Dodaj do ulubionych

BIOXETIN, DEPAKINE CHRONO

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 09:29
Szukam jakichkolwiek wiadomości o tych tabletkach. Jak one działają, w jakich
stanach, przy jakich zaburzeniach itd. Jakie są Wasze reakcje po ich zażywaniu?
Dziękuję za wszystkie wskazówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: BIOXETIN, DEPAKINE CHRONO IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 13.04.02, 11:04
      Jeśli chodzi o Depakine (walproinian sodu), to podstawowym wskazaniem do jego
      stosowania jest padaczka (epilepsja). Ponadto lek ma rejestrację do stosowania
      w profilaktyce nawrotów choroby afektywnej (depresja, mania).
      Z objawów niepożądanych Depakine pamiętam (tzn. bynajmniej nie z własnego
      doświadczenia, bo ja tego nie brałam) możliwość przybrania na wadze, wypadania
      włosów (tzn. nie wyłysienia, ale przerzedzenia), drżenie rąk.
      Nie stosować w ciąży - znaczne ryzyko powstania wad wrodzonych. Ponieważ jak
      wiadomo najcięższe wady powstają w najwcześniejszym okresie, kiedy kobieta może
      w ogóle nie wiedzieć, że jest w ciąży, u kobiet w wieku rozrodczym takie leki
      lepiej stosować tylko u osób nie współżyjących płciowo, albo stosujących od
      pewnego czasu jeden z pewniejszych sposobów antykoncepcji.
    • Gość: Rob Re: BIOXETIN, DEPAKINE CHRONO IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 13:23
      Bioxetin to inaczej: prozac, deprexetin, fluoksetyna, fluoxetin, fluxin, seronil
      www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?lek=1822
      Pozdrawiam
    • Gość: xxxx Re: BIOXETIN, DEPAKINE CHRONO IP: *.pl 22.04.02, 19:35
      BIOXETIN na depresje, dziala po 4 tygodniach stosowania, podobno chudnie sie w
      czasie stosowania. Uwagi jak w poprzednim poscie
      • student_inzynier BIOXETIN 23.04.02, 22:20
        ano to prawda... stracilem na wadze... moja przygoda zaczela sie z tym lekiem w
        sierpniu zeszlego roku... wpierw lekarz(rodzinny) przepisal mi jedno
        opakowanie... mowil, ze kuracja dla mnie to maksymalnie dwa opakowania... ale
        ja go nie posluchalem i bralem codziennie po 1 tabletce przez pol
        roku ...czasami zdarzylo sie 2 tabletki dziennie....

wlasnie o tym nie pisalem: mam 23 lata.

Pierwsze efekty, jesli mozna tak to nazwac widoczne byly bardzo szybko..
        minelay mi dusznosci ( uciazliwy kaszel z nikad), ktory byl zmora.. nie moglem
        normalnie porozmawiac z ludzmi...

Kolejny objaw to poprawienie nastroju i humoru.. bardzo!!!!!!! widoczne...
        szczegolnie dla bliskich mi osob... dla nich bylo to dziwne, ale powiem Ci
        szczerze, ze czasami czulem cos jakby mi "odwalalo" - dziwne smischy,
        zachowania... bylem tego swiadom.. ale bylo mi z tym dobrze....

i najgorsza sprawa, ktora do dnia dzisiejszego pojawia sie... oslabione
        LIBIDo... brak checi do seksu, problemy ze wzwodem, po prostu sex na bok :(

W koncu postanowilem z tym serwa- po prostu odstawilem lek i poki co jest
        dobrze... dusznosci pojawily sie znow... mialem troche stresujacych chwil w
        okresie zimowym, ale teraz juz jest ok....

WAZNE: musisz poradzic sie lekarza i nie zrob tego co ja - nie naduzywaj tego
        leku... nie warto.

pozdrawiam
        • student_inzynier sorry za bledy w powyzszym poscie :( :) 23.04.02, 22:24
        • Gość: Rob Re: BIOXETIN IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 07:20
          Jakie kłopoty z sexem? Po prozacu to dopiero jest sex!!!! :)
          Czy prozac uzależnia? - chyba nie. A dawka np. 2x20 mg fluoksetyny to zdaje się
          norma.
          Spadek wagi – to zależy od tego jak bardzo lubisz jeść!
          Pozdrawiam
          • student_inzynier Re: BIOXETIN 26.04.02, 20:26
            jak to jakie problemy... problemy ze wzwodem... dojsciem do finalu.... nic
            przyjemnego :( FAKT! po tycvh lekach czlowiek bardziej swiruje i jest
            pogodniejszy.. to bylo nawet i mile :) ale na tym koniec :( a waga spadla..
            jednak teraz po kilku miesiacach znow wrocilem do swoich 80 kg :)

pozdrawiam:)
            • Gość: Rob Re: BIOXETIN IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 06:33
              Być może na każdego te leki działają inaczej. Jest to opisane dokładnie w
              ulotce dołączonej do leku.
              Ja nie zauważyłem żadnych działań ubocznych.
              Dłuższy sex może być zaletą!!!
              Nie zauważyłem żadnego „świrowania”, a że poprawiają nastrój, właśnie po to są
              te tabletki.
              Działają na depresję i natręctwa.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka