another_story 14.04.05, 12:17 Czy wypicie dwóch-trzech piw może jakoś niebezpiecznie nasilić działanie leków? Wiem, że były już takie wątki, ale nie chce mi się grzebać w archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 12:32 nie wolno, tak jak z antydepresyjnymi SSRI jeszcze jakos tam jedno piwo przejdzie od czasu do czasu, to z benzo lepiej nie lączyc. Bardzo mocno nasila sie wtedy ich dzialanie, przy wiekszych dawkach jednego i drugiego mozna dostac zapasci, ewentualnie nie za bardzo sie pamieta co sie robilo, a mozna narobic okropnych glupstw, wiec odradzam stanowczo. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 12:39 Dzięki, Lucynko, za informację. Jutro miało się odbyć oblewanie zakończenia szkoły, ale widzę, że będę się chyba musiała wykręcić. Chlip. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:01 z imprezami tez mam problem, z reguly wykrecam sie braniem antybiotykow albo symuluje i "pije" jedno piwo przez 5 godzin. Jest jeszcze mozliwosc nie brania benzo i wychylenia spokojnie toastu, ale to mi najtrudniej przychodzi. Nie jest to jednak dla mnie powod do rezygnowania z imprez, po benzo jet taki sam luz jak po alkoholu wiec w zasadzie do niczego nie jest mi on na imprezach potrzebny:) Jak tam samopoczucie przed matura? daj znac kiedy to bede trzymala kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 12:49 pewnie zależy od indywidualnej reakcji, ale mi się ostatnio po wzięciu lorafenu (się na benzo nie znam, ale on chyba też należy..?) i wypiciu parę godzin później JEDNEGO piwa włączył mało przyjemny stan dysforyczny, zaczęło mnie nosić i włączył mi się agresor. gdyby nie ktoś, z kim się poszarpałam, zbluzgałam, kto w końcu jakoś mnie uspokoił, mogłoby nie być ciekawie.. no więc nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:02 ano wlasnie,zapomnialam dodac ze jest jeszcze opcja wlaczenia sie agresji, wszystko sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:08 Ta agresja nie byłaby złym rozwiązaniem. Wreszcie dostałoby się kilku osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:13 albo Tobie samej, niestety pewnosci nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 13:29 wierz mi - ani "w trakcie", ani "po" nie jest przyjemnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 14:24 Dobrze, dobrze - przekonałyście mnie. Napisałam koleżance, że nici z imprezy. Niezbyt zręcznie to uzasadniłam, ale ona chyba nie będzie dociekać przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 14:49 ale czy koniecznie musisz pic alkohol zeby byla impreza? dlaczego rezygnujesz z powodu glupiego piwa? Powiedz ze bierzesz antybiotyk i pij soczki ale nie rezygnuj. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Benzodiazepiny a alkohol 14.04.05, 17:18 > ale czy koniecznie musisz pic alkohol zeby byla impreza? Niestety tak. Brak alkoholu poważnie obniża moje umiejętności w zakresie prowadzenia rozmowy :(. A co do nastroju przedmaturalnego - jest wisielczy. Najpierw mam ustne. Pierwszy, z angielskiego, już we wtorek (a jedyne słówko, jakie naprawdę dobrze opanowałam, brzmi "fuck"). Potem polski, 28. Pisemne zaczynają się 5 maja. Uprasza się o trzymanie kciuków i wszystkich innych palców. Z tymi u nóg włącznie. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś