Dodaj do ulubionych

Fluoksetyna

IP: *.ramtel.com.pl 06.08.02, 22:40
Witajcie! Od dwóch tygodni łykam fluoksetynę przegryzając ją Afobamem. Jak na
razie jedyne skutki tej terapii to brak lęku, apetytu i coś co w ulotce
nazwali zaburzeniami libido. Czy długo będę czekał na właściwe działanie
przeciwdepresyjne? Czy są jakieś leki, które nie powodują zaburzeń libido, a
jesli nie, to czy w miare kontynuowania terapii to minie? Czekam na Wasze
posty...Pozdrowionka...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kachna Re: Fluoksetyna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.08.02, 09:25
      Czesc,

Bralam kiedys bioxetin. Wszyscy lekarze powiedza Ci chorem, ze antydepresanty
      zaczynaja dzialac po okolo 3 tygodniach, do 6 tygodni.
      A ulotkami o dzialaniach ubocznych sie nie przejmuj, najlepiej olej je
      calkowicie :). Jesli juz odczujesz jakies dzialania uboczne, to nie wszystkie i
      nie na raz. Poza tym kazde leki maja swoje dzialania uboczne i czasem czytajac
      ulotki do innych lekow mozna sie niekiepsko przestraszyc.

Teraz biore seronil, prawie od miesiaca i dopiero od kilku dni czuje jakas
      poprawe. Mam wiecej energii.

Cierpliwosci :)) Za jakis czas Twoje lekim powinny zadzialac.

Dawaj znac jak sie czujesz, dobra?

pozdrowki,

Kachna

• arek_cz Re: Fluoksetyna 07.08.02, 11:45
      Witaj
      Ja fluoxetyne biore od stycznia. Na poczatku bylo ciezko
      - silna reakcja organizmu (torsje, wymioty dyskomfort
      fizyczny) ale to przeszlo. Niestety po pewnym czasie
      dzialanie sie zastopowalo :(
      Aktualnie biore podwojna dawke ale znow czuje ze
      przestaje dzialac. :(
      A co do dzialania antydepresyjnego - duzo zalezy od
      czlowieka, na jednych dany zwiazek dziala lepiej a na
      innych nie. Daj sobie jeszcze czas tak z 2 -3 tygodnie i
      wtedy sprobuj okreslic czy dziala.

Arek
      • Gość: john Re: Fluoksetyna IP: *.ramtel.com.pl 07.08.02, 12:38
        Witaj Arku! Chciałem zapytać jak Twoje życie intymne, bo ja po 20 mg radzę
        sobie nie najlepiej?
        • Gość: dogman Re: Fluoksetyna IP: *.lublin.mm.pl 08.08.02, 13:10
          Witam!
          Zacząłem łykać fluoksetyne 2 tyg.temu
          Praktycznie od 2 dnia poczułem zmiany,pierwsze z czym mi się to kojarzy to stan
          po słabej amfetaminie tylko sen bez problemów.
          Jeżeli zaś chodzi o seks,to nawet jest lepiej i co najwazniejsze dłużej...
          Parę lat temu przez ok. rok brałem bioxetin .Wtedy reakcja oraganizmu nie była
          tak szybka,działanie poczułem po dłuższym czasie ok.1-2 mc.Nie wiem,może się
          starzeję i organizm jest bardziej wyczulony na zmiany...
          ale co tam ,wazne ,że czuję się niezle coś jakby cały czas na lekkim haju...i
          bez zjazdów
          pozdrawiam
        • arek_cz Re: Fluoksetyna 08.08.02, 15:07
          Ja biore 40 mg i zero jesli chodzi o sprawy intymne. Moze
          po czesci to jest spowodowane iz jestem sam ale leki tez
          pewnie maja odpowiedni (czytaj zly) wplyw.

Arek
          • Gość: john Re: Fluoksetyna IP: *.ramtel.com.pl 08.08.02, 15:45
            A może zmienilibyśmy na lek, który nie ma takich sympatycznych działań... tylko
            jaki? Chyba jesteś bardziej doświadczony ode mnie więc może coś zaproponujesz?
            A jak było gdy zażywałeś inne leki? Napisz coś więcej... Serdecznie
            pozdrawiam...
            • arek_cz Re: Fluoksetyna 08.08.02, 21:48
              Z tego co wiem to wiekszosc lekow antydepresyjnych
              ma wlasnie taki nieprzyjemny wplyw.
              I jak pamietam (a biore je od 1999) wszystkie mialy taki
              wplyw.
              • Gość: jeweller Re: Fluoksetyna IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.08.02, 07:45
                arek_cz napisał:

> Z tego co wiem to wiekszosc lekow antydepresyjnych
                > ma wlasnie taki nieprzyjemny wplyw.
                > I jak pamietam (a biore je od 1999) wszystkie mialy taki
                > wplyw.

Nie potrafię porównać swoich stanów do Waszych. Ale u mnie zadziałało zupełnie
                pozytywnie. Negatywne objawy występowały przez kilka dni. Po kilku tygodniach
                miałem coś, co opisać można jak odblokowanie. I popęd i wrażenia zwielokrotniły
                się.
              • Gość: john Re: Fluoksetyna IP: *.ramtel.com.pl 09.08.02, 20:31
                Czytałem ostatnio o moclobemidzie( Aurorix Mocloxil )Podobno oprócz leczenia
                objawów fobii społecznej i depresji wpływa także na funkcje poznawcze( pamięć,
                koncentracja itd.)oraz na potencję...oczywiście pozytywnie, a przy tym nie
                powoduje wzrostu masy ciała i innych niekorzystnych objawów. Generalnie wygląda
                to obiecująco...Tylko moze lepiej najpierw poczekać na działanie fluoksetyny
                skoro zacząłem już ja brać? A tak na marginesie jak się teraz czujesz?
                • kitek1 gadaja, ze fevarin............... 10.08.02, 14:14
                  ale nie wiem,
                  czy nie sa to tylko kity,
                  przez producenta wstawiane:(
    • mroowkojad Re: Fluoksetyna 10.08.02, 19:26
      Możecie mi powiedzieć czy potrzebuję recepty na Fluoksetynę?
      • arek_cz Re: Fluoksetyna 12.08.02, 14:23
        Najpierw to czy jej potrzebujesz?
        A co do recepty to tak musisz miec.
        • Gość: john Re: Fluoksetyna IP: *.ramtel.com.pl 12.08.02, 19:00
          Witaj Arku! Jak tam po fluoxetynie...? Minęło juz trochę czasu, czy czujesz się
          lepiej? Ja chyba powoli zaczynam wracac do zdrowia choć nie czuję jeszcze
          jakiejś spektakularnej poprawy.Najwazniejsze, że ustąpoł lęk... Napisz coś
          więcej. A może zmieniłeś leki...?
          • arek_cz Re: Fluoksetyna 15.08.02, 14:17
            Coz w moim przypadku jest roznie. Wachania nastrojow sa
            jak sinusoida ale coraz wieksza jest ta czesc ujemna :(
            Lekow nie zmienilem bo na wizyte ide za kilka tygodni.
            • Gość: Noone Re: Fluoksetyna IP: *.retsat1.com.pl 15.08.02, 20:42
              Doradzacie tu sobie jak emeryci. Może się jeszcze spotkacie w parku i
              powymieniacie tabletkami? Teraz na serio. Reakcja na lek u każdego może być
              inna, więc nie ma co zwracać uwagę na to, czy ktoś inny czuje się bosko i
              zamienia się w ogiera, czy przeciwnie.Radzę obserwować siebie. Niestety
              większość leków wpływających na układ nerwowy ma działania niepożądane, pośród
              których osłabienie libido to naprawdę mniejszy problem [NIE znaczy to,że te
              działania MUSZĄ wystąpić!, więc NIE TRZEBA się ich panicznie obawiać, ale nie
              można ostrzeżeń o nich olewać, jak tu doradzał jeden z gości ].Poza tym sam
              stan depresji zasadniczo gwarantuje osłabienie popędu. Rzeczywiście, leki
              przeciwdepresyjne są takie, że na efekt trzeba poczekać. Potem można zastanowić
              się nad zmianą ( owszem, na Aurorix albo Sulpiryd ) -ale z lekarzem, nie
              kumplami z sieci [chyba,że są lekarzami lub farmaceutami ;o)] Wszystkie leki z
              tej grupy są na receptę. Aha; nie polecam (łagodnie mówiąc) jednoczesnego
              zażywania fluoksetyny i Afobamu; może się zwiększyc ryzyko wystąpienia działań
              niepożadanych, w tym działania depresyjnego [ co wprawdzie nie jest tak
              zupełnie jednoznaczne z pogłębieniem depresji jako choroby, ale nie chcę
              zawracać gitary fachowymi faktami i zagracać serwer kilometrowymi
              wypowiedziami ;) ]. Poza tym polecam duzo słońca albo przetwory z dziurawca
              [jednak podczas stosowania tychże słońca unikać należy - lepiej brać w
              pochmurne dni]- to dla entuzjastów natury :o) [mnie pomaga]
              • Gość: Zuza Re: Fluoksetyna IP: *.abo.wanadoo.fr 15.08.02, 21:40
                Oje, ale sie madrzysz, a ludzia chca pogadac, powymieniac doswiadczenia. Co
                innego teoria, o ktorej piszesz Ty, rozsadnie zreszta, a co innego jak co u
                kogo dziala i jak inni ludzie sobie radza. Wiadomo, ze kazdy pisze o swoich
                osobistych przezyciach a nie udziela porady lekarskiej.
                Ciekawa jestem, jak czesto chodzicie do lekarza. Ja dostaje recepte na leki na
                miesiac i co miesiac obowiazkowo musze zglosic sie do swojego lekarza. W czasie
                wizyty lekarz wypytuje sie o samopoczucie, zaobserwowane niekorzystne i niemile
                efekty, bada moje odruchy (mloteczkiem w kolanko), wazy mnie, mierzy cisnienie.
                Kiedy pierwszy lek po poczatkowej poprawie przestal dzialac - sinusoida jak u
                Arka_cz - zmienil mi na inny lek (mialam tez do wyboru zwiekszenie dawki
                poprzedniego). Ten nowy spisywal znacznie lepiej, chociaz libido siadlo mi z
                poczatku jeszcze bardziej. Lekarz pytal sie, czy bardzo mi to przeszkadza. Dla
                mnie nie byl to wielki problem - dziewczynom z pewnoscia jest latwiej. A tu po
                3 miesiacach libido sie poprawilo i jest teraz normalnie. Wydaje mi sie, ze
                obnizone libido nie jest najgorszym efektem ubocznym, o ile lek poza tym dziala
                dobrze i leczenie przynosi efekty. Z byle jakim libido tez mozna czerpac pewna
                przyjemnosc z seksu, o ile sie czlowiek nie przejmuje i partner sie nie
                przejmuje. John, jezeli masz problem ze wzwodem, to mozesz zaspokoic partnerke
                metodami innymi niz tradycyjne.

pozdrawiam i zycze powodzenia w leczeniub
    • Gość: zdrowie Re: Fluoksetyna IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 15.08.02, 22:22
      bierz SEROXAT
      2 miesiące i po bólu!
      • Gość: ^ Re: Fluoksetyna IP: *.retsat1.com.pl 16.08.02, 21:14
        Sorry, już się nie będę mądrzył
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka