Gość: katbiel IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 09:29 Szukam jakichkolwiek wiadomości o tych tabletkach. Jak one działają, w jakich stanach, przy jakich zaburzeniach itd. Jakie są Wasze reakcje po ich zażywaniu? Dziękuję za wszystkie wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha Re: BIOXETIN, DEPAKINE CHRONO IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 13.04.02, 11:04 Jeśli chodzi o Depakine (walproinian sodu), to podstawowym wskazaniem do jego stosowania jest padaczka (epilepsja). Ponadto lek ma rejestrację do stosowania w profilaktyce nawrotów choroby afektywnej (depresja, mania). Z objawów niepożądanych Depakine pamiętam (tzn. bynajmniej nie z własnego doświadczenia, bo ja tego nie brałam) możliwość przybrania na wadze, wypadania włosów (tzn. nie wyłysienia, ale przerzedzenia), drżenie rąk. Nie stosować w ciąży - znaczne ryzyko powstania wad wrodzonych. Ponieważ jak wiadomo najcięższe wady powstają w najwcześniejszym okresie, kiedy kobieta może w ogóle nie wiedzieć, że jest w ciąży, u kobiet w wieku rozrodczym takie leki lepiej stosować tylko u osób nie współżyjących płciowo, albo stosujących od pewnego czasu jeden z pewniejszych sposobów antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: BIOXETIN, DEPAKINE CHRONO IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 13:23 Bioxetin to inaczej: prozac, deprexetin, fluoksetyna, fluoxetin, fluxin, seronil www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?lek=1822 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: BIOXETIN, DEPAKINE CHRONO IP: *.pl 22.04.02, 19:35 BIOXETIN na depresje, dziala po 4 tygodniach stosowania, podobno chudnie sie w czasie stosowania. Uwagi jak w poprzednim poscie Odpowiedz Link Zgłoś
student_inzynier BIOXETIN 23.04.02, 22:20 ano to prawda... stracilem na wadze... moja przygoda zaczela sie z tym lekiem w sierpniu zeszlego roku... wpierw lekarz(rodzinny) przepisal mi jedno opakowanie... mowil, ze kuracja dla mnie to maksymalnie dwa opakowania... ale ja go nie posluchalem i bralem codziennie po 1 tabletce przez pol roku ...czasami zdarzylo sie 2 tabletki dziennie.... wlasnie o tym nie pisalem: mam 23 lata. Pierwsze efekty, jesli mozna tak to nazwac widoczne byly bardzo szybko.. minelay mi dusznosci ( uciazliwy kaszel z nikad), ktory byl zmora.. nie moglem normalnie porozmawiac z ludzmi... Kolejny objaw to poprawienie nastroju i humoru.. bardzo!!!!!!! widoczne... szczegolnie dla bliskich mi osob... dla nich bylo to dziwne, ale powiem Ci szczerze, ze czasami czulem cos jakby mi "odwalalo" - dziwne smischy, zachowania... bylem tego swiadom.. ale bylo mi z tym dobrze.... i najgorsza sprawa, ktora do dnia dzisiejszego pojawia sie... oslabione LIBIDo... brak checi do seksu, problemy ze wzwodem, po prostu sex na bok :( W koncu postanowilem z tym serwa- po prostu odstawilem lek i poki co jest dobrze... dusznosci pojawily sie znow... mialem troche stresujacych chwil w okresie zimowym, ale teraz juz jest ok.... WAZNE: musisz poradzic sie lekarza i nie zrob tego co ja - nie naduzywaj tego leku... nie warto. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: BIOXETIN IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 07:20 Jakie kłopoty z sexem? Po prozacu to dopiero jest sex!!!! :) Czy prozac uzależnia? - chyba nie. A dawka np. 2x20 mg fluoksetyny to zdaje się norma. Spadek wagi – to zależy od tego jak bardzo lubisz jeść! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
student_inzynier Re: BIOXETIN 26.04.02, 20:26 jak to jakie problemy... problemy ze wzwodem... dojsciem do finalu.... nic przyjemnego :( FAKT! po tycvh lekach czlowiek bardziej swiruje i jest pogodniejszy.. to bylo nawet i mile :) ale na tym koniec :( a waga spadla.. jednak teraz po kilku miesiacach znow wrocilem do swoich 80 kg :) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: BIOXETIN IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 06:33 Być może na każdego te leki działają inaczej. Jest to opisane dokładnie w ulotce dołączonej do leku. Ja nie zauważyłem żadnych działań ubocznych. Dłuższy sex może być zaletą!!! Nie zauważyłem żadnego „świrowania”, a że poprawiają nastrój, właśnie po to są te tabletki. Działają na depresję i natręctwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś