Dodaj do ulubionych

FAARMACEUTAAA

18.10.05, 22:04
Kurde z głową coraz gorzej,a potrzebuje gotowy sposób na bimber.
Czyli domowy sposób otrzymywania nortriptyliny /cholera nie zarejestrowana w
Polsce- oszczędność na 1 pudełku ok 100 zł/,
mógłby być też MOBAN /molindon/,bardzo fajny neuroleptyk, nie jakieś tam
wstrętne krajowe paskudztwo /zarejestrowany tylko w USA/-oszczędność na jednym
opakowaniu też ok 100 zł. Apteki z tkzw.importem docelowym lepiej niech się
zajmą zwalczaniem bakterii./bo świrus komputerowy to mają chyba w dupie/
Obserwuj wątek
    • 10_sekund Re: FAARMACEUTAAAAA 18.10.05, 22:09
      ps. Wzory strukturalne to ja mam ,niestety odkąd napisałem ,
      że chemiczka jest .......
      w szkole miałem juz same kłopoty, zajałem się elektroniką i budową nadajników i
      takich tam.
      Przydałby się też lek przeciwwirusowy dla babci - sprzedałbym na czarnym rynku,
      • suchyxxx Re: FAARMACEUTAAAAA 18.10.05, 22:15
        A nie boisz się że stworzone tabletki będą za silne albo że każda będzie miała
        inną dawkę? Trudno jest zrobić jednakowe tabletki i może się okazać że takie
        branie niestabilnych dawek źle się skonczy.Skąd weźmiesz składniki na produkcję?
        • 10_sekund Re: FAARMACEUTAAAAA 18.10.05, 22:50
          jest już dwóch ochotników
          • 10_sekund Re: FAARMACEUTAAAAA 21.10.05, 21:03
            coo tylko dwóch ?!!
            • aneta01a Re: FAARMACEUTAAAAA 21.10.05, 21:08
              Do bimbru jestem trzecia, ale po co? Tam, gdzie pracuję, przechowują spirytus w
              butlach wielkości gąsiorów. Łatwo podprowadzić, mam z obsługą swoje uklady. A
              potem tylko rozcieńczyć...iiiii
            • hasanet Re: FAARMACEUTAAAAA 21.10.05, 21:10
              Ten Forum jest chory!!!
              • 10_sekund Re: FAARMACEUTAAAAA 22.10.05, 09:39
                a nie ma zatorów, tzn czy są zatory,żeby oprożnić te
                • 10_sekund Re: FAARMACEUTAAAAA 22.10.05, 09:59
                  poważmie-cenowych,technicznych,psychicznych-sprawnosć w czytaniu liczeniu
                  i zdobywaniu prefabrykatów,odczynnikow, w aptekach to przeważnie zdrowi chyba
                  pracują, może kiedys...

pewnie każdy ma receptę, może trzeba założyć kuchnię dla ubogich,albo biuro podróży,
                  zajmę się może elektroniką i zrobię jakis aparat do elektrowstrząsów z mniejszym
                  napięciem, żeby można było sobie zrobic bez utraty przytomnosci- bardzo dobre na
                  depresje i myślenie / i trzy ostatnie posty przeniose na forum humorum, założe
                  nowy wątek /kończę, właśnie kopiuję windowsa,i ktos puka cholercia...
                  • hasanet Re: FAARMACEUTAAAAA 22.10.05, 16:03
                    10_sekund napisał:

> ktos puka cholercia...
                    Jak zwykle nie w porę albo niewłaściwa osoba. K..a! Jestem niewierząca.
                • hasanet Re: FAARMACEUTAAAAA 22.10.05, 16:00
                  Są, ale da się przejść.
                  • 10_sekund Re: FAARMACEUTAAAAA 24.10.05, 18:25
                    "bimber" bardo drogi,a coraz trudniej o recepty.Zawsze byłem ciekawy,czy
                    wytworzenie lekarstwa z gotowych substratów jest tak samo łatwe jak zrobienie
                    wzmacniacza ,albo amatorskiego ee nadajnika na krótkie fale.
                    Kiedyś w czsach grzesznej młodości,widzialem jak się robi heroinę za pomocą
                    lyżeczki, dwóch odczynników i zapalniczki- to oczywiście bardzo dawne czasy i
                    straszny prymityw, ale biorąc pod uwagę precyzję z jaka ,będąc jedynie
                    amatorem,zrobiłem kiedyś odbornik UKF/FM ,i jak fajnie grał /prawie hi
                    fi/,myslę,że zrobienie bezpiecznej aspiryny , według farmaceutycznego schematu
                    ,na własną rękę, nie jest zabronione żadnym prawem.
                    • 10_sekund Re: FAARMACEUTAAAAA 24.10.05, 18:58
                      polska generyczna amitriptylina pełnopłatnie kosztuje ok 10zł za opakowanie,
                      firmowa amitriptylina pod nazwą Saroten sprowadzona z za granicy z Apteki -docelowo
                      kosztuje ok 100 zł za opakowanie.Wiele leków w polsce jest dostępnych tylko pod
                      nazwą firmową ,są zagraniczne i niekiedy pelnopłatne.
                      Również wiele dobrych leków nie jest wcale w Polsce zarejestrowanych,mozna sobie
                      o nich tylko pomarzyć.Procedura sprowadzania docelowego stała się tak
                      skomplikowana,że w praktyce nie jest stosowana,chociaż są takie apteki,chyba dla
                      milionerów,którym jeszcze lekarz ma odwagę zapisać lek spoza krajowej
                      listy/dziwactwo ?/
                      Wynika z tego ,że płacimy za nazwę firmy, a rzeczywista cena leku generycznego ,
                      jest ok 10x mniejsza.Zawsze ciekawiło mnie,czy mozna sobie samemu założyć taki
                      "warsztacik" i wyprodukować sobie tanią aptekę na własne potrzeby ? :).
                      Kurde, brzuch mnie boli,bo zjadłem niświeży bigos...
                      • hasanet Re: FAARMACEUTAAAAA 24.10.05, 19:27
                        10_sekund napisał:

> Kurde, brzuch mnie boli,bo zjadłem niświeży bigos...
                        Ja dla odmiany nienawidzę odgrzewanych klusek szczególnie z kapustą i grzybami.
                        Szkodzą mi na żołądek, ale łykam, dla dobra rzodzinnych obiadków. Przestanę, bo
                        czuję, że za bardzo mi ciążą na wątrobie.
                        • 10_sekund Re: w szpitaluuu ! 24.10.05, 19:30
                          niedomyty kieliszeczek z resztkami jakiegoś swińskiego proszku,
                          w którym pływała na wpół rozpuszczona kapsulka doxepinu
                          • zoltanek Re: w szpitaluuu ! 24.10.05, 22:36
                            nie pierwszy z Ciebie młody farmaceuta(powinny być takie zestawy dla
                            jajogłowych dzieciaków). jest w necie stronka, na której można znaleść opisy
                            syntezy większości specyfików, w domciu, popijając piwko

a z tą heroiną to chyba przesadziłeś...... chyba, że jednym ze skłądników była
                            sproszkowana heroina, a drugim woda destylowana, zapalniczka do podgrzania i w
                            IV

• 10_sekund Re: można adresik tej stronki na priv ? 26.10.05, 01:13
                              • 10_sekund Re: jak podzdrowieję 26.10.05, 18:38
                                zaczynam się uczyć
                                tylko jak pójść po łopatę i odkopać się ?
                                • aneta01a Re: jak podzdrowieję 26.10.05, 18:43
                                  Trzeba przywołać Marentę. Zdobyła w tej mierze pewne doświadczenia, pomoże. A
                                  ja co grubsze głazy odrzucę gołymi rękoma, aby Cię ratować.
                                  Aneta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka