Dodaj do ulubionych

seroxat:))

23.01.05, 15:34
wlasnie wklepalem w google "seroxat" hmm i odrazu zauwazylem pewna ciekawa
rzecz a mianowicie na stronach polskojęzycznych wszedzie sa strony na temat
depresji no i opisu leku seroxat itd. ale wybierajac strony angielskojezyczne
juz pierwszy link jak i kolejne sa na temat uzaleznienia od seroxatu i jego
skutkow ubocznych.hmm ciekawe dlaczego tak jest ;))
Obserwuj wątek
    • karimaj Re: seroxat:)) 01.02.05, 16:28
      Niestety ale to prawda. Seroxat strasznie uzależnia. Po próbie odstawienia tego
      leku, człowiek czuje sie jakby byl na glodzie narkotykowym. Dreszcze, bóle
      gardła, bóle brzucha, zawroty głowy, elektryczne wstrzasy
      • suchyxxx Re: seroxat:)) 01.02.05, 18:37
        A co gadacie.Moja ciocia bierze seroxat 2 lata i na miesiąc odstawiła bo nie
        miała kasy i czuła się dobrze i odstawiła ten lek bez żadnych problemów...Teraz
        bierze znowu seroxat bo ma już kasę:) Moja mama będzie brała seroxat niedługo bo
        lekarz kazał no i ja brałem ten lek kiedyś i normalnie z niego zszedłem.Zależy
        od osoby a może lek nie uzależnia tylko do końca się nie wyleczyliście??Bo
        objawy depresji i nerwicy mogą być somatyczne więc skąd wiecie że to brak leku
        przyczynia się do waszego stanu??Może to choroba niedoleczona?
        • uri_ja Re: seroxat:)) 01.02.05, 19:00
          suchyxxx napisał:

> A co gadacie.Moja ciocia bierze seroxat 2 lata i na miesiąc odstawiła bo nie
          > miała kasy i czuła się dobrze i odstawiła ten lek bez żadnych
          problemów...Teraz
          > bierze znowu seroxat bo ma już kasę:) Moja mama będzie brała seroxat niedługo
          b
          > o
          > lekarz kazał no i ja brałem ten lek kiedyś i normalnie z niego zszedłem.Zależy
          > od osoby a może lek nie uzależnia tylko do końca się nie wyleczyliście??Bo
          > objawy depresji i nerwicy mogą być somatyczne więc skąd wiecie że to brak leku
          > przyczynia się do waszego stanu??Może to choroba niedoleczona?

trochę to, co napisałeś nielogiczne. po co cioci znowu brać seroxat, jeśli
          odstawiła bez problemu. z twego wywodu wynika, że powinna uznać się za w pełni
          wyleczoną, bo nie miała objawów somatycznych :) i Ty też :)
          • suchyxxx Re: seroxat:)) 01.02.05, 21:05
            Chodziło mi o to że objawów somatycznych ani ciocia ani ja nie
            mieliśmy.Odstawienie seroxatu było więc pestką...
            • karimaj BZDURY GADASZ 01.02.05, 21:10
              Jeżeli ciotka odstawiła seroxat to po co brała go dalej, bzdura... Ten lek
              strasznie uzależnia. U nas w Polsce nie ma seroxatu w płynie a tylko dzieki
              niemu mozna wyjść z tego "narkotyku' (ze tak to ujmę).
              • lucyna_n Re: BZDURY GADASZ 01.02.05, 21:53
                jestes pewny ze chodzi o seroxat?
      • o0oo Re: seroxat:)) 01.02.05, 22:10
        te objawy to nie jest uzaleznienie, co wypisujesz. jak nagle odstawisz, to
        jeszcze lepsze jazdy mozna miec hehe. seroxat sie powoli odstawia, a objawy
        same znikaja po pewnym czasie.
    • sam20 seroxat 01.02.05, 21:24
      brałem 2 miesiące w sumie nie jest zły pomaga i to w miare szybko, że
      uzależnia?? wszystko po czym czujemy sie lepiej uzależnia, ja nie miałem
      chwilowo kasy wiec nie kupiłem porcji nr 3 to było jakies 6 miesięcy temu, nie
      biore nic, próbuje na trzeźwo choć czasem mysle że z seroxatem było by łatwiej
      mimo wszystko nie żałuje bo jak każdy lek nieco otumani ale też mysle że na
      różnych ludzi różnie oddziaływuje
      • dr_gonzo Re: seroxat 01.02.05, 23:27
        Negatywnych informacji jest tyle bo primo przez ostatnie lata był to
        najpopularniejszy antydepresant W USA ( tak jak kiedyś Prozac ) a po drugie
        jest faktycznie uważany za SSRI który daje najcięższe ( co nie znaczy że
        ciężkie )objawy odstawienia, Ale nie uzależnia ! A na marginesie to objawy
        jakie daje Serotax lub tym bardfziej inne SSRI to pikuś w porównaniu np. z
        Effectinem/Effexorem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka