jagienka1976 02.03.06, 16:57 CHCESZ WIEDZIEC JAKI WPŁYW MAJA TE WYZEJ WYMIENIONE KWASY TŁUSZCZOWE NA DEPRESJE NAPISZ, LEKARZE CI TEGO NIE POWIEDZA.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euforyk Re: wiecej omega 3 i omega 6.i bedzie po depresji 02.03.06, 17:11 > NAPISZ, LEKARZE CI TEGO NIE POWIEDZA.. czyżby OPTYMALNI robili zaciąg do swojej sekty? Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: wiecej omega 3 i omega 6.i bedzie po depresji 02.03.06, 18:32 jagienka1976 napisała: > CHCESZ WIEDZIEC JAKI WPŁYW MAJA TE WYZEJ WYMIENIONE KWASY TŁUSZCZOWE NA > DEPRESJE NAPISZ, LEKARZE CI TEGO NIE POWIEDZA.. Wiemy, wiemy. Pożeram je hurtowo od długiego już czasu. Bardzo poprawiła mi się cera i w ogóle stan skóry. Depresja - bez zmian.Jest albo i nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jako_70856 pytanko do Looserki 02.03.06, 18:42 Loose w jakiej postaci je przyjmujesz? naturalnej czy tabsy (jeżeli tak to napisz mi proszę dokładnie jakie i mniej więcej cenę) Ile czasu trzeba było czekac na efekty i napisz konkretniej jakie działanie mają? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: pytanko do Looserki 02.03.06, 18:52 > Loose w jakiej postaci je przyjmujesz? > naturalnej czy tabsy (jeżeli tak to napisz mi proszę dokładnie jakie i mniej > więcej cenę) Omega3 - 1000 mg dziennie, zazwyczaj firmy HascoLek lub Naturelle ( ceny 15- 18zł) Olej z ogórecznika firmy GAL - ok.8zł Poza tym jadam sporo ryb - lubię:) > Ile czasu trzeba było czekac na efekty i napisz konkretniej jakie działanie > mają? Ja suplementuję się od ok.1,5 roku chyba. Jedyne działanie, jakie zauważyłam, to poprawa stanu skóry - nie przesusza się, stała się jędrniejsza i lepiej nawilżona, wygładzona.Mniej podrażnień i stanów zapalnych. Efekty widoczne były dość szybko, po kilku tygodniach. Natomiast wpływu na nastrój(ustąpienie epizodów depresyjnych) nie odnotowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: pytanko do Looserki 02.03.06, 19:28 > Omega3 - 1000 mg dziennie przy depresji kilka razy wieksze dawki. od 3 gram dziennie chyba. ale to chyba pomaga tym co mają po prostu niedobory, fakt niedobory sa powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: pytanko do Looserki 03.03.06, 09:15 Loo, a na włosy? też działa? a pamięć? Bo mi włosów i pamięci trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: pytanko do Looserki 03.03.06, 11:10 anatemka napisała: > Loo, a na włosy? też działa? a pamięć? Bo mi włosów i pamięci trzeba. Niestey, w moim przypadku nie działa ani na jedno ani na drugie - a przydałoby się... Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: pytanko do Looserki 03.03.06, 11:18 Na włosy to można spróbować np. Vitapil. Moze na nastrój też pomoże? A z innych suplementów na nastrój to np. duże dawki kwasu foliowego 30-45 mg na dzień i vit. B1 oraz B6. Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re:do Anatemki 03.03.06, 11:20 A napewno probowalas juz z Dziurawcem ? Tak od 600 mg extraktu w tabletce ? Po dwoch tygodniah zaczyna dzialac autentycznie.Teraz bylaby najlepsza pora ( bez slonca). Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re:do Anatemki 03.03.06, 11:23 ale na co ten dziurawiec miałby mi pomóc? na włosy? to raczej pokrzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re:do Anatemki 03.03.06, 11:26 OJ, kotku, przeciez to stary jak swiat srodek na depresje. Musisz koniecznie tylko uwazac na slonce, bo powoduje nadwrazliwosc spojowek i skory.Brac trzeba by bylo przez ca.3 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re:do Anatemki 03.03.06, 11:36 ale ja nie szukam leku na depresję tylko na włosy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mio.mio Re:do Anatemki 03.03.06, 12:09 Kotku, przeciez twoje wlosy sa fantastyczne ! ( na zdjeciu).Ja od czasu do czasu biore krzem w biochemicznej formie ( sole dr. Schüsslera )i bardzo sobie chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
mogra1 Re:do Anatemki 03.03.06, 22:17 Odkąd biorę depresanty włosy wypadały mi garściami. Zawzięłam się i zaczęłam kurację. Biorę codziennie jedną tabletkę Silica , kupiłam szampon vichy Decros, mgiełkę Radical i przestały wypadać ale nie wiem po czym :) Nawet się poświęcam i dla lepszego efektu parzę sobie pokrzywę ze skrzypem i po myciu płukam w tym włosy. Nie mogę być po tych lekach i gruba i łysa :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
damen_dramen Re: wiecej omega 3 i omega 6.i bedzie po depresji 04.03.06, 00:44 raczej wiecej omega 3, omega 6 jest w zasadzie latwo dostepne. ale: kapsułka looserki 1000 mg to b. niewiele, dlatego ze: - 1000 mg to ilosc oleju rybiego w kapsulce, z tego zdaje sie ok 30% stanowia kwasy omega 3 - dawka antydepresyjna to conajmniej 3 gramy kwasow, czyli ponad 10 kapsulek dziennie:) - oczywiscie przy zalozeniu ze eliminujemy z diety tluszcze nasycone (poch zwierzęcego) ktore utrudniają przyswajanie omega 3 dziekuje za uwage. " nie boje się niebytu, boję się chwili tranzytu" Odpowiedz Link Zgłoś