Dodaj do ulubionych

leki przeciwlękowe

05.12.05, 15:34
Czytałem, że przeciw fobiom można stosować leki antydepresyjne. Czy znacie
jakiś dobry, po którym nie odczuwamy wogóle strachu?
Obserwuj wątek
    • krecik86 Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 15:36
      Dodam jeszcze, że i tak mam depresje :P Ale to jest nic w porównaniu z tą
      fobią. Fobia społeczna jakby się ktoś pytał.
      • carlabruni Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 16:55
        a to chyba raczej jest tak, ze antydepres są też lekami przeciwlękowymi.
        • tarja30 Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 17:02

ja na fobie i lęki biore cipramil
          • suchyxxx Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 17:12
            głównie sprawdzają się tu leki z grupy ssri czyli min:
            cital,seroxat,asentra,fevarin,fluoxetyna itp. Mi osobiście bardzo pomóg seroxzat
            na fobię
          • krecik86 Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 17:19
            Jak sie czujesz po tym lekarstwie?
            • suchyxxx Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 17:22
              Ja? Po seroxacie wspaniale ale powiem Ci coś.Lek ten dopiero działa na lęki i
              wogóle na nerwy dopiero najwcześniej po miesiącu a nawet po półtora
              miesiąca.Jeżeli do tego czasu wytrzymasz to potem będzie rewelacja.Mi nawet 10mg
              pomaga zwłaszcza na strach przed społeczeństwem:) Tylko jak pisałem że przez
              miesiąc możesz czuć wiele objawów ubocznych w tym senność,nerwy,trochę większy
              czasami strach i ogólnie problemy z porannym wstawaniem i wiele snów niekiedy
              smutnych ale to przechodzi po czasie i jest wporzo
              • krecik86 Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 17:27
                spoko 7 lat wytrzymałem, wytrzymie i 1,5 miesiąca :D hehe Zapisze się do
                psychiatry i myślę, mam nadzieje że coś takiego mi przepisze
                lepiej zapisać się płatnie czy z ubezpieczenia. Chcę przy pierwszej wizycie
                dostać ten lek, jak najszybciej bo teraz byłby w miarę spokojny okres na
                zażywanie tego.
                • suchyxxx Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 17:32
                  To prywatnie-średnio 100 zeta wizyta ale wysłucha,nie zbędzie cie i powinna albo
                  powinien dać ci to co chcesz.Zresztą z tym lekiem nie ma problemu bo sporo go
                  osób przepisuje i nadaje się dla młodzieży jak i starszych osób.Nadaje się
                  świetnie na lęki.Jednak mimo to zaproponuj lekarzowi że słyszałeś o tym leku i
                  czy może ci go dać.Spytaj się też go czy nie da ci innego bo wiesz ja lekarzem
                  nie jestem ale seroxat na mnie działa świetnie po jakimś czasie
                  • insignificant Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 20:22
                    i uważasz suchy,ze ten lek wyleczy Cie z fobii? ja raczej w to watpie,nabralem
                    sie juz roznych lekow i nie wyleczyly mnie przy tym maja one wiele objawow
                    ubocznych.tłumią tylko objawy jednak nie usuwaja problemu wewnętrznego ktory to
                    spowodował.mi się wydaje,ze lekiem mozna sie wesprzec aby bylo łatwiej podjac
                    psychotarapie,leki+psychotarapia przynosi trwale efekty, wtym glownie
                    psychoterapia.zamierzam się wlasnie poddac tejze, tylko sęk w tym czy natrafie
                    na odpowiednia osobe,ale tym nie mozna sie przejmowac bo wlasnie nerwicowcy maja
                    pelno obaw i to przeszkadza w zmianie myslenia.ja biore obecnie cloranxen ktory
                    jest ponoc uzalezniajacy wiec sporobuje go odstawic za wczasu,dodatkowo aurex-
                    ten lek jest ponoc swietny oraz trzeci lek ktory mial mi pomagac zasnac lerivon
                    i powiem Ci ze wcale nie czuje sie wyleczony..do tego mam rozne objawy uboczne
                    na zmiane,cos tam niby stlumilo ale w kontatkach spolecznych nadal czuje jakis
                    niepokoj i pojawia sie pustka w glowie,mieszaja mi sie mysli,nie wiem czy z
                    czasem to minie za pomoca samych lekow,chyba jednak tak nie będzie dlatego wole
                    sie wesprzec terapia,leki nie sa wyjsciem na wiecznosc one tylko moga wspomoc
                    leczenie pamietajcie o tym.pozdrawiam
                    • zomiren Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 22:25
                      Spamilan
                      • suchyxxx Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 22:39
                        Ja się wyleczyłem z fobii społecznej już jakiś czas temu.Powróciłem do stanu
                        sprzed choroby więc jednak leki pomagają
                        • insignificant Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 23:54
                          terapia jest zbędna Twoim zdaniem tak?
                          bo ja sie po lekach raz czuje lepiej,a czasem tak jak wczesniej i mnie
                          zastanawia czy pozniej juz będzie dobrze caly czas.
                          • hasanet Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 05:08
                            insignificant napisał:

> ja sie po lekach raz czuje lepiej,a czasem tak jak wczesniej i mnie
                            > zastanawia czy pozniej juz będzie dobrze caly czas.
                            Nie chcę Cię martwić, Ins, ale tak dobrze nie ma.
                    • lucyna_n Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 10:31
                      Insigni, mądrze gadasz.
                  • insignificant Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 00:01
                    pytanie bylo do suchego heh
          • insignificant Re: leki przeciwlękowe 05.12.05, 23:59
            cipramil czyli inaczej aurex,leki miewaja rozne nazwy handlowe.zazywam go i
            czuje jego dzialanie z tym,ze z poczatku uboczne objawy moga wystapic.
            • insignificant Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 00:00
              krecik u Ciebie tez bylo tak ,ze czasem czules sie gorzej mimo zazywania leku?
              • hasanet Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 05:11
                Nie mnie pytasz, ale odpowiem. Odkąd ja kieruję leczeniem, a psychia pomaga,
                jest nieźle. Dużo lepiej niż gdy było odwrotnie.
              • krecik86 Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 15:39
                ja nie zazywalem jeszcze zadnego leku No moze oprocz deprim i kropli dr Bacha,
                ktore obecnie teraz zazywam No ale tego nie mozna nazwac lekami :D
    • dorcia1974 Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 10:08
      seroxat jest super na leki!sama brałam i polecam
      • suchyxxx Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 10:33
        Ja też polecam seroxat!! A czy ja powiedziałem gdzieś że terapia jest zbędna?
        Napewno nie miałem tego na myśli
        • insignificant Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 11:01
          jestem senny paradoksalnie w dzień,a w nocy mam trudności z zasnieciem.odstawic
          lerivon bo to chyba jego sprawka,jak myslicie?
        • krecik86 Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 15:47
          no to chyba zaseguruje lekarzowi ten lek
          Mam tylko nadzieje, że nie wyjdę bez niczego jak to miało miejsce przy mojej
          pierwszej wizycie...
          • insignificant Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 15:53
            chyba nie czytacie wszystkich postów :/ heh
            • insignificant Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 15:56
              krecik wez aurex i sprawdz,a cloranxen to uzalezniajacy lek,'przytłumiacz'
              • krecik86 Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 16:15
                mi chodzi o seroxat ten chcialbym wziac chyba Jeszcze sprawdze ten aurex co
                mowisz
      • lucyna_n Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 11:14
        jak dla kogo...
        • suchyxxx Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 11:20
          Lerivon przez pierwsze 2 tygodnie powoduje senność niesamowitą ale potem to
          troch mija.Z drugiej strony poradź się lekarza bo może głupie zmniejszenie dawki
          tego leku pomoże?
          • insignificant Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 13:06
            sam nie wiem juz czy to lerivon czy ten glupi benzo cloranxen
    • insignificant Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 13:07
      robimy zaklady Cloranxen/Lerivon :)
      • krecik86 Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 15:38
        daje 10 dolców na Lerivon :D
        ne no zartuje, nie mam pojecia...
      • hasanet Re: leki przeciwlękowe 06.12.05, 15:42
        cloran jest w porządku, lerivon do d..y.
        • oskar53 Re: leki przeciwlękowe 07.12.05, 08:34
          W dzień mi się spać chce, a w nocy po wysokiej dawce wieczornej jestem żwawy
          jak polująca sówka ;)
          Generalnie do kitu jest...
    • hasanet Re: leki przeciwlękowe 07.12.05, 08:51
      W alko zaklęto odwagę, powiem więcej - brawurę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka