agulek30 21.12.05, 00:42 a czy ktos z Was próbował z NLP pozbyc sie fobii społecznej ? Praktycy NLP zapewniają ,ze jest to bardzo skuteczna i szybka metod , ktoś cos wie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiaaatek1 Re: NLP ?? 21.02.06, 10:07 próbowałam,pani psycholog stosowała wobec mnie te sztuczki i czułam się wtedy jak słoń w składzie porcelany,który na szybkiego próbuje zmieniać swoje życie starając się zapomnieć i nie myśleć o przeszłości.byłam w biegu,spotykałam się z ludźmi,których ledwie znałam i przez to zdołowałam się jeszcze bardziej,bo nie byłam przygotowana na głęboka wodę-nagłe zderzenie fobika z towarzystwem.teraz jestem na terapii,na której terapeutka często powtarza''daj sobie czas,przemyśl'',nic na chura. Odpowiedz Link Zgłoś
pokii Re: NLP ?? 21.02.06, 11:10 wydaje mi sie że jest to dość żadko spotykana metoda w terapii różnych fobii czy nerwic... ja spotkałem się z nią w biznesie, używa się jej do mocnejszego oddziaływania na klijenta :). Z tego co wiem to jest w tej dziedzinie dośc skuteczna. Kwiaatku, pewnie zle trafiles ... w kazdym razie nie dyskredytowałbym tej metody na podstawie jednej tylko nie udanej próby. Zostawiam jeszcze link do jednego z bardziej znanych specjalistów od NLP w Polsce, Andrzeja Batko (był kiedyś w TVN Style gdzie pokazywał rózne NLP-owskie tricki ;) i wyprowadzał kogos z hydro-fobii). Na stronce jest sporo materiałow wiec mozna się cos niecos dowiedzieć o nlp. www.nlp.pl/_index/index.php powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś