sytuacji kiedy już nie było dobrze, więc dodatkowe obciążenie psychiczne jakim jest perspektywa 20 lat poświęconych na utrzymanie i wychowanie potomka mogło jeszcze pogorszyć sprawę. Takie życiowe zmiany i wyzwania są żródłem radości dla osób zdrowych w czasie epizodu depresyjnego to często zadanie ponad siły i wyobrażenie.
          • lucyna_n Re: psychotropy a miłość 23.02.16, 22:01
            btw, miesiąc leczenia depresji to bardzo krótko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka