Dodaj do ulubionych

pytanie do znawców rumunek

20.12.05, 23:42
Mam takie zdanie:
Her hair is red like a Romanian's and her hands are large
Czy ktos mi może to wytlumaczyć.Przetlumaczyć sam potrafię. Chyba.
Swoją drogą - jeśli jest tak jak wyżej - zapowiada się niezly wątek
romantyczny.
Pędzę do pracy a wy myślcie
Baran baranem, a k_aję na droge medykalizacji wiodę. Pstyczek i Anna-Rolly-
Polly jest są ze mnie dumni!
Obserwuj wątek
    • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 20.12.05, 23:49
      Na medykamenty sie zgodze, ale tylko z tego Twojego targu, ma którym ruskie
      baby sprzedaja citale spod biustonoszy.
      • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 20.12.05, 23:53
        k_aja napisała:

> Na medykamenty sie zgodze, ale tylko z tego Twojego targu, ma którym ruskie
        > baby sprzedaja citale spod biustonoszy.

Pogrążasz mnie. Tlumaczyć, tlumaczyć...
        • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:01
          :) No dobra, przyznam że zawiodłeś mnie na drogę cnoty.
          • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:05
            k_aja napisała:

> :) No dobra, przyznam że zawiodłeś mnie na drogę cnoty.

Juz pólnoc! O rety! Uciekam, bo z karocy zrobi sie dynia itd. Wracam za kwadrans
    • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:40
      jesteś?
      • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:42
        Jestem
        • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:44
          Chyba czujesz sie lepiej, co?
          • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:45
            Dzis zdecydowanie tak. Dzięki za wsparcie.
            • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:48
              Ale to może dlatego, że zasnęłam dziś o 10 rano i spałam calutki dzień. Nie
              chciało mi się brać wczoraj genialnego relanium.
              • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:50
                k_aja napisała:

> Ale to może dlatego, że zasnęłam dziś o 10 rano i spałam calutki dzień. Nie
                > chciało mi się brać wczoraj genialnego relanium.

Ale wczoraj się tu nie bylo,prawda?
            • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:50
              Ej tam. Wspiera to lucyna. Jestem na tym forum 4 dni i już mam ludzi gdzieś. To
              taka niezrozumiala gra. Zwykle rzadko ktoś mówi ci takie rzeczy. Więc w
              pierwszej chwili jesteś oszolomiona,no a później obojętniejesz. A Lucyna twardo
              swoje.Są tez i inni.
              Ale naprawde mi milo,ze ci lepiej
              • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 00:56
                Wczoraj wybrałam się do tej genialnej lekarki, a potem już jakoś mi się nie
                chciało uruchamiać kompa. Poza tym trochę zasiedziałam się w mieście. Taki
                jazzowy wieczorek.
                Jesteś tu od 4 dni? Myślałam ześ zadomowiony.
                A tak swoją drogą do jestem dziś nieźle otumaniona. Niezłe uczucie.
                • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:03
                  No to jak chadzasz na jazzowe wieczorki, to już super. To znaczy że twój stupor
                  dolorosis minął.
                  Mnie już od dawna depresja mnie nie nękała (dzięki lekowi). Ale za to zadal mam
                  stany maniakalne. I hipomaniakalne. To gorsze od dolów, bo nie kontrolujesz
                  siebie i robisz straszne bzdury.
                  Na tej hipomanii dlugo jechalem.Bo dostarcza ogromnych mocy komputacyjnych.
                  Doktorat pisalem w tepie 5 str na godz. I tak 3 godz, a potem caly dziń leżalem
                  nieprzytomny.
                  Aż wyhodowalem bestię
                  • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:09
                    Tylko ja nadal nic nie robię. Wczoraj mnie wyciągnął mój facet, bo chyba go w
                    końcu sumienie ruszyło. Nawet niezły spacerek nocny zaliczyliśmy po różnych
                    zakątkach miasta. I ta lekarka nieźle mi humor poprawiła z relanium, które niby
                    nie uzależnia. Ale za to odkąd diś wstałam, jedyny wysiłek na który się
                    zdobyłam to komputer i czytanie dowcipów. No herbatę też zrobiłam. Telefon
                    nadal mam wyłączony, bo rozmawiać z nikim nie mam siły. Ale ten stan lekkiego
                    otumanienia, gdy w głowie zupełna pustka, w sumie mi dziś odpowiada. Nie wiem
                    skąd się wziął, ale dochodzić nie będę.
                    • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:15
                      jestemjuż,juz czytam
                    • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:17
                      Ceterum censeo - wygląda to na nicdobrego.
                      Powinnaś wziąć normalne leki. Np. SSRI, to grupa prozacowa.
                      A - powiedz mi - od kiedy tak masz?
                      • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:18
                        Stan taki jak dziś, czy ogólne zniechęcenie i nicnierobienie?
                        • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:21
                          k_aja napisała:

> Stan taki jak dziś, czy ogólne zniechęcenie i nicnierobienie?
                          No daj spokój! Oczywiście że chodzi o ... z... i n....
                          • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:28
                            Depresyjna jestem od lat. Lepiej się chyba czuję jedynie latem pod warunkiem,
                            że siedzę cały czas na słońcu. Bioxetin przez ponad rok, wcześniej coś jeszcze,
                            ale pamięć mnie zawodzi, ostatnio przez 9 miesięcy był efectin, ale
                            nieefektywny się okazał.
                            No dobra, prawdziwe dno osiągam od ponad miesiąca. Wyjście z domu graniczy z
                            cudem już bodaj od września. Z psem spaceruję jedynie w środku nocy, bo i ludzi
                            nie ma w okolicy. Wczoraj mój miły siłą mnie wycignął i upchał w taxi. A po
                            wizycie u bodaj ostatniej czynnej poradni lekarskiej zabrał mnie w miasto.
                            • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:31
                              I co zamierzasz? Wiem że nic. Ale chodzi o to żebyś troche ruszyla glową. Jeśli
                              na forum pisalaś poważnie o 11 p itd, to nie jest dobrze,wiesz?
                              W ogóle to nie wiem, czy chcesz na te smutne tematy rozmawiać.
                              • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:37
                                11 jak nic. Blok jeszcze od czasów Gierka stoi. Wiem, że dziś jestem
                                odkorowana, ale myślę, że wstać kiedyś trzeba. Tylko jak idę do lekarza, to
                                nawet gadać mi się nie chce. Wczoraj byłam u zwykłej lekarki i tylko po coś na
                                sen, bo czasem mam wrazenie, że o depresji więcej wiedzą ludzie nią dotknięci
                                niż większość lekarzy. Dobra, chodziło mi o to, że jeszcze mi nigdy leki na
                                dobrą sprawę nie pomogły. A przez pierwsze tygonie chodziłam do tyłu.
                                • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:39
                                  No ale w ten sposób to sie doigrasz. I tak prędzej czy później wypie.. cie z
                                  pracy, chyba że jesteś heleną luczywo
                                  • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:41
                                    Dobre
                                    • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:44
                                      k_aja napisała:

> Dobre

Nie odpuszczę. W jakim mieście mieszkasz? Nie bój, nie będę cię nawiedzal.
                                      Pytam sie bo może byś poszlado normalnego porządnego doktora.A więc taksówki,
                                      bloki, niech pomyślę...
                                  • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:43
                                    Ale masz rację. Tylko jak mam się zebrać? Bo mi brakuje koncepcji. Lekarzy nie
                                    znoszę z całego serca. Za dużo wśród nich znajomych. Poza tym, to naprawde coś
                                    się we mnie robi jak mam do nich iść albo rozmawiać.
                                    • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:45
                                      To może na hipnozę albo wykrywacz klamstw. Bo na elektroowstrząsach i tak
                                      skończysz
                                      • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:47
                                        Ale czemu na wariograf? A alektrowstrząsy chyba mnie nie pociągają. Wolę
                                        lobotomię.
                                        • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:50
                                          Ci co nie nadaja sie na leki,mają elektrowstrząsy. Normalnie.
                                      • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:49
                                        Śpij se śpija. Zara ja pójdę spać!
                                        • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:51
                                          No dobra, wiem że komunikatywna dzis nie jestem. I pisałam już, że mnoże
                                          problemy. Wciąż mam nadzieję, że to samo przejdzie skoro i samo przyszło.
                                          Żartuję. Coś wymyślę. A Ty jak się zebrałeś do lekarza?
                                          • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:57
                                            ja jestem pod op. med.
                                            Sluchaj K_ nie będę cię dzisiaj męczyl. Idźmy do wyra (w sensie ty z psem a ja
                                            z żoną i z dzieckiem), a jak będziesz komunikatywna, daj znać.Mój mail
                                            bambomurzynzafryko@wp.pl
                                            Dasz sobie radę?
                                            • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:59
                                              Spokojnie. Dziekuję za pogawędkę. Dobrze mi zrobiła. A skąd wiesz, że z psem
                                              sypiam? Swoja drogą nieźle mała grzeje :)
                                              • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 02:01
                                                Moja też. Dobranoc!
                                                • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 02:02
                                                  Miłych snów
                  • kouklara30 Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:16

widze ze nie tylko ja nie spie.

w jakis pokrecony sposob to forum mi pomaga. powoli wychodze z dolka poczytujac
                    je sobie od czasu do czasu. to chyba lepsze niz grupa wsparcia.
                    przynajmniej od czasu do czasu wpada sie na trop czerwonowlosej Rity o duzych
                    dloniach i malych wargach :))
                    • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:19
                      Cze kouklara, no ladnie,ladnie!
                      • kouklara30 Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:24

wybaczcie to wtracenie sie w dialog. nie moglam sie powstrzymac :)
                        a teraz znikam na z gory upatrzona pozycje moze uda mi sie zasnac przed 3.00
                        dobrej nocy

• bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:25
                          pozdr kou
    • bambomurzynzafryko Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:27
      k-aja?
      • k_aja Re: pytanie do znawców rumunek 21.12.05, 01:29
        Wczesniej odp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka