pchlarz1 10.02.06, 08:50 Z tego co widzę jest tu sporo osób, które ten lek biorą. Napiszcie czy nie powoduje on czasem problemów ze snem? Ja biore fluoxetyne ale skutek uboczny - bezsennośc mnie dobija i chce zmienić lek może na seroxat właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seroxinka Re: pytanie do seroxatowców 10.02.06, 11:39 Na poczatku moze powodowac takie objawy szczegolnie u osob z nerwicą lękową. Zanim zacznie działac w pełni troche pobudza wiec okolo 3-4 tyg moga wystepowac klopoty ze spaniem. Najlepiej na poczatku zazywac jakis drugie lek uspokajajacy czy antylękowy. Zazwyczaj jest to xanax czy afoban. Ja przez pierwsze kilka dni miałam kłopoty ze snem. Teraz na wieczor biore kawałeczke xanaxu i spie bardzo dobrze z tym ze Seroxat dopiero wprowadzam i jeszcze nie doszłam do pełnej dawki leczniczej czyli 1 patylka (20 mg). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: pytanie do seroxatowców 10.02.06, 12:14 mnie lekarz dodatkowo dal alprazolam - zeby mi od razu bylo lepiej i zebym spala. po 3 tygodniach lek podstawowy dziala i powoli schodzi sie ze srodka uspokajajacego. zeby zmniejszyc ryzyko uzaleznienia od srodka uspokajajacego nalezy go brac codziennie, niezaleznie od sytuacji. to zwiazek "jest mi okropnie-biore tabletke-jest mi dobrze" najbardziej stymuluje uzaleznienie. potem wycofuje sie go lagodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: pytanie do seroxatowców 10.02.06, 12:16 do posmiania sie: po kilku wrednych nocach zdecydowalam sie zaczac znowu brac leki, efekt byl piorunujacy: ZASNELAM MEZOWI W TRAKCIE PIESZCZOT! nie dziwota, ze nie przepada za tymi moimi tabletkami Odpowiedz Link Zgłoś
mogra1 Re: pytanie do seroxatowców 10.02.06, 19:17 Niestety ja też nie śpię najlepiej. Brałam różne ziołowe leki na noc ale nie pomagały. Teraz jak długo nie mogę zasnąć biorę Afobam albo Estazolam i śpię. Nawet jak jestem baardzo zmęczona to i tak nie zasnę od razu tylko muszę się pokręcić w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: pytanie do seroxatowców 11.02.06, 11:29 taaa afobam,alprazolam czy xanax to te same leki tylko nazwa inna ale substancja ta sama.Są dobre na sen jednak ja gdy zaczynałem brać seroxat to problemy były tak małe ze snem że nic nie musiałem drugiego brać.Po 2 tygodniach zaczołem spać jak suseł i bezsenność się skończyła.Jak czasem łyknę xanax na noc bo z nerwów spać nie mogę czasami to mam natłok 1000 myśli i zasnąć nie mogę tylko filozofuję i zastanawiam się nad wszystkim oraz przypominam sobie dawne dzieje;p Odpowiedz Link Zgłoś