jedrul2 07.04.06, 18:26 od kilku dni nie mogę sie uspokoić, czuje ze zaraz mnie rozsadzi od środka, caly czas czuje podenerwowanie , az mnie trzesie.mialam ostatnio duzo stresow, poradzcie co z tym zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iso1 Re: nerwica? 07.04.06, 20:34 trzeba iść do lekarza pewnie doxepin byłby najlepszy jeśli to nerwica Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: nerwica? 07.04.06, 21:38 doxepin to antydepresant, stara poczciwa trojpierścieniówka, to nie jest lek na nerwicę. Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: nerwica? 07.04.06, 22:04 Nie mam co prawda dużego doświadczenia w tym temacie ale upieram się że doxepin to lek na nerwicę a nie antydepresant. Wystarczy przeczytać ulotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: nerwica? 07.04.06, 22:19 doxepina jest trójpierścieniowym lekiem przeciwdepresyjnym. Hamuje wychwytywanie zwrotne noradrenaliny ze szczeliny synaptycznej, działa cholinolitycznie hamując czynność neuronów wytwarzających acetylocholinę. Wykazuje średnio silne działanie uspakajające i przeciwlękowe jest stosowany w leczeniu depresji z objawami lęku, oraz pomocniczo w zaburzeniach nerwicowych o łagodnym i umiarkowanym przebiegu połączonych z bezsennością. może być? Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: nerwica? 07.04.06, 22:28 ...doxepin jest pochodną dwubenzoksepiny stosowaną w leczeniu zaburzeń nerwicowych, w których głównym objawem jest lęk lub depresja, bądź oba te objawy łącznie.... to cytat z ulotki Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: nerwica? 07.04.06, 22:33 to ciekawe, bo ja tą ulotkę mam przed nosem i nic takiego tam nie jest napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: nerwica? 07.04.06, 21:37 aż kilka dni tak Cię trzyma? oj to poważna sprawa, w zasadzie chyba powinnaś jechać na pogotowie psychiatryczne, tam by Ci minęło jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: nerwica? 08.04.06, 04:46 Mysle ze jestes pod wplywem bardzo duzego stresu. Musisz go zwolniec. Idz na bardzo dlugi spacer i za wszelka cene nie mysl o tym co Cie niepokoi co wywolalo ten stres. Najlepiej pojdz na spacer z kims i rozmawiaj o rzeczach nie zwiazanych ze stresami. Sprobuj to robic codziennie, powoli rozladujesz ten stres. Unikaj rowniez myslenia o tych sprawach ktore wywoluja stres kiedy jestes w domu, one Cie nakrecaja. Myslenie o nich nie pomoze Cie a odbiera mozliwosc spokojnego dzialania ktore jest konieczne aby rozwiazac problemy. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrul2 Re: nerwica? 08.04.06, 10:42 dziekuje za odpowiedzi mysle ze pogotowie nie jest konieczne a na spacer z pewnoscia pojde Odpowiedz Link Zgłoś
rebekka Re: nerwica? 09.04.06, 00:10 A moze masz podwyzszone cisnienie z powodu denerwowaania sie? to powoduje takze takie roztrzesienie, nie moznosc skupienia uwagi. Bierz sobie cos na uspokojenie - ziolowe rozne sa, a jak to nie pomaga to niech Ci lekarz cos przepisze relanium albo hydroxyzyne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś