paprycja2 27.03.06, 20:16 ..z Syndromem Aspergera śród was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sneeper Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 02:19 nie pojawił się, może się jeszcze pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
paprycja2 Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 15:42 to jest autyzm tyko "niewidoczny" gołym okiem ja to podejżewam u siebie, raczej jestem pewna depresja się na to nałożyła, przyczyna leży o wiele głębiej Mało jest info na ten temat, a dorosłego zdiagnozować bardzo trudno Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 15:46 a byłaś na forum "inny świat"? tam się na tym znają. Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 15:57 Jeśli jesteś kobietą, a tak domniemuję, to szansa,aby rozpoznano u Ciebie zespół Aspergera jest znikoma, ponieważ zaburzenie to dotyczy osobników płci męskiej. Ostatnio co prawda są doniesienia o diagnozowaniu tego zespołu także u dziewczynek, ale to bardzo sporadyczne przypadki. Jakie objawy nasuwają Ci takie przypuszczenia ( bo o pewności to mówić nie można)? Odpowiedz Link Zgłoś
martwoj Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:03 ja tez to u siebie podejrzewam:// Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:18 ja u siebie podejrzewam wszystko, o czym tu sie pisze na forumie, dlatego chyba skoncentruje sie na tej podejrzliwosci i paranoje u siebie ostatecznie zdiagnozuje. Odpowiedz Link Zgłoś
martwoj Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:24 ja niestety mam realne przesłanki : nadwrazliowsc,zmiennosc nastrojów,zaburzenia pamięci,myslenia abstrakcyjnego,często niezainteresowanie kontaktami z ludzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:27 polecam stronke o borderline, tam to sie dopiero można zdjagnozować. najbardziej podobała mi sie mysl jej tworcy tam zawarta : jest oczywistym ze mam borderline, ale uparci niedouczeni psychiatrzy ciągle mi mówią ze mam coś innego. autyzm i nadwrażliwość idą w parze? Odpowiedz Link Zgłoś
martwoj Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:31 borderline też u siebie podejżewałam .... dla mnie nadwrwzliowsc to rodzaj zaburzenia ..dobrze się wpisuje w objawy autyzmu.. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:36 jeżeli będziesz się bał,że zachorujesz -z pewnością tak będzie jak ktos bedzie "się bał o ciebie" -tez z pewnoscią tak się stanie Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:32 > myslenia abstrakcyjnego jesli newton i einstein , najbardziej abstrakcyjne mózgi w historii swiata, mieli to zaburzenie podobno, to ja jestem ciekaw kto mysli abstrakcyjnie bez zaburzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
martwoj Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:37 a może to tylko dysfunkcja wynikajaca z bycia DDA.. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:42 forest gump był uzdolniony w jakimś ścisłym dziale zaawansowanej matematyki, a pozatym idiota. i jakie miał życie!!! a dlaczego miał? bo słuchał podstawowej rady, na choroby umysłu : biegnij forest , biegnij. wsluchajmy sie w glos maska! Odpowiedz Link Zgłoś
martwoj Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:54 forest gump był uzdolniony w jakimś ścisłym dziale zaawansowanej matematyki autystyczni maja tzw. zdolności wysepkowe na choroby umysłu : biegnij forest , biegnij. swego czasu praktykowałam wysiłek fizyczny jako metoda na wszelakie moje zaburzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 19:52 Euforyku, chyba zlał Ci się w jedno Forrest Gump z Rain Manem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 21:39 o nie. może w filmie to nie było zaznaczone, nie pamietam, ale w książce forest jak trafił na uniwersytet, przez przypadek zapisał sie na zajęcia z matematyki na które nikt nie uczęszczał. i tam okazało sie ze nie ma najmniejszych problemów z rozwiązywaniem super skomplikowanych problemów. mimo , że miał problemy z podstawową matematyką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:47 martwoj napisała: > a może to tylko dysfunkcja wynikajaca z bycia DDA.. ja myśle ze to moze byc dysfunkcja spowodowana pędem naukowców do zdobywania tytułów naukowych, poprzez etykietowanie kolejnych obszarów rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:59 euforyk napisał: mieli to zaburzenie podobno, to ja jestem ciekaw kto mysli abstrakcyjnie bez > zaburzeń. cytat z Wyborczej: "dziecko autystyczne to taki genialny,inteligentny debil" w różnych pięknych opowieściach nt. widzimy,że po wyleczeniu.wyzdrowieniu traci swe niezwyke zdolności, -ale dalej Debil Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: czy jest ktoś z AS 28.03.06, 18:42 czyli wszystko nerwicowe. akurat biore udzial w badaniach nad zdolnosciami kognitywnymi neurotykow, ktore sprobuja okreslic nasilenie zaburzen w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: czy jest ktoś z AS 29.03.06, 12:20 Link do forum dla dorosłych z ZA: www.asperger.fora.pl/viewforum.php?f=1 Podforum dla dorosłych można też znaleźć na autyzm.info/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś