05.02.06, 11:28
Droga Tarjo.Powiadasz że nie masz sił po seroxacie i nic Ci się nie chce?A
bierzesz jakiś inny uspokajacz typu xanax?Bo wpadłem na pomysł że to może wina
uspokajacza który być może bierzesz.Odstaw ten xanax a zobaczysz po 2-3 dniach
jak Ci się zachce.Ja wziołem wczoraj w nocy xanax bo spać nie mogłem i po nim
zasnołem ale dzisiaj nic mi się nie chce i jestem w fatalnym nastroju a w
dodatku czuję się źle i niedobrze mi.Przypuszczam że xanax brany nawet
doraźnie powoduje obniżenie sprawności fizyczno-intelektualnej więc jak to
bierzesz to masz odpowiedź dlaczego tak się czujesz-w tym wypadku to nie wina
seroxatu a xanax bierz tylko w sytuacjach awaryjnych-czyt. bardzo żadko:)
Obserwuj wątek
    • iii10 Re: Do Tarji 05.02.06, 11:37
      ja to nie tarja, ale mam do Ciebie pytanie. Czy podczas brania leków zdarza Ci
      sie dół i czujesz że depresja wraca (tak jak u mnie spowodowana jakimś np
      wydarzeniem), czy lek zabezpiecza Cie przed tym?
    • bambomurzynzafryko Re: Do Tarji 05.02.06, 11:41
      wziąłem
      zasnąłem
      rzadko
      • suchyxxx Re: Do Tarji 05.02.06, 11:48
        Tak po lekach zdarza się dzień w którym mam dołki ale po dłuższym braniu leków
        dołki znikają na dobre i pojawiają się naprawdę rzadko.Jednak do póki ma się
        dołki biorąc leki,trzeba je brać aż dołki kiedyś znikną.Chyba jakoś tak.Bambo
        dzięki za poprawienie mojej gramatyki-ostatnio popełniam sporo błędów
        gramatycznych;p
        • iii10 Re: Do Tarji 05.02.06, 13:01
          czyli jak np będe miała dołki raz w miesiącu to już na zawsze musze brać leki,
          bo moje złe chwile wiąrzą sie ściśle z określonym zdarzeniem i sytuacją i wiem
          że do póki nie poukładam sobie tego sama w głowie to to będzie wracało.
          • mgla_jedwabna Re: Do Tarji 05.02.06, 16:28
            ale na PMS lepiej robi ciepla herbatka i dobry film, a do tego czekolada, niz
            antydepresanty...;)
        • lucyna_n Re: Do Tarji 05.02.06, 13:17
          ortograficznych
          • suchyxxx Re: Do Tarji 05.02.06, 14:03
            dołek raz czy dwa w miesioncu to normalne zjawisko wienc nie bendziesz musiała
            brać lekuw do konca rzycia;p Chodzi mi głuwnie o to rze podczas dnia morzna mieć
            zmienny bardzo nastruj co toważyszy depresją i nerwicą.Jak się bieże leki to
            takie hóśtawki som ale po ilóś miesioncach zanikajom i wtedy znaczy rze jesteś
            stabilniejsza emocjonalnie i wszystko idzie w dobrym kierónkó
            • tarja30 Re: Do Tarji 05.02.06, 14:21

dzis czuje smutek

i nie chce mi sie pisac zeby znowu nie nazwano mnie idiotka
              • iii10 Re: Do Tarji 05.02.06, 14:48
                nie przejmuj sie na tym forum są ludzie którzy żyja wkurzaniem innych, olej
                ich. Mi też dziś jest smutno, tak więc nie jesteś sama. Pozdrawiam Cię
            • bambomurzynzafryko Re: Do Tarji 05.02.06, 15:13
              Nie sądaj się Suchy! Ortografia twórcza to nic złego, a dzisiaj - w dobie
              edytorów tekstu - można jakoś sobie poradzić nawet wtedy, kiedy wymagane są
              normy powszechne i oficjalne. Ja też robię masę błędów, bo jestem dysgrafikiem,
              ale zawsze, jak nachodzi mnie jakaś wątpliwość, ruszam dupę i sięgam po
              słownik. Po pewnym czasie to przynosi rezultaty. A ty jeszcze młody jesteś,
              dziecię, szczeniak. Więc na pewno sie nauczysz i będziesz pracował jako
              nauczyciel polskiego w ogólu.
              • bambomurzynzafryko Re: Do Tarji 05.02.06, 15:14
                nie łam sobie głowy, miało być - nie dąsaj
    • tarja30 Re: Do Tarji 05.02.06, 14:47

a xanax z cipramilem nie powodowal u mnie oslabienie

wiec stawiam ze to wina seroxatu+odstawienia nagle cipramilu
      • betka-b Re: Do Tarji 05.02.06, 15:20
        No i Tarja ,3 razy dziennie xanax musi ululac a nie pobudzic do dzialania
        • tarja30 Re: Do Tarji 05.02.06, 15:27
          betka-b napisała:

> No i Tarja ,3 razy dziennie xanax musi ululac a nie pobudzic do dzialania

jest bez roznicy czy wezme raz xanax czy 3 razy
          • betka-b Re: Do Tarji 05.02.06, 15:29
            to po co bierzesz az 3 ray?Ja mysle podobnie o moim lorafenie czy caly czy pol
            i czy pare razy czy raz jak ma mnie dopasc lek to i tak dopada(mialam tak
            tysiac razy) wiec nie biore juz wiecej niz pol i tylko raz -i widze ,ze jestem
            mniej zmeczona.Moze sprobuj ograniczyc.Pozdrawiam!!!!
            • tarja30 Re: Do Tarji 05.02.06, 15:36
              betka-b napisała:

> to po co bierzesz az 3 ray?Ja mysle podobnie o moim lorafenie czy caly czy
              pol
              >
              > i czy pare razy czy raz jak ma mnie dopasc lek to i tak dopada(mialam tak
              > tysiac razy) wiec nie biore juz wiecej niz pol i tylko raz -i widze ,ze
              jestem
              > mniej zmeczona.Moze sprobuj ograniczyc.Pozdrawiam!!!!

ale ja juz od ok tygodnie nie biore xanaxu 3x dziennie
              • betka-b Re: Do Tarji 05.02.06, 15:43
                no to dobrze,pomysl,ze to w takim razie tez jakis efekt odstawoienny xanaxu-
                przeciez on szybko uzaleznia brany dlugo -a od kiedy go bierzesz? i
                zmniejszenie dawek powoduje zle samopoczucie w polaczeniu ze zmiana drugiego
                leku.
                Ja nie pamietam czy dzis bralam te swoja polowke lorafenu?Jak to
                mozliwe,raczej czuje taka potrzebe ,na razie nie wezme ,moze bedzie dobrze.A
                moze ten Pramolan mi zaczal dzialac? nie wiem,mam nadzieje!
              • niuniasza Re: Do Tarji 05.02.06, 15:45

Tarjo:)

Twoje enuncjacje głośne - odniosły skutek. Masz grono doradzających Ci,
                życzliwych osób. Zawsze, ZAWSZE twierdziłam, że powiedzenie: "siedź w kącie
                znajdą cie" jest bez sensu.

Pamiętaj o książce, powiedz, żeby ktoś zapytał o nią w Liberze, albo Prusie na
                Krakowskim albo w antykwariacie. Naprawde, wiem, co piszę. Pomoże Ci niezgorzej
                niźli Seroxat. Poczytaj troszkę Murphiego "Potęga podświadomości" - i nie
                wkurzaj się. Niby bzdurki a nie bzdurki. Kwestia wiary, którą nam wyłożono w
                Nowym Testamencie. Nie, nie jestem "nawiedzona" ani nie należę do żadnego
                religijnego ugrupowania:)) ale filozofia robienia sobie "protezek psychicznych"
                działa u mnie w życiu. Abo pooglądaj "Gwiezdne wojny" i niech moc będzie z
                Tobą. Splagiatuj mnie:-)
    • tarja30 Re: Do Tarji 05.02.06, 15:39

dzis wzielam 1 xanax i co?slaba jestem
      • betka-b Re: Do Tarji 05.02.06, 15:45
        musi minac czasu-pomysl ,ze on "siedzi" w komorkach jeszcze wiele miesiecy
        czyli jego wyzsze stezenie powodujace ospalosc jeszcze Cie meczy
    • tarja30 zeby zrobilo sie weselej 05.02.06, 15:56

dzis moje slodkie paszki nie smierdza:))))))))))))
    • tarja30 Re: Do Tarji 05.02.06, 16:02

i pewne jest ze bardziej odczuwam to nagle odstawienie cipramilu po 3 latach
      regularnego brania niz xanax
    • miriam11 Tarjo! 05.02.06, 17:50
      Hej, Tarjo! Wróciłam z urlopu, jestem. Nie zdążyłam jeszcze przejrzeć wątków,
      ale mam wrażenie, że coś nie tak z Tobą po Seroxacie? Jeśli masz ochotę, pisz na
      priv, wiesz, że brałam i biorę Seroxat, brałam uspokajacze, Xanax też. Jeśli
      masz ochotę, napisz. Buziaczki - Miriam
      • tarja30 Re: Tarjo! 05.02.06, 18:18

Witaj Miriam:)Mam nadzieje ze urlop sie udal:)
        Co do seroxatu to raczej ok.Stopniowo zwiekszam dawki...do tej pory przez 11
        dni polknelam lacznie ok.6,5 tab.seroxatu czyli zdecydowanie za malo zeby mogl
        dzialac.Postaram sie jutro polknac cala tabletke.Xanax lykam doraznie gdy czuje
        niepokoj.Czuje sie slaba ale to wina na pewno naglego odstawienie cipramilu po
        3 latach brania no i obkawy uboczne seroxatu.Wszystko to sie laczy i daje
        niezly mix.Ogolnie to pocenie sie,jestem slaba fizycznie,kreci mi sie w glowie
        i wogole nie mam checi na nic...
        Pozdrawiam
        • iii10 Re: Tarjo! 05.02.06, 18:52
          to kręcenie to napewno z odstawienia. Jak jak odrazu przestałam brać lexapro
          (brałam 2,5 m-ca) to tak mi wirowało w głowie że coś i miałam wrazenie ze mój
          wzrok nie nadąrza za resztą. To minie mnie trzymało około tygodnia.
        • miriam11 Re: Tarjo! 05.02.06, 23:07
          Hej Tarja :-) Urlop się udał i to baaaardzo !!!! Szkoda że już po.
          Mądrze piszesz, że Twoje objawy tomoże być połączenie odstawienia poprzedniego
          leku plus efekty uboczne Seroxatu. To minie i będzie szło w górę. Ja pierwszy
          tydzień po Seroxacie nie wychodziłam z łazienki, taką miałam biegunkę. Po
          tygodniu się uspokoiło, a po trzech zadziałał (ja od razu zaczynałam od całej
          tabletki na dobę). Trzymam kciuki, będzie dobrze.

tarja30 napisała:

>
          > Witaj Miriam:)Mam nadzieje ze urlop sie udal:)
          > Co do seroxatu to raczej ok.Stopniowo zwiekszam dawki...do tej pory przez 11
          > dni polknelam lacznie ok.6,5 tab.seroxatu czyli zdecydowanie za malo zeby mogl
          > dzialac.Postaram sie jutro polknac cala tabletke.Xanax lykam doraznie gdy czuje
          >
          > niepokoj.Czuje sie slaba ale to wina na pewno naglego odstawienie cipramilu po
          > 3 latach brania no i obkawy uboczne seroxatu.Wszystko to sie laczy i daje
          > niezly mix.Ogolnie to pocenie sie,jestem slaba fizycznie,kreci mi sie w glowie
          > i wogole nie mam checi na nic...
          > Pozdrawiam
          • tarja30 Re: Tarjo! 05.02.06, 23:11

czyli wychodzi na to ze od jutra jak polkne cala tabletke moge zaczac czekac na
            poprawe:)
            Oby tak bylo bo dzis zlapalam doła
            Buziaczki
            • miriam11 Re: Tarjo! 05.02.06, 23:34
              No, widzę, że zaczynasz tchnąć trochę optymizmem. Tak trzymać. Lekarstwo pomoże,
              a dół minie. Zobaczysz. Idę spać, pa!

tarja30 napisała:

>
              > czyli wychodzi na to ze od jutra jak polkne cala tabletke moge zaczac czekac na
              >
              > poprawe:)
              > Oby tak bylo bo dzis zlapalam doła
              > Buziaczki
              • tarja30 Re: Tarjo! 05.02.06, 23:39

Spij dobrze:)))
                • 10_sekund Re: Tarjo! 06.02.06, 00:41
                  Kupi dziewczyna takie tabletki,
                  a pożniej narzeka,ze ci jasno ch.....
                  • tarja30 Re: Tarjo! 06.02.06, 01:11
                    10_sekund napisał:

> Kupi dziewczyna takie tabletki,

a coz bylo robic jak lekarz takie przepisal?

> a pożniej narzeka

no narzeka bo zle....

>ze ci jasno ch.....

a tego nie kumam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka